Масакрот кај Смиљковско езеро | Осудените пуштени да се бранат од слобода

LaChupacabraLoca

jedi master
Член од
13 октомври 2011
Мислења
3.531
Поени од реакции
5.063
Ми го зема зборот, на македонскиот протест пред некоја недела, поради 2-3 контејнера на улица, скршено стакло на крајслер и еден билборд - НАШИТЕ медиуми ги прикажаа учесниците како најголемиот шлајм на општествово... А види денес како тоа фино-лепо си е напишано - скршиле неколку полициски автомобили... билборди, камења кон полицијата... ништо страшно бе.
Радишани беа ставени у притвор заради протест ден после убиството , додека овие го демолираа Гостивар и ниеден не беше внесен у полициска станица...

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
Проблемот е што вие цело време сакавте да бидат Албанци, кога најпосле осомничија Албанци, не сакате ни малку сомнеж да прикажете. Божем Македонците не знаат да бидат монструми, иако нај монструозните дела во последните 5 години ги беа извршиле Македонци.

.
грешка си, не сакавме туку знаевме дека се Албанци. Јавна тајна беше тоа.

И покрај СЕ, МВР ве покри со ќебе, не кажувајќи директно дека убијците се Албанци, бркот 10 пати повтори “радикални исламисти“ ... ем ве штитат, ем пак ги кудите!

Али океј, си го покажавте вистинското лице, лицето во кое не сакаа да веруваат многу Македонци кои ви веруваа на лажните приказни. Падна маската сега.

Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.502
Поени од реакции
2.805
Почна најавениот протест „Стоп за монтираните случаи“. По завршувањето на петочната молитва, стотици млади луѓе ја блокираа улицата пред џамијата Јаја Паша.
Да ти објаснам, мислиме дека случајов е монтиран, и протестираме против него.
Како монтиран ?! Па вие се ставате над Судот чоече што е огран на државата и што е независен. Некој им ги подметнал пиштолите, автоматите и муницијата дома ?! Или во ред е да се чува нелегално оружје дома а ?!

P

Princ

Гостин
Чисто ме занима кои дела во последните 5 години беа монструозни?
Случај убиени 3 жени (мислам три беа) откако беа силувани за кои беше осомничен Македонец кој потоа се удави во кофа.
Случај на оној Охриѓанецот што ги убиваше муштериите што му влегуваа во менувачницата, осуден Македонец.
Спомнувам само 2 дела, не ми е поентата да се објаснувам ако патите од краткорочна РАМ меморија.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.933
Поени од реакции
45.048
Почна најавениот протест „Стоп за монтираните случаи“. По завршувањето на петочната молитва, стотици млади луѓе ја блокираа улицата пред џамијата Јаја Паша.
Да ти објаснам, мислиме дека случајов е монтиран, и протестираме против него.
Требаше да додадеш во објаснувањево дека случајот е монтиран бидејќи се уапсени албанци, да се разбереме, доколку на ист начин се постапеше против луѓе од друга националност ти тука немаше да дојдеш за да не убедуваш дека тоа е монтиран случај, дека се врши пресија врз невини луѓе, туку ќе дојдеше и ќе кажеше, Ете, видовте, не се албанци ....

А и она '' мислиме '' боде очи и дополнително само го потврдува она што ти го зборев вчера, срамота е да се излезе на протест со ваква причина, дури и срамота е да се црта зошто токму ова го велам, човече, 4 деца се ладнокрвно убиени, плус уште еден возрасен човек, вие протестирате зашто МИСЛИТЕ дека ова е монтиран случај, зашто ПРЕТПОСТАВУВАТЕ дека овде нештата се монтираат. :facepalm:
Каде ви е совеста луѓе, моралот, етиката ... паметот ?

На крај краева твојата објективност сите ја видовме со двете паралели што ги направи, како протестираат македонци а како албанци, односно слики поставени од протестите пред некоја недела и денешните а притоа целосно го занемари фактот што во Гостивар се кршеа излози на дуќани чии сопственици се македонци.

Syn, никој не е објективен веќе некое време. Ни ти не си објективен штом можеш да веруваш дека овие се убијците иако ги имаш истите докази што ги имам и јас дека овие не се. Сите станавме субјективни. Така да не очекувај објективност ни од мене.
На овој пост се однесуваше одговоров твој, го избришав зашто имав уште неколку работи да додадам, нејсе, сепак еве како што гледам признаваш дека си необјективен а од друга страна се обидуваш да водиш конструктивна дискусија, no can do. Јас незнам на кој основ сум необјективен, како што гледаш никаде не реков дека 100% овие се убијците, оставам истрагата тоа целосно да го потврди, вие сте тие кои тоа не чекате да се случи туку едноставно одите на претпоставки само поради фактот што се фатени албанци, тоа ви е доволно ... за да претпоставувате.

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
Добро другар се е во ред твое мислење си даваш ок е ... кажи ми само едно не ми е јасно, за што протестирате денес кратко и јасно одговори ми, за што протестиравте денес ???
Викаа дека осомничените убијци не се убијци и бараа нивно ослободување.Значи не зборам за тие кои ги пуштија туку за триото осомничени.

Член од
20 декември 2008
Мислења
593
Поени од реакции
1.192
Срце ми се пуни што веќе јавно видовме какви се Албанците. Готово е, речете амин на соживотот тука, вие сами си го баравте ова, сеа терајте. Сами се изрезиливте со протестот, и го закопавте животот со македонците. Немојте да кукате ако почнат да ве напаѓаат, ако почнат да горат знамиња, или ако пеат против вас. Подржувате убијци, вие не сте луѓе. Сите сте исти-убијци на деца, монструми изопачени. СИТЕ
Да многу јасно беше тоа што го скандираа - Господ е голем, а голема ќе ви биде и казната.

Член од
15 април 2012
Мислења
341
Поени од реакции
642
Ај сега без инфантилни муабети...
Војна да имало.
Ова е реален живот не е кантер страјк. Јас не сакам да гледам мајки и татковци завиени во црно!
Ти може не гледаш убаво како се завиени Македонските мајки во црно, затоа што некои решиле да убиваат Македонци, во Македонија. Не скокај со тезите, полека. Никој не бара војна, не значи дека нема да се браниме.

Mjolnir

Духот на рамковниот договор
Член од
12 декември 2011
Мислења
1.967
Поени од реакции
1.867
Јас реков дека ќе ѓи наместат плус БЦ ќе влезе тука и има каша попара да биде!
По се изгледа (барем за денес) нема да има посериозен инцидент. Протестот изгледа заврши...освен по пат ако не убијат некого овие подлуѓе.

Член од
15 април 2012
Мислења
341
Поени од реакции
642

Ехх какви посрани души се ова.
Еден џандарт нема еј..
Гледајте кога Комити беа што беше тоа
Околу 1000
Ги оставија без џандари, како што сите се сомнеавме
ПОЛИЦИЈА

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
Случај убиени 3 жени (мислам три беа) откако беа силувани за кои беше осомничен Македонец кој потоа се удави во кофа.
Случај на оној Охриѓанецот што ги убиваше муштериите што му влегуваа во менувачницата, осуден Македонец.
Спомнувам само 2 дела, не ми е поентата да се објаснувам ако патите од краткорочна РАМ меморија.
Тие си добија казна по законски прописи,комплет судење.Иако серискиот убиец умре под сомнителни околности за кое за жал ништо нема да се разјасни.

P

Princ

Гостин
Тие си добија казна по законски прописи,комплет судење.Иако серискиот убиец умре под сомнителни околности за кое за жал ништо нема да се разјасни.
Ирелефант, монструозни дела.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.277
И сите беа судени и осудени
Ни еден не беше пуштен оти некој граѓанин мислел дека доказите презентирани во јавноста не биле силни.
Дури и не се сеќавам дека имаше изнесување на докази по весници и телевизии за тие случаеви. Ете на пример ти Принц, по што заклучи дека тој навистина силувал или дека охриѓанецот навистина убивал? Поради што не изрази сомнение во тие случаеви?

Kajgana Shop

На врв Bottom