Најдобар пар/дуо во серија

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Локација
Некаде далеку...
Значи намерно ставив пар и дуо, за да не се сфати дека се мисли исклучиво на љубовни парови (иако и тие не се исклучени:))

Знам, на времето имаше тема каде што се дискутираше за најлошите и најдобрите парови на филм, кои биле најкомпатибилни и сл. Поголемиот дел, меѓу кои бев и јас, се нервираа за тоа како City of Angels изгуби од шармот заради тоа што Мег Рајан и Николас Кејџ беа тотална утка од пар. :)

Како и да е, да не забегувам од муабетот, според вас кој е најдобар/најкомпатибилен пар или дуо во серија?
Зошто баш тие?
Што е потребно за да едно дуо во серија да биде компатибилно? По што носите такви заклучоци?
Инаку, како што напоменав, не мора да станува збор за љубовни парови, може за партнери, пријатели или соработници, што и да е.

Шерлок и Вотсон во крими серијата на ББЦ. Каква хемија има помеѓу ликовите благодарение на актериве, тоа чудо едно. Таква компатибилност ниедно сценарио не може да долови, актерите сами го прават тоа.
sherlock-bbc.jpg

Хју Лори и Роберт Шон Леонард во Хаус.
House-Sc16-0007.jpg

Овие двајца во Хаус даваат нов поим за пријателство. Какви глупости, заебанции, сериозни моменти има во серијата и тврдам дека никој друг нема да ги изглуми како што го прават тоа овие двајца.

И да не ги заборавам Фрејзер и Најлс.
frasier-niles.jpg

Dana Scully и Fox Mulder(Gillian Anderson и David Duchovny):sneaky:
tumblr_l3ofjyW5VE1qc8tyko1_400.jpg

[edit]
Има прашање зошто баш тие, не прочитава на време :P
Девет сезони мистерија, помагаат да се создаде посебна хемија и изразита блискост меѓу овие два лика.

breaking-bad-walter-jesse-na3093-2306-p.jpg

Волтер и Џеси од Breaking Bad. Иако се тотална спротивност, факт е дека ептен се надополнуваат. Волтер понекогаш се однесува како татковска фигура спрема Џеси, а понекогаш двајцата личат на надобри другари, кои пребродиле многу работи заедно во животот. Плус, факт е и дека откако се споија животите им се променија за 360 степени.

Од Friends:
1. Џои и Чендлер. Најдобриот пар цимери и другари кои некогаш сум ги видел во серија. Не само што нивните сцени беа едни од најсмешните во Friends, туку и покажуваат баш буквално што значи да си пријател со некој, и во добро и лошо. Без разлика дали тој некој е малку припрост, или пак знае да се избаци со секакви зафрканции во секој момент.

tumblr_m1z2irFx9V1rt6gooo3_250.jpg

2. Рејчел и Рос. Да ми кажеше некој на почетокот дека десет години ќе не' држат во неизвесност за овој пар, немаше да верувам. Сепак, сценаристите одлично си ја завршија работата и во ниту еден момент не направија на гледачите да им биде досадно. Може да се каже дека овој пар беше јадрото на серијата, нешто што започна уште од првата епизода кога Рос ја покани Рејчел на состанок, а таа одговори со „Maybe“. Нема потреба да зборувам за елементот „we were/ weren't on a break“, бидејќи е осетлива тема. :)

lobster.jpg

Џон Лок и Островот од Lost. Да, остров, а не човечко суштество. Што ги прави компатибилни? Па, оздравувањето на Лок, животното значење кое тој конечно го најде со островот, the hatch. Знам, ова е необична поврзаност, ама без ваквиот „пар“ Lost немаше да биде тоа што е, а и плус, морав да спомнам нешто од мојата омилена серија ever.

john_locke_84824983.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom