Масакрот кај Смиљковско езеро | Осудените пуштени да се бранат од слобода

P

Princ

Гостин
И ние знаеме дека сакате да се најдат убијците, ама само да не се албанци.
Такви кукавици како вас немам сретнато. Барем еднаш да имавте м**а и да признавте.
Кога вие може да ги фатите убијците само да се Албанци (да се немало никаква критичност и несигурност упм), можеме и ние обратното :)

Член од
1 април 2012
Мислења
212
Поени од реакции
549
Коа Радишани излегоа да протестират , неколку од нив беа уапсени.

Клабда у 500 евра дека утре ниеден албанец нема да биде уапсен ?
Може ќе бидат и наградени со амнестија на убијците.

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
Не мора да значи дека чуваат оружје за да убиваат, ако има некој дрога дома значи ли тоа дека е наркоман, може ли да биде дилер? Да, и чим е најден цел арсенал сигурно нема да се правдаат и да објаснуваат што ќе им е, па и кај било кој да најдат толку многу оружје никој нема да чека да го уапсат
А да бидеш дилер е сосема легална работа а !?

Али тоа е, мене не ме чуди ништо повеќе у опкружувањево наше...

Член од
29 март 2012
Мислења
1.370
Поени од реакции
1.235
@Bезилка и mkdhandball:
Од дваесетте уапсени, 13 се ослободени безусловно.
Од 7 задржани, против 4 е поднесено обвинение за поседување на оружје. Ова е еден случај и нема никаква корелација со случајот кој го дискутираме на темава. Да имаше било каква поврзаност, ќе беше поднесена пријава за соучесништво. Значи овие минусирајте ги. Ќе лежат веројатно затвор за поседување на оружје и немаат никаква врска со случајот кај Смиљковското Езеро.
Само за тројца е поднесена пријава за тероризам, односно случајот кој го дискутираме. Тројца, според МВР, се директни извршители (луѓе што пукале). Кај се соучесниците?
Ништо од муабетов, џабе...

И кој е проблемот за протест? Невините ги пуштиле против виновниците се поднесени кривични пријави? Немој да ми кажеш дека ќе протестираш затоа што полицаецот ја држел госпожата за рака?

Инаку списокот не е затворен со пријавите. како ке се изнесуваат доказите на суд може некои од обвинетите ќе проба да си го спаси газето па ќе има уште лица кои ќе бидат посочени така да ништо од ова не е дефинитивно!

LaChupacabraLoca

jedi master
Член од
13 октомври 2011
Мислења
3.531
Поени од реакции
5.063
па од каде ти знаеш дека нема да биде докажано па сега предвреме да протестираш ?
Тоа им е нормално и навика .. мислам дека еден ден ќе видам како протестират оти ги фатило запек па не можат да вршат дефекација ..

P

Princ

Гостин
па од каде ти знаеш дека нема да биде докажано па сега предвреме да протестираш ?
Јас ќе протестирам за тринаесетте безусловно ослободени, кои беа уапсени, лицата им беа прикажани во јавност нецензурирани односно вечно ќе се обележани демек биле замешани во вакво нешто... за нив ми е протестот, за невините и ослободените. За оние кои ги фатиле со оружје не ми е ич гајле, за монструмите пак најмалку.

karan

бивш поет, плукач, вљубеник во слободата
Член од
31 мај 2006
Мислења
3.595
Поени од реакции
2.719
Ова е мојот прв и единствен коментар на темата:

Срамота за Албанците.

N

Nicky Santoro

Гостин
Мене не ми е јасно каде се тие што ме просветлуваа дека убијцете се срби или грци за да е дестабилизираат државава? што е потрагично 50% од нив сеуште го веруваат истото

Член од
1 април 2012
Мислења
212
Поени од реакции
549
Ај пошо очигледно го оправдуваш утрешниот протест. Мојш да кажиш точно за ШТО се протестират?
За тоа дека тие биле жртвите во сета оваа каша што сами ја скуваа.

Член од
1 февруари 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
4.208
@Bезилка и mkdhandball:
Од дваесетте уапсени, 13 се ослободени безусловно.
Од 7 задржани, против 4 е поднесено обвинение за поседување на оружје. Ова е еден случај и нема никаква корелација со случајот кој го дискутираме на темава. Да имаше било каква поврзаност, ќе беше поднесена пријава за соучесништво. Значи овие минусирајте ги. Ќе лежат веројатно затвор за поседување на оружје и немаат никаква врска со случајот кај Смиљковското Езеро.
Само за тројца е поднесена пријава за тероризам, односно случајот кој го дискутираме. Тројца, според МВР, се директни извршители (луѓе што пукале). Кај се соучесниците?
Ништо од муабетов, џабе...
Aбе не лупетај,чекај првин на суд нека ги демонстрираат сите докази па ке видиме како стојат работите а не одма протести да правите за луге што чуваат цел арсенал дома ае пиштол ОК да имаш ама цел арсенал не јеби.
МВР чим вели дека има докази да почекаме до судењето да видиме што други докази ке се изложат.

Член од
29 март 2012
Мислења
1.370
Поени од реакции
1.235
Кога вие може да ги фатите убијците само да се Албанци (да се немало никаква критичност и несигурност упм), можеме и ние обратното :)

Зш сум некако сигурен дека никогаш полиција нема да ми влезе дома....хммммм:свиркам:

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Ова е дефинитивно најглупиот пост на кајгана што сум го сретнал досега.

За оружјето-забрането е да се чува оружје во МК.Да сме САД ај ќе разберам оти има продавници каде се продава легално оружје,ама не и во Европа,а ние сме дел од Европа.За чување оружје одговараш пред закон за нелегално поседување оружје.И нема што да се правдаат кога имаат извршено кривично дело поседување оружје.

За дрогата-некој има дрога дома,не е важно дали дила или конзумира,ќе си одговара пред закон,ако те занима дрогата е секаде забранета,еве и во Холандија марата добива рестрикции се повеќе и повеќе..
А бе па и ти, кога полиција ќе ти дојде дома и ти најде дрога, прво културно те прашуваат, а бе ја користиш или продаваш? Ти онака им викаш за синуси ми е... и те пуштаат; cause that's how they roll.:cool:

Ако имало оружје, не било за пукање, онака чисто за колекција. Некој собира албум со сликички, некој собира оружје. Кој како си ја наредил. :vozbud:
Некој ако создаде домашна нуклеарка, таа чисто за изглед по дома ќе си ја чува.

Не чуваат оружје за да убиваат.:facepalm:
Ај еден пиштол да беше најден, ќе рече човек, може за лична заштита.
Тоа цела артилерија им најдоа... сваштарија од оружје и не било за убивање.
Не бе шо ти е, гарант за лов и риболов им е... Oh wait...:cenzura:

Kajgana Shop

На врв Bottom