- Член од
- 21 април 2012
- Мислења
- 128
- Поени од реакции
- 39
VakaВакви работи треба да се забранат да се продаваат.Но што да се прави кога државава ни е пропаст.Според мене телевизорите,а и воопшто било што друго од оваа марка е отпад.Зашто го велам ова.
-Прво:телевизорите немаат ниту еден сертификат за радиоактивност,квалитет итн.
-Второ:Името Quart си го лепат нашиве тука(таква марка не постои воопшто никаде,а телевизорите бог знае кој и каде ги прави).во ова време барем кога имаме интернет може да се провери(не сме веројатно толку прости)
-Третo:Убеден сум дека овие апарати не им е дозволено да се продаваат во западните земји.Најчесто пазари на овој отпад се земјите од исток т.е земијите во кои владее сиромаштијата и безаконието.Ако беа толку евтини и им било дозволен влез во Америка и земијите од западот,зарем мислите дека они ќе го донесеја овде овој отпад.
-Четврто:Шубе ми е да купам нешто вакво.А и далеку од тоа дека овие производи се исти со оние на Сони,Панасоник итн.
Prvo: da nemaat sertifikat nema da moze da se uvezat. Neznam kolku znaes okolu toa...
Vtoro: naracaj na Alibaba nesto od kolicina 500 parcinja i tvoeto ime ke go stavat. A Quart e registriran brend na AMC, kako sto e Neo vo Bugarija, Beko vo Turcija, Vivax vo Hrvatska...
Treto: Normalno deka vo Amerika ke si kupi najnov model na Sony ili Panasonic zasto za toa ke dade del od plata, da kazeme polovina. A ovdeka za toa ti treba nekolku plati da kupis najnov model od Panasonic ili nesto ...Taka da imas izbor i skapo i eftino, kako ti odgovara sprema dzebot.
Cetvrto: Nejkam da te ubeduvam da kupis Quart, ama imam saraund veke 8 godini, koj ke go slusne se odusevuva.
Plus vidi nekoj Toshiba LCD, ima isti panel i isto meni kako Quart, a poskap e 5 000 den. Taka da kako nekoj sto spomna, Quart ne proizveduvaat delovi, tuku sklopuvaat od poeftinite na Samsung,Toshiba...