Масакрот кај Смиљковско езеро | Осудените пуштени да се бранат од слобода

Член од
31 мај 2011
Мислења
2.746
Поени од реакции
1.288
под итно сите оџи на распитување што тоа им проповедаат на верниците кои излегуваат од молитва и истураат гнев по улиците наместо да подадат рака и побараат мир и толеранција за досегашните случувања

ми недостига бившиот систем од бившата држава :mad:

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Тоа е тоа, праќајте линкови по пријатели по странство, новински агенции и сите кои можат да го рашират ова низ светот да се види со кого си имаме работа овде, ви гарантирам дека случајов е one and only во цела светска историја.
Ма какви новински агенции, истите новински агенции кои “по грешка“ кажаа дека убиените деца се Албанци?

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.932
Поени од реакции
45.048
Пред малку дојде до помал инцидент пред Владата кога група демонстранти со камења и шишиња ја нападна полицијата.
Организаторите на протестот се обидуваат да ја смират состојбата. Ги повикуваат насилните учесници во толпата да се воздржат од инциденти.
Полицијата ја држи ситуацијата под контрола и покрај обидите за предизвикување насилство.
Засега има само помала штета на полициските автомобили, јавува нашата екипа од терен.
http://www.press24.mk/story/makedonija/demonstrantite-so-kamenja-po-policijata-pred-vlada
Треба да потсетам како реагираше полицијата кога македонците протестираа ? Или не ...
Ај, ќе почекам да им заврши протестот, ако нема слична реакција, шта речи, уште еден класичен пример ќе биде тоа дека ние, македонците, сме оние '' угнетените '' и дека на албанциве им е боље да молчат зашто со ваков однос само ќе си го нарушат луксузот во кој уживаат у земјава, ова никаде на друго место нема да им биде дозволено. Дури и во Косово нивна полиција ги млати кога ќе се однесуваат на ваков начин.

Mjolnir

Духот на рамковниот договор
Член од
12 декември 2011
Мислења
1.967
Поени од реакции
1.867
ми мириса на посериозен инцидент. Веќе гледам дека се замешуваат и албанските опозициони партии...се испреплетуваат интересите.

Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.502
Поени од реакции
2.805
Добро другар се е во ред твое мислење си даваш ок е ... кажи ми само едно не ми е јасно, за што протестирате денес кратко и јасно одговори ми, за што протестиравте денес ???

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.701
Поени од реакции
21.199
Тоа се бара. И кога тоа ќе се случи, јас ќе си ги повлечам зборовите и јавно ќе се извинам.
Вашето повлекување и извинување пример мене не ми треба ако се случи обратното невини луѓе лежат затвор/притвор. Нема ни да ве наречам вас, форумџиите, конретно тебе Max Legend "апсител на некој само бидејќи е Албанец".
Не сакате да разберете дека во оваа фаза ние, обичните граѓани, носиме мислење според информациите кои МВР ги пласира во јавност. Тоа што досега МВР го пласираше во јавност, мене не ме убеди дека уапсените се вистинските сторители. Кај вас 60% од убедувањето доаѓа од самата националност на уапсените. Замислете вистински за момент дека уапсениве се тројца Македонци. Според она што го прикажа МВР, дали и колку сте убедени дека тие се тие?
Проблемот е што вие цело време сакавте да бидат Албанци, кога најпосле осомничија Албанци, не сакате ни малку сомнеж да прикажете. Божем Македонците не знаат да бидат монструми, иако нај монструозните дела во последните 5 години ги беа извршиле Македонци.
А што сакаш ти одма докази да ви приложат на сите по пошта како е стигнато до убијците .. гарант ги имаат пратено ги имаат прислушкувано течефонски .. се се тоа материјални докази кој вие не ни почекавте децата да се оладат а вие излеговте на протести срам сте за планетава и универзумов бре ... Нема што да се извинуваш знаеме дека сите сте вие едно исто .. Нема што да си замислуваме дека се Македонци ... како што ти тврдиш дека не се Албанци така и ја тврдам дека не се Македонци ни под случај разно .. не е брутален Македонецот а не поготово на Велигден најголемиот христијански празник ...
FACE IT ... такви се албанците .. иди на страната на МВР у држава каде сте малцинство со 20%+ , 95% од лица барани по потерница се албанци !!!! За криминал сте мнозинство а по бројка на спроти нас сте и ќе бидете малцинство !!!
Знаеме дека и 12те исчезнати Македонци во 2001 исто завршија како децава само што тогаш ги расклопивте за органи !!!!

Доста провоцираш .... незнам како уопште некој овде од администрација те толерира !!!

juve_persempre

▐ I am VIKING▐
Член од
17 февруари 2010
Мислења
296
Поени од реакции
83
ми мириса на посериозен инцидент. Веќе гледам дека се замешуваат и албанските опозициони партии...се испреплетуваат интересите.
Протестантите се враќат дома

Член од
4 април 2006
Мислења
9.179
Поени од реакции
3.073
Тоа се бара. И кога тоа ќе се случи, јас ќе си ги повлечам зборовите и јавно ќе се извинам.
Вашето повлекување и извинување пример мене не ми треба ако се случи обратното невини луѓе лежат затвор/притвор. Нема ни да ве наречам вас, форумџиите, конретно тебе Max Legend "апсител на некој само бидејќи е Албанец".
Не сакате да разберете дека во оваа фаза ние, обичните граѓани, носиме мислење според информациите кои МВР ги пласира во јавност. Тоа што досега МВР го пласираше во јавност, мене не ме убеди дека уапсените се вистинските сторители. Кај вас 60% од убедувањето доаѓа од самата националност на уапсените. Замислете вистински за момент дека уапсениве се тројца Македонци. Според она што го прикажа МВР, дали и колку сте убедени дека тие се тие?
Проблемот е што вие цело време сакавте да бидат Албанци, кога најпосле осомничија Албанци, не сакате ни малку сомнеж да прикажете. Божем Македонците не знаат да бидат монструми, иако нај монструозните дела во последните 5 години ги беа извршиле Македонци.

Мал офтопик, мило ми е што протестот беше мирен, иако бевте убедени дека ќе има кршења на дуќани и тепање на невини Македонци. Освен еден член што рече дека скандирале УЧК, за кое ич не ми чуе стапов, кога ќе ми текне што скандираа вашите пред 3 недели.
Ајде бе од кај си ти толку сигурен дека се невини ? што мајка барале дома им пиштоли,пушки,маскирни одела , слики од голема албанија , слики со амблеми од учк во позадина ?
Сега МВР излегува со изјава дека се собрани доказни материјали за истите да бидат осудени за убиство и тероризам ..... самото поседување на овие ствари се доволни за робија а не па згора и за убиство на деца

Член од
26 јануари 2009
Мислења
428
Поени од реакции
519
Ма какви новински агенции, истите новински агенции кои “по грешка“ кажаа дека убиените деца се Албанци?
На сите, нема што да се инаетиме мора да се рашири зборот. Таа грешка најверојатно беше намерна но да видиме што можеме да направиме сега во овој момент.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.525
Поени од реакции
22.175
Мислиш стварно дека овие сакаат да помине без инцидент? Со децении имаат иста тактика да провоцираат па после ко ќе удри полицијата да се покажат како жртви. Ама ако, нека ги истепаат до последен штом не знаам да се понашаат како цивилизирани луѓе.

Член од
29 март 2012
Мислења
1.370
Поени од реакции
1.235
Ај сега да видиме како убиваат и тепаат Албанците помалубројни и инфериорни мети, и како тоа го прават Македонците? Веќе кога фати да генерализираш ... а пред тоа се уби од кукање зошто се генерализирало.:)

Не бе брат он "не лаже" тоа е грев, од џамија излезе пред саат време! Истата џамија каде убијците ровареле.....:facepalm:

P

Princ

Гостин
Добро другар се е во ред твое мислење си даваш ок е ... кажи ми само едно не ми е јасно, за што протестирате денес кратко и јасно одговори ми, за што протестиравте денес ???
Почна најавениот протест „Стоп за монтираните случаи“. По завршувањето на петочната молитва, стотици млади луѓе ја блокираа улицата пред џамијата Јаја Паша.
Да ти објаснам, мислиме дека случајов е монтиран, и протестираме против него.

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Пред малку дојде до помал инцидент пред Владата кога група демонстранти со камења и шишиња ја нападна полицијата.
Организаторите на протестот се обидуваат да ја смират состојбата. Ги повикуваат насилните учесници во толпата да се воздржат од инциденти.
Полицијата ја држи ситуацијата под контрола и покрај обидите за предизвикување насилство.
Засега има само помала штета на полициските автомобили, јавува нашата екипа од терен.
http://www.press24.mk/story/makedonija/demonstrantite-so-kamenja-po-policijata-pred-vlada
Да се случеше ова на македонски протест, до сега ќе се пишуваше на велико за македонските хулигани, а помалата штета на полициски автомобил ќе беше претставена како “вандализиран и искршен полициски автомобил“.

juve_persempre

▐ I am VIKING▐
Член од
17 февруари 2010
Мислења
296
Поени од реакции
83
Штета немаше некоја сензација како некои што ПОСАКУВАА да биде!

_The Great_

Il Genio
Член од
18 јуни 2008
Мислења
5.955
Поени од реакции
3.318
Ајде бе од кај си ти толку сигурен дека се невини ? што мајка барале дома им пиштоли,пушки,маскирни одела , слики од голема албанија , слики со амблеми од учк во позадина ?
Сега МВР излегува со изјава дека се собрани доказни материјали за истите да бидат осудени за убиство и тероризам ..... самото поседување на овие ствари се доволни за робија а не па згора и за убиство на деца
Ти и таквите како тебе никогаш нема да сфатат дека кај Албанците е сосема нормално е дома да имаш помал арсенал на оружје. Можеби на некој Данец ќе му падне чудно, ама на Албанец, Пакистанец, Сириец.. не.

Kajgana Shop

На врв Bottom