- Член од
- 21 јануари 2009
- Мислења
- 8.831
- Поени од реакции
- 8.863
tie sho me citiraa mislam deka ne mesfatija kako sho treba vo ova drzava 95% od narodot se religiozni a nekoi uste i potradicionalni....toa sho kazav za tie pokrieni zeni jas iako zasebe sum ne sum religiozna da ne kazam ateista mu davam potpolno pravo da veruvat kako shto sakat i gi pocituvam..samo radikalni i xhihadisti ne tie gi mrazam kolku shto gi mrazat poveke od 80% kaj albancite..
a ova amaterska drzava za ova kategorija na mnogu tradicionalni i religiozni familii i zeni da primeni drugi merki...na alsat vccera vidov deka 1 od tie zeni vikase deka go imat maltretirano...dali se svesni sho pravat ovie??! za tie religiozni familii moralot e povazno i od zivotot..
albancite veke nemat ni najmal procent veruvanje vo instituciite i nivnite politicki subjekti...vie si mislite deka nie sme emigranti tuka nie deka sme okupirani i ne sme ramnopravni nie si mislite deka ste bozji narod i bezgresni deka nemate nikakva vina i odgovornost nie istotaka go mislime istoto i nikade da se zaboravi minaototo i da se zema odgovornosta...I ZA OVA E VINOVNA OVA NACIONALISTICKA VLADA..kako ke bese deneska drzavata ako grujo tie milioni evra za pokrevanje na makednskiot nacionalizam da gi investirase na gradenje na sozivot i tolerancia so tv reklami neka se vrsese golema propaganda i na makendski i na albanski deka stvarno ni e mnogu vazno da si ziveeme zaedno no go napravi sprotivnoto na 20 god na nezavisnosta vo proslavata ne slusnav edna albanska pesna...ako slusnav ja kebev protiv albancite i ke kazev ne ste lojalni na drzavata no go nema toa nikade...
jas iskreno ne gledam poveke ovie 2 religiozni netolerantni orientalni narodi da ziveat vo ista drzava...ne znam ova kako ke se resit no sigurno ke rezultira na toa sho jas si mislam...
Дај жити се. Националистичка Влада?!
Кај Македонците да има 1 процент национализам, друга песна ќе се пее. Или може треба доброволно да ви ја дадеме земјава, за да не бидеме националисти?
Срам да ти е.