Масакрот кај Смиљковско езеро | Осудените пуштени да се бранат од слобода

Член од
2 мај 2012
Мислења
216
Поени од реакции
264
Абе дај баталете го веќе Принцов курацов палацов... Не глеате дека ве врти у круг цело време, со глупости, колку само да се коментира. Убаво знае он све шо како е, ама се праи удрен. Се кладам дека цело време им праи копи пејст на коментарите и ги става кај неговите другарчиња на ФБ да им го пали гзот за утре. Не му подпаѓајте на неговите хирови, незнам и ја што се замарав до сеа... Ни судење ни бутур напраено, он веќе знае све, пророкот кајгански...

P

Princ

Гостин
Ти срами се,јас немам за што да СЕ СРАМАМ!
Ако откако реков дека ќе протестирам за тринаесетте ослободени, ти можеш да речеш дека јас ќе бранам убијци (луѓе што самото МВР ги ослободило), и капак на тоа да не се засрамиш... ај нема да коментирам повеќе, излишно е.

Член од
19 август 2010
Мислења
1.365
Поени од реакции
2.053
Е ова се бараше. Не знам зошто те цитирав, ама ќе го искористам овој пост против тебе во иднина, затоа нека седи, засега неискористен :)))
--- надополнето: 3 мај 2012 во 17:59 ---

Не, но не треба и да ги ослободи од притвор. За преминување на Косовска граница не ти бараат пасош. Јас поминувам со, онака, здраво.
Јас НАМЕРНО ти одговорив така во оној стил на којшто ти одговори на претходниот член;)

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.320
Ок еве и да ги пронашле вистинските извршители (зашто ми иде на нерв кога ќе слушнам извршители????!) сепак полицијата и безбедносните структури требале да го спречат настанот а не сега ги фатиле, да не се случило тоа убиство на 5 души, а не сега ги фатиле, кој беше аргументот на министерката па знаете празници си земаа слободни денови, абе луѓе за обезбедување, за безбедносни структури за нив нема одмор, сите кога одмараат они тоа им е работа пример на објект сите на одмор ти го обезбедуваш објектот...

Член од
19 март 2012
Мислења
300
Поени од реакции
367
Знаеш дека е тоа така.

Инаку секако дека има оружје и кај македонците, ама они не планираат со тоа оружје да се "борат за права:icon_lol:". Има приоритети, приоритет е безбедност северната граница, све што е вооружано таму, да се уапси, ако дава отпор да се убие со оган.
Не лажи немаат они оружје....2 чешела.пегла за коса x 3.ножици 2 пара и една за ретчење :D

Член од
4 јули 2011
Мислења
52
Поени од реакции
50
Благе везе нема тоа со бошњаците, не паѓајте на муабети од телевизиите, Агим Исмаили, - овиќ му додаваат а сите знаеме со која цел, албанец до јаја е он, кој ја подржува каузата на УЧК ...
Исто и почнувам да се сомневам во тоа дека станува збор за радикални исламисти кои се бореле во Авганистан.
ма дај...се бореле во Авганистан...трт милојко жими стапов...тоа ти е само да се тргне превезот дека се чисти Албанци и да не кажат дека се шипци...
да се бореле бе во авганистан деца ли ќе убиваа бе? ете им автобуската станица, музејот...аеродромот...
мислиш со 5 души ќе се задоволеа да беа некои навистина радикални што се тепале во Авганистан?! :)

Tемјан

the Kingslayer
Член од
19 мај 2011
Мислења
691
Поени од реакции
1.141
Ние Македонците протестиравме гневни бидејќи ни убија петорица браќа, бевме од 500 - 1000, од кои 70% на возраст до 20 години. Немаше ниту еден над 35 години. Го кажавме револтот, баравме правда и запаливме свеќа за починатите. Правдата делумно е задоволена, но гневот е уште поголем. Дознавме дека убијците се наши сограѓани, ги видовме нивните Фејсбук профили и ги читавме нивните коментари, во кои сите албанци, пријатели на убијците, некои добро познати видни луѓе, сите тие повикуваат на убиства, и на разно разни исламски срања.
Утре е протестот во кои истите тие луѓе, пријатели на убијците, вклучувајки ги и албанците, членови на овој форум, ке испаднат и ке дадат поддршка на убијците и ке го направат гневот на нас на Македонците уште поголем.
ЕДЕН АПЕЛ ОД МЕНЕ ДО МАКЕДОНЦИТЕ КОИ ШТО МОЖАТ ДА СНИМАТ НЕШТО ОД ТОЈ ПРОТЕСТ:
Ве молам да снимате дел од скандирањата, вои кои со сигурност ке се оцрнува Македонија, ке се навредува Македонецот и слично. Медиумите нема да пренесат ни дел од тоа, туки само ке ни презентираат како овците мирно си одат по улиците! Ве молам, ако сте во можност да снимате дел од тие скандирања во кои ке се величи голема албанија.
Само пазете се, утре на протестот ке има убијци, силувачи и криминалци од најголем степен.

Stef_12

Player hater
Член од
15 јануари 2009
Мислења
1.022
Поени од реакции
637
Дали ги најдоа? Мнозинството од вас гледам немаат проблем да тврдат дека ги нашле. Другиот дел не се согласуваат со вас.
Ништо што досега е пласирано во јавност не потврдува дека уапсените се убијците. Освен изјавата на министерката. 6 часа после апсењата. А на збор не верувам никому, посебно не на полиција.
Да де тие двјацата гнаси што се во бегство, онака го прават тоа од чиста мира. Размисли со таа тиквата што збориш, индиректно поддржуваш убијци на 19-годишни деца.

Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.779
Поени од реакции
8.235
Не „ќе дадеш„, туку ДАВА. ЈАСНО И ГЛАСНО, ДАВА подршка за тие монструми кои утепаа средношколци САМО затоа што се албанци. А тој е претставник од албанците, нели поеманципиран, по форуми иде, пишува кирилица.
Другите, што се неписмени, ви оставам да размислите.. како ли тие мислат во однос на случајов, соживотот, териториите, државата..
Не е точно.
Он оди на протест за жената која ја држел цајкан за лактот, за тие кои се пуштени да се бранат од слобода и оние кои биле приведени за да им земат изјава. Он се оградува од протест во одбрана на убијците.
Е сеа, јебига, утре сирот пак ќе треба да се оградува од масовното скандирање за "голема албанија", "смрт за македончето", Косово репубљик"...
Туку, и јас будала, нема зошто да се оградува. Од каде тој би предвидел што ќе се случи на протестот? Њема појма.

Член од
25 октомври 2011
Мислења
663
Поени од реакции
719
Принц поддржува акции на мвр и арм за селосно разоружување на населението. За разоружување на остатоците на ОНА, не. Или целото население (огромни количини оружје се крие и измеѓу вас), или ништо.

Последен пат те цитирам, претходно не одговори на прашањата па и сега нема да вратиш/
Типичен албанец си, проѕирен од километар си што ќе пишеш.Исти ставови, исто размислување како еден кур да ве правел сите. Тој кур се вика Голема Албанија . Исти како Дарди(кај е тој се изгуби да не ги организира тој протестите утре ?) си. Ништо логичко ни па паметно да пишете. Кога и да ве прашат терате некоја провокација и во споротивна насока.

За болдот: Пукнав од смеење. Ние имаме огромни количини оружје :pos:
Кај вас баба од 60 и нешто години и пронајдоа оружје, не па за другите. За наполнети 18 години кај вас сигурно дават по еден калаш. Ако има акција да се јавим на баба убаво да крие арсеналот, зашто не планирам да и организирам протести баш сеа у сесија кога иде. Таму убаво да тргне кашикарите од теглите да не забрај некоја случајно. Противтенковските мини како знае да се ослободи он нив. Огрмиониот снајпер што го чува кога дедо на времето тепал волци што му нападале овците, да го тргне зашто така закачен на ѕид одма се приметува. И така не види само за фалење и е. За пиштолите и пушките ако и ги најдат тоа не го сметам за оружје ебаго. На свадба што ќе правам и кога одам на пикник ? Не

Г

ГОЦ-К.О

Гостин
А каде ќе биде протестот?И у колку саат ќе биде?

Член од
15 април 2012
Мислења
341
Поени од реакции
642
Не е точно.
Он оди на протест за жената која ја држел цајкан за лактот, за тие кои се пуштени да се бранат од слобода и оние кои биле приведени за да им земат изјава. Он се оградува од протест во одбрана на убијците.
Е сеа, јебига, утре сирот пак ќе треба да се оградува од масовното скандирање за "голема албанија", "смрт за македончето", Косово репубљик"...
Туку, и јас будала, нема зошто да се оградува. Од каде тој би предвидел што ќе се случи на протестот? Њема појма.
Те молам означи подобро дека си ироничен, нема да познае некој од прва. Кога ќе се врши протест за „голема албанија„, ти и да отидеш да штрајкуваш за бојата на фасадата на комшијата, ќе се знае за што си бил таму: за голема албанија.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.932
Поени од реакции
45.048
Јас ќе протестирам за тринаесетте безусловно ослободени, кои беа уапсени, лицата им беа прикажани во јавност нецензурирани односно вечно ќе се обележани демек биле замешани во вакво нешто... за нив ми е протестот, за невините и ослободените. За оние кои ги фатиле со оружје не ми е ич гајле, за монструмите пак најмалку.
Чекај малку, за што ќе протестираш, зашто при терористички акт, каде се убиени 4 деца и еден возрасен човек кој случајно се нашол таму, прв случај од ваков тип во земјава во ситуација кога нема војна, властите, односно органите за ред и мир почнале со апсења на луѓе за кои се сомневале дека учествувале во овој грозен чин ...

А што треба да прават кажи ми ? Дома да им идат на кафе и тулумба и да им поставуваат прашања ? Се знае дека ќе се приведат и ќе ги чешлаат, па после ќе видиме дали постои или не постои основа за притвор. Срамота е за ваква работа да се протестира, не правиме муабет за претепано дете на улица, или деца, правиме муабет за ладнокрвно ликвидирање на 4 деца и еден возрасен човек.

Ако биле пример 5 луѓе кои учествувале директно во овој чин, бројот на оние кои индиректно учествувале е далеку поголем, доволно е еден од нив да отиде кафе некаде да пие а и тој од кафичот што го служел да биде повикан во станица на распит, секој ебан детал е битен, секој ебан најситен детал, оние за кои има индиции дека биле дел од целиов овој план нормално е да се приведат на ваков начин, како може да протестираш ти за ова ?

Утре 5 души да ти ги убијат така, ти во меѓувреме на својот телефон да го слушнеш дишењето на некој твој близок пред да испие 3 кушрума во неговата глава, а потоа се спроведе ваква акција, ќе размислуваш ли на ваков начин ? До толку ли ќе цепидлачиш ? Или да беа во прашање 5 убиени албански деца ...
Зашто 20 луѓе се приведени и се прикажани на телевизија ? Ти како прво не ни знаеш што е со останатите кои биле '' невини '', не знаеш кои се, што се, дали имаат досие, дали имале контакти со убиците, ништо не знаеш, тераш на претпоставки. Или за 2 дена сe' дознавте и кои се и што се, и 10000% сте сигурни дека се невини, дека не прекршиле некаков закон, дека не контактирале со убиците ( како што реков, и тоа е доволно да се постапи на ваков начин со нив ).

Немој те молам, срам да ти е ако излезеш на ваков протест.

Член од
17 јули 2008
Мислења
436
Поени од реакции
273
Ако откако реков дека ќе протестирам за тринаесетте ослободени, ти можеш да речеш дека јас ќе бранам убијци (луѓе што самото МВР ги ослободило), и капак на тоа да не се засрамиш... ај нема да коментирам повеќе, излишно е.
Не се ослободени како невини!Ако има докази ќе си го добијат ,и тогаш ли ќе ги браниш?
Што ако навистина имаат вина која се открие ,ке имаш ли грижа на совест и ќе си речеш ли за кого јас протестирав?

Kajgana Shop

На врв Bottom