Девојки на електро факултет - за или против?

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Мене па ми се чини сите шо имат врска со ИТ индустријата, едвај чекат да имат колешка... :)

Сеа дали е привилегија или недостаток да си едно женско во фирма со 10-15 вработени, зависи кој како е поставен и кој како гледа на работите.

Член од
20 мај 2008
Мислења
1.099
Поени од реакции
1.079
НЕ НЕ...одма да идеш на економски...сигорно ќе најдеш работа покрај 1000 дипломирани економисти годишно.
Или пак пробај со електро каде што испаѓаат 100 дипломци годишно...може и на машински...
Совет...оди каде што неоди никој :)

A

apidrone

Гостин
За, али само ако те интересира тоа. Девојки бубалици, кои као се јаки математичарки, и се запишуваат на електро пошо тоа е ин моментално, не им е баш од корист вакво студирање. Џабе ќе си губиш време ако не те интересира нешто плус.

Стефус-Рефус

Jesus Loves Macedonia
Член од
30 август 2009
Мислења
3.452
Поени од реакции
1.210
Јас како девојка која сака да се запише на електротехнички факултет(смер електотехника и телекомуникации) сум загрижена дека можеби во иднината ќе имам потешкотии со пронаоѓање работа.Сите мислат дека ова е машка работа :facepalm: Што мислите вие? Има ли некој од тој факултет?Ако има го молам да ми ги напише сите смерови на кои може да се иде :)
Не е електро за женско...може струја да те дрме.

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Мене па ми се чини сите шо имат врска со ИТ индустријата, едвај чекат да имат колешка... :)
И секоја година паричката во бурекот се нејзе и се паѓа :icon_lol:.

Член од
4 мај 2011
Мислења
1.282
Поени од реакции
563
имаше колешки, ама да имаше повеќе, поубаво :rolleyes:

H

-HRO

Гостин
Јас како девојка која сака да се запише на електротехнички факултет(смер електотехника и телекомуникации) сум загрижена дека можеби во иднината ќе имам потешкотии со пронаоѓање работа.Сите мислат дека ова е машка работа :facepalm: Што мислите вие? Има ли некој од тој факултет?Ако има го молам да ми ги напише сите смерови на кои може да се иде :)
Слободно запиши си се на електро доколку тоа ти е желбата. Јас студирам на ФИНКИ и познавам доста девојчиња кои студираат на електро. Познавам и такви кои завршиле таму и немале никаков проблем да си најдат работа.

Инаку и на ФИНКИ имаш смер кој е префрлен од електро...ИКИ (Информатика и компјутерско инженерство).
Доколку сакаш да се запишеш на електро или Финки, разгледај си ги смеровите и види кој највеќе би ти одговарал, а потоа запиши си се на истиот без да се двоумиш. :)

Член од
12 април 2010
Мислења
10.058
Поени од реакции
15.027
уште факултетите ги делите на машки и женски?
мислев дека сме демократија.....
гласам за плавуши на електро

R

Rigel Kent

Гостин
Темава е за во образование а не овде.

Член од
22 ноември 2011
Мислења
475
Поени од реакции
177
Ај бе па и ти тешкотии,па во државава и 15 факултета заврши пак ќе имаш тешкотии се додека не се снајдеш не отвориш нешто свое што ке ти овозможи солидни приходи...Ама во државава јок :)

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Кој ти ја полнел главата со такви глупости?

Уште од почетокот на 80-те години прошлиот век доста голем е бројот на девојки што се запишуваат на ЕТФ, статистички... за пократко време и го завршуваат, лично познавам две дами кои слободно бираат кога и каде ќе работат.
Значи единствен услов за успех во работата е знаењето и умешноста да наученото на факултет добро го примениш во пракса, инаку џабе се и десет до десет добиени на факс.

Kajgana Shop

На врв Bottom