Одлични ученици - зошто ги исмејуваат?

• Креатор на темата Креатор на темата Teenage girl
  • Време на започнување Време на започнување
Ама чекајте, не сите што учат и имаат петки се татини мази и плачковци. Или темава е само за тој тип на петкаши?

Па види, луѓе што ,,учеле,, да завршат со 2ки коментираат, башка се фалат со истото :) Паричката има две страни.

Јас сум одличен ученик и сите ми викаат дека сум била бубалица,Ама јас сум далеку од тоа.Јест да ми се сите петки но идам на тренинзи додатни часови по англиски и си имам друштво со кое искочувам секоја недела.Дали и на другите ви се случува ова?И што ако некои од учениците ве нарече со погрден збор?
Една работа, настрана од часовите на зборуваш ништо во врска со учењето освен ако некој друг не те праша за тоа (за помош или што и да е).
Друга работа, не зборуваш за оцените ВООПШТО освен ако некој не те праша, а и тогаш зборуваш на минимум, колку само да одговориш.
Трета работа, плачење за оцени да не спомнувам, во никој случај.

Ако ги правиш триве работи, или не ги правиш поточно, тогаш стварно не вреди да се замараш ако некој те зафркава.

Додуша зависи и колкава си, тоа е многу важно, од 5то одделение во основно до 4та година во средно различна е секоја година, па и месец.

До основно бев одликаш со сите 5ки па никогаш никој не ми рекол бубалица... Искрено дома не ни учев туку се запамтував на часовите.
Сега во средно на часовите ја немам истата дисциплина од основно и оценките ми се 2ки 3ки и максимум еден кец (кој го поправам на крајот од годината :D).

Има разлика меѓу некој кој учи за да постигне нешто во животот и некој кој учи само за да се покаже демек еве јас знам ти не знаеш или кога ќе го прашаш нешто ќе ти рече "зошто не си ја напишал домашната дома"?

Е од овие вториве на сите им е преку Тасе и тие се бубалици од најиритирачки степен затоа пази да не си и ти од нив. А ако си од тие првите, уживај ти љубоморат :)

Бубалица бубалица хиххиихих :sneaky:
Се зафркавам...и мене ми се сите петки па не ме викаат бубалица...оти не се правам..едноставно тие така што ги викаат тие се прават еве шо...

Ќе те викаат, ако си една од оние „партибрејкери“, кои не сакаат да бегаат последен час.

Добро бе ...а зашо па ако не ми биле сите петки сум пропалица ? или ако не сум се нафаќал доволно за учење у средно - добивам статус Пропалица ???

И најчесто петкашите ги исмејуваат затоа што се асоцијални,одвратни по понашање и си гледаат за свој гз ! Бар ја коа бев средно такви беа петкашите :D

пс:Не сите ...али огромен број :)

Мислам дека за бубалици ги сметаат тие што се ориентирани повеќе кон собирање теоретско знаење отколку практично. Под практично не подразбирам професионално знаење, туку животно искуство. Обично 'бубалиците' ретко имаат динамичен приватен живот и се повеќе ориентирани кон тоа - добивање фактографско знаење.
Јас секогаш сум била одлична, ама никогаш не сум била посветена само на тоа. Сум се спремала пред тест или испрашување и некако секогаш на крај сум имала супер просек, ама никогаш не сум си го занемарила приватниот живот. Не ме викале бубалица.

90 % од бубалиците проаѓаат полошо на факс со оние кој живееле живот у средно и ваделе просек 3 на заебанција ...
True story !(y)

90 % од бубалиците проаѓаат полошо на факс со оние кој живееле живот у средно и ваделе просек 3 на заебанција ...
True story !(y)
Па нормално кога првите одат на електро/пмф/машински и слично, а вториве на туризам/рандом закопан приватен факултет што не го знае никој освен тие што го основале и нивните роднини/смерови ала запознавање на природаа и општеството.
True story :icon_mrgr:

Па нормално кога првите одат на електро/пмф/машински и слично, а вториве на туризам/рандом закопан приватен факултет што не го знае никој освен тие што го основале и нивните роднини/смерови ала запознавање на природаа и општеството.
True story :icon_mrgr:
Значи не , општо на кој факултет сакаш , лично исклуство една од моја генерација падна осмо оделение а сега е на факс си завршува у регуларно време се.. ја поминував со 3ки у средно никад не учев па на факултет сум боље од оние што имаа све петки , и многу случаи има вакви

Љубомора ;)
Шо те гајле , после 10 години , ти ќе им бидеш шеф :coffee:

Камо да идеа работите така во државава..ќе учиш,ќе учиш за на крај да ти го собере некој местото со завршено основно зошто или имал врски или имал партиска книшка.

True story !(y)
Подобро да си во право за ова, оти ако грешиш тешко тебе после пет години :D:eek:;)

o my темава. не ги исмејуваат одличните туку тие шо се фрикови. Бар денес сите сме одлични

Нема никаков шаблон, нити пак оцените во основно/средно/факултет кажуваат нешто за личноста...

Тие што сега те плукаат понатака во животот ќе побараат помош од тебе , па тогаш ти сети се на тоа и размисли

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom