Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата vmx
  • Време на започнување

Bla4KRa1n

АДМИН
Член од
19 ноември 2011
Мислења
61
Поени од реакции
10
Абе кога станува збор за техника-технологија за мене нема тешка работа, ама за некого може да биде и тешко. :)

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.111
Поени од реакции
9.051
Па не е нешто тешко тоа за инсталирање :D
Па не е тешко, убаво е објаснето и се. Но после одкога се ќе поврзеш и ќе видиш дека ништо не работи, губиш цел ден да го најдеш проблемот, им се јавуваш и ти викаат дека од таму не е пуштено и ќе треба да почекаш ден два >.<

Член од
5 септември 2009
Мислења
3.528
Поени од реакции
619
Па не е тешко, убаво е објаснето и се. Но после одкога се ќе поврзеш и ќе видиш дека ништо не работи, губиш цел ден да го најдеш проблемот, им се јавуваш и ти викаат дека од таму не е пуштено и ќе треба да почекаш ден два >.<
Ма нееее грешка си не е научна фантастика за да го поврзеш :D

acetetovo

Македонец!
Член од
1 мај 2007
Мислења
4.002
Поени од реакции
2.375
Се шибнав на 3макс бејзик, малку ми се 30гб но комшииве(двајца) беа на 3макс старт па ги убедив да ги обноват договорите, така да 600 гб ми се доволни. Јбг и мене да ми се исплати сервисирањето на нивните компјутери...:D

Член од
25 февруари 2009
Мислења
1.565
Поени од реакции
417
Чудна работа на 171 чекав само 2 минути и ги добив. :)
Го земав новиот 3Max Start и ми рече вработената од таму дека ќе се реализира барањето за 2-3 дена, до понеделник некаде и ќе ми биде јавено.
Ама за 20те плус канали, неможев да и докажам дека нема никакви плус 20 канали, незнам дали се грешка нешто па имаат пишано така или се во план да ги пуштат спортските или хбо пакетот бесплатно, незнаеше и госпоѓата да ми каже прецизно, ќе имале на сајтот подетално демек деновиве.

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.713
Поени од реакции
21.247
Јас мигрирав од 3max comfort + на 3Max comfort ... со одредени попусти овој пакет ме фаќа 2.000 денари што и мислам дека вреди максимално за цената !!!

Член од
2 октомври 2009
Мислења
958
Поени од реакции
238
ja si zavrsiv rabota, vcera napraviv nov dogovor deneska mi pustija 8mb so 300 giga,

Член од
3 ноември 2009
Мислења
1.543
Поени од реакции
767
Јас мигрирав од 3max comfort + на 3Max comfort ... со одредени попусти овој пакет ме фаќа 2.000 денари што и мислам дека вреди максимално за цената !!!
Како 2000 кога новата цена е 2500. Ја сакам да се префрлам, затоа прашувам.

Ryan Giggs

Член од
27 мај 2009
Мислења
11.713
Поени од реакции
21.247
Како 2000 кога новата цена е 2500. Ја сакам да се префрлам, затоа прашувам.
Епа некој инвладиски попуст , ако имаш дедо баба , префрли го телефонот на нивно име и ќе добиеш попуст 500+ денари !!!

Член од
3 ноември 2009
Мислења
1.543
Поени од реакции
767
Епа некој инвладиски попуст , ако имаш дедо баба , префрли го телефонот на нивно име и ќе добиеш попуст 500+ денари !!!
Фала, јас мислев ако си корисник на повеќе услуги или подолго време ги користиш услугите даваат некој попусти.

Ryan Giggs

Член од
27 мај 2009
Мислења
11.713
Поени од реакции
21.247
Фала, јас мислев ако си корисник на повеќе услуги или подолго време ги користиш услугите даваат некој попусти.
даваат и тоа, ама не во попуст на цена туку имаат акции за лојалност па даваат гага безжични телефончиња (фиксни) и слично !!! стално кога ќе плаќаш сметка ќе си прашуваш за тоа да не имаат некоја акција , зашто најчесто не кажуваат, прошли пут така случајно се најдов у муабет и ко испадна сум имал право на гага телефон ...

Член од
19 март 2012
Мислења
300
Поени од реакции
367
Се успори нешто нетов или мене пак ме зезаат овие?

Woofer

I'm a very neat monster.
Член од
21 април 2010
Мислења
854
Поени од реакции
325
Рејсиверот за MaxTV мора ли да биде во LAN 4 портата на Speedport рутерот? Јас имам пуштено мрежен кабел од LAN1 до свич во дневна. Ќе работи ли само ако го брцнам МаxTV рејсиверот во свичот?

OMGWTFBBQ

Bone for Tuna
Член од
3 февруари 2007
Мислења
8.802
Поени од реакции
4.419
А откако ќе свртите на 171 и потоа откако ќе го изберете јазикот, што треба следно да се стисне за да можам да го потпишам новиот пакет. Има опции од 1 до 7 мислам, ама некако не ми се прецезирани ко што треба или јас неможам да слушнам убаво... пробав со некои, но на различни работи наидов. Инаку сум корисник на 3 max comfort + и плакам 3100, па гледам сега дека не постои веќе тој туку само 3 max comfort кој е сличен на овој +, дури е и подобрен, а вреди 2490 ден.

VoniVaraS

Искусен :)
Член од
20 април 2009
Мислења
543
Поени од реакции
328
А откако ќе свртите на 171 и потоа откако ќе го изберете јазикот, што треба следно да се стисне за да можам да го потпишам новиот пакет. Има опции од 1 до 7 мислам, ама некако не ми се прецезирани ко што треба или јас неможам да слушнам убаво... пробав со некои, но на различни работи наидов. Инаку сум корисник на 3 max comfort + и плакам 3100, па гледам сега дека не постои веќе тој туку само 3 max comfort кој е сличен на овој +, дури е и подобрен, а вреди 2490 ден.
„Ако ви е потребна помош од нашиот оператор притиснете 0“
Ќе ти се јави операторот по чекање од некои 10-15 (многу се зафатени) ќе му кажеш матичен број на корисникот и конто број од сметка и имаш нов пакет за еден до два дена.

Kajgana Shop

На врв Bottom