Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата vmx
  • Време на започнување
Член од
2 октомври 2009
Мислења
958
Поени од реакции
238
mozebi na nekoj ke mu bide smesno, ali ja dve godini bev korisnik na 6 mb, sega koga me stavija na 8 primetiv golema razlika, sto znaci 2 mb poveke, download imav 650kb, sega imam 1mb, stranicite gi otvara epten brgu,, a tek na tie sto imaat 12,15 pa i 20 blaze si im

Член од
20 март 2008
Мислења
694
Поени од реакции
414
mozebi na nekoj ke mu bide smesno, ali ja dve godini bev korisnik na 6 mb, sega koga me stavija na 8 primetiv golema razlika, sto znaci 2 mb poveke, download imav 650kb, sega imam 1mb, stranicite gi otvara epten brgu,, a tek na tie sto imaat 12,15 pa i 20 blaze si im
Си смени пакет преку 171 или беше во салон? и ако преку телефон колку време чекаше.. ?
Он топик : се надеам искрено дека е така ... после 3 години и ја да видам лезет малце.

Член од
2 октомври 2009
Мислења
958
Поени од реакции
238
Си смени пакет преку 171 или беше во салон? и ако преку телефон колку време чекаше.. ?
Он топик : се надеам искрено дека е така ... после 3 години и ја да видам лезет малце.
preku 171 vcera sabajle se javiv samo go kazav maticniot broj i tolku, a deneska se javiv na tie od 0800 i ko bozem da gi prasam za kolku vreme prefrluvaat mi rekoa za den dva, i toj mi vika ;;koga go naprai dogovorot, ja mu vikam vcera sabajle, on mi vika cek malku,,i za 30 sek mi vika gotovo prefrlen si

Член од
20 март 2008
Мислења
694
Поени од реакции
414
preku 171 vcera sabajle se javiv samo go kazav maticniot broj i tolku, a deneska se javiv na tie od 0800 i ko bozem da gi prasam za kolku vreme prefrluvaat mi rekoa za den dva, i toj mi vika ;;koga go naprai dogovorot, ja mu vikam vcera sabajle, on mi vika cek malku,,i za 30 sek mi vika gotovo prefrlen si
па и ја бе вчера се јавив кај 11:30 и таа ми вика за 3-4 дена, убоо викаш да им се јавам на 0800 сеа може и ја да упикам одма :)

Член од
23 ноември 2011
Мислења
108
Поени од реакции
14
Мене ми рекоа за една недела !

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.713
Поени од реакции
21.247
Рејсиверот за MaxTV мора ли да биде во LAN 4 портата на Speedport рутерот? Јас имам пуштено мрежен кабел од LAN1 до свич во дневна. Ќе работи ли само ако го брцнам МаxTV рејсиверот во свичот?
првите две порти се за пц , останатите две се за рисивер ( од страна на адаптерот ) .

Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
Да прашам, имам call and surf, и сега ако приклучвам мах тв, кабли ќе треба да се пуштаат од телефон до телевизор или од Speedport-ов до телевозор, или и од двете до тв?
Прашвам зошто ако има многу кабли ќе ми биди проблем, ептем раштаркано е низ дома рутеров во една соба, телефонскиот кабел во дурга соба и така.

Член од
20 март 2008
Мислења
694
Поени од реакции
414
Да прашам, имам call and surf, и сега ако приклучвам мах тв, кабли ќе треба да се пуштаат од телефон до телевизор или од Speedport-ов до телевозор, или и од двете до тв?
Прашвам зошто ако има многу кабли ќе ми биди проблем, ептем раштаркано е низ дома рутеров во една соба, телефонскиот кабел во дурга соба и така.
Значи имаш еден кабел од рутер до ресивер и после кабел од ресивер до ТВ.

Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
Значи имаш еден кабел од рутер до ресивер и после кабел од ресивер до ТВ.
Aха, значи телефон нема чепкајне така? А тој кабелот од рутеров за интернет до ресиверот на тв има должина или ќе треба нахнадно да си купам сам некој по долг, зошто ми треба мене едно 10 метри...

Член од
5 септември 2009
Мислења
3.528
Поени од реакции
619
Дечки а одма ресиверот го даваат или ?

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Лан кабел од рутерот до ресиверот и после scart/hdmi кабел од ресиверот до телевизорот.

Член од
8 септември 2011
Мислења
100
Поени од реакции
17
Ќе притиснеш 0 за да разговараш со оператор, у осталом што и да стиснеш, ако не си на право место ќе те пребацат....
Дечки а одма ресиверот го даваат или ?
Да, потпишуваш договор, и можеби ќе треба да чекаш еден период, пошто се сеа у гужви, едино ако имаш врски да завршиш одма работа :)

Член од
5 септември 2009
Мислења
3.528
Поени од реакции
619
Ќе притиснеш 0 за да разговараш со оператор, у осталом што и да стиснеш, ако не си на право место ќе те пребацат....

Да, потпишуваш договор, и можеби ќе треба да чекаш еден период, пошто се сеа у гужви, едино ако имаш врски да завршиш одма работа :)
Какво чекање бе кј имам ја време да чекам одма фаќам врски :D

Член од
11 јули 2009
Мислења
210
Поени од реакции
146
Дали знае некој телефонската линија од бандера што иде дали треба да се приклучи во зелениот(TEL) или сивиот(DSL) влез на рутерот?

Bla4KRa1n

АДМИН
Член од
19 ноември 2011
Мислења
61
Поени од реакции
10
Дали знае некој телефонската линија од бандера што иде дали треба да се приклучи во зелениот(TEL) или сивиот(DSL) влез на рутерот?
Секако дека во сивиот приклучок ( DSL ).

Kajgana Shop

На врв Bottom