Одлични ученици - зошто ги исмејуваат?

• Креатор на темата Креатор на темата Teenage girl
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
1 март 2012
Мислења
53
Поени од реакции
10
Јас сум одличен ученик и сите ми викаат дека сум била бубалица,Ама јас сум далеку од тоа.Јест да ми се сите петки но идам на тренинзи додатни часови по англиски и си имам друштво со кое искочувам секоја недела.Дали и на другите ви се случува ова?И што ако некои од учениците ве нарече со погрден збор?

Мене ме викаа свиња,дебел,буцко Стеф Меф,игнорирај ги и не им давај значење дека те допира тоа.Дел од растење ќе разбереше кога ќе пораснеш и ќе станеш поцврста личност од тие будали таму.

Оти се вакви сите досадни како тебе и на секое споменуваат дека сите им се петки на училиште, ете затоа.

Јас сум одличен ученик и сите ми викаат дека сум била бубалица,Ама јас сум далеку од тоа.Јест да ми се сите петки но идам на тренинзи додатни часови по англиски и си имам друштво со кое искочувам секоја недела.Дали и на другите ви се случува ова?И што ако некои од учениците ве нарече со погрден збор?
Е ме насмеа со ова.

Ич не се замарај. Ама ич.

Затоа што тие длабоко во себе знаат дека ќе завршиш подобар факултет од нив, со многу пдобар просек и ќче се вработиш за 300-400 евра плата.
Додека тие ‘фраери‘, едвај ќе завршат факултет со помош на нивните татковци и ќе отидат кај тато во фирма или во политика и ќе заработуваат 3000-4000 евра месечно и ќче ги вртат најдобрите спонзоруши во градот.
Остај ги, глупи се и неспособни, биди си ти ‘бубалица‘, затоа што во државава тие се најподценети и нај репресирани и секогаш ќе бидат.
Запомни едно важно нешто, во државава ќе успееш ако си идиот и нечесен.

Ќе завршиш школи со високи оценки па ќе им бидеш шеф или директор на тие што те зафркаваат сега.
Додуша и тогаш ќе се обидуваат да ти напакостат, ќе забушаваат на работа, ќе ти плукаат во кафе, ќе ти секнат нос во сендвич, ќе ти изгребат колата, ќе се обидат да те заведат и однесат в кревет, че ти уфрлаат спајалици во печатарот, ќе ти бришат фајлови од компјутер, скришно ќе те сликаат под биро со мопбилки за сликите да ги ставаат по интернети, ќе те оговараат и ти вадат муабети.....

Скроз одличен сум,бев ученик на генерација во основно со сите се знам со сите се дружам! Шо ми можат?? не се замарај за такви работи.
Инаку имав и детство,имам адолесцентен период кој супер ми оди и според мене све ми е супер! Ниту едно дете не ме навредило до сега да ми вели свиња или недај боже бубалица т,е не сум бубалица туку многу се снаоѓам...
За женско сепак не е толку стериотипно, ама за машко е!
Ти љубоморат...
Подобро 10 години мака и учење и 50 уживање,одошто обратно!

Биди снаодлива. Снаоѓај се и укажувај им дека имаш поздрав мозок од нив. Тоа шо ти викаат така остај ги. По 20 години ќе ти се јавуваат за да им завршиш работа и ко пички ќе цимолат :)

И јас сум од тие што учат. Не ме навредиле, ама не сум им интересна за приватно дружење..иако не им правам муабети за во школо, и знам да се забавувам и шалам..изгледа не си кул ако учиш и не си облечен во марка..што знам ..
--- надополнето: 4 мај 2012 во 16:28 ---
Пер, бубалица си, затоа.

ако сакаш одговри ми што е тоа што најмногу те нервира кај бубалиците за да не се дружиш со нив? :)

И јас сум од тие што учат. Не ме навредиле, ама не сум им интересна за приватно дружење..иако не им правам муабети за во школо, и знам да се забавувам и шалам..изгледа не си кул ако учиш и не си облечен во марка..што знам ..
--- надополнето: 4 мај 2012 во 16:28 ---

ако сакаш одговри ми што е тоа што најмногу те нервира кај бубалиците за да не се дружиш со нив? :)
Никој не рече дека ми смета нешто, или пак дека не се дружам со нердови, ти си бубалица, знаеш и самата, незнам зошто се замараш со тоа, како сакаат нека те викаат, глеј си ти како си живееш, дундата те боли за нив.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom