Ѓорче 1932
тој сум...
- Член од
- 17 февруари 2009
- Мислења
- 13.564
- Поени од реакции
- 11.576
Уште контра протест фали да се направи од македонска страна,па да биде што ќе биде
И зашто ќе се протестира ?Пронајденото оружје кај уапсените НЕ било искористено во убиството. Според изјава на министерката.
13 од 20 уапсени се ослободени безусловно - за 3 се поднесени пријави за тероризам (ќе видиме со кои докази МВР ќе го одбрани нивното обвинение) и за 4 се поднесени пријави за поседување на огнено оружје. За последниве ич не ми чуе, не ги зимам во предвид никако.
Леле каде живеам јас,отвори се земјо голтни ме.Јас ќе присуствувам на утрешниот протест, а ги повикувам и сите Македонци кои не веруваат уапсените да се вистинските сторители врз основ на доказите кои ги прикажа МВР како на пример: оружјето што е најдено во акцијата не било искористено за убиството на петте души, 13 од 20те уапсени во акцијата "Монструм" веќе се ослободени... да присуствуваат на протестот. Утре кај вас ќе влезат, и вас ќе ве уапсат за џабе. После може ќе ви се извинат, не се знае.
Сите Арнаути се исти од прв до последен.Само за жал има без р’бетни либерали, борци за кучешки права, курви и бештии што уште паѓаат на тие фори “Не се сите Албанци исти“, или “ Кога ќе го запознаеш подбро ќе сфатиш дека тој не е ист како другите Албанци, модерен е “...партијата..види кој ти кажува за партии еј, човекот што е решен да ги брани убијците само тоа што биле албанци.
Браво еј, за овие Македонци што ти дале да бидеш модератор, затоа што мислеле дека имаш капацитет некаков за нешто во животот, дури и те бранеа до пред некое време, но после ова.. не верувам ни најслепиот „космополит„ и да има 100 срценца истовирано, не може да се оправда ова однесување, повторувам, одбрана на убијците само затоа што се албанци, како што претпоставуваме дека ќе се случи пред 15 дена.
Сега им сметале зборовите „убијци„ и „монструми„, многу се чувствителни за зборовите.. а каде беше оваа чувствителност во септември 2011 кога ги АМНЕСТИРАА (без судски процес) тие што масакрираа/силуваа/касапеа цивили? Тогаш ОК беше државата, сега не е?
Секогаш ќе најдат нешто да им смета додека убијците се албанци.. а во меѓувреме ви викаат „абе и ние сакаме да ги најдеме„ ама ако се албанци, сигурно ќе има „пропусти во истрагата„ и рзни глупости, а тука луѓе отвараат теми за убавината на соживотот и ве повикуваат на кафе со „добрите албанци„
Супер..
Дали ги најдоа? Мнозинството од вас гледам немаат проблем да тврдат дека ги нашле. Другиот дел не се согласуваат со вас.Па сега кога ги најдоа
За кој кур некој би чувал тромблонски мини, снајперска муниција ( и тоа голем калибар, забранет за цивилна употреба), и муниција за автоматски пушки исто така забранети со закон за цивилна употреба, освен за убивање? Да не си бутате у гз тромблонски мини, па затоа ги чувате??Не мора да значи дека чуваат оружје за да убиваат, ако има некој дрога дома значи ли тоа дека е наркоман, може ли да биде дилер? Да, и чим е најден цел арсенал сигурно нема да се правдаат и да објаснуваат што ќе им е, па и кај било кој да најдат толку многу оружје никој нема да чека да го уапсат
Ако не ви успее протестот егзекутирајте уште неколку матуранти во знак на протест за неуспешен протест.Јас ќе присуствувам на утрешниот протест, а ги повикувам и сите Македонци кои не веруваат уапсените да се вистинските сторители врз основ на доказите кои ги прикажа МВР како на пример: оружјето што е најдено во акцијата не било искористено за убиството на петте души, 13 од 20те уапсени во акцијата "Монструм" веќе се ослободени... да присуствуваат на протестот. Утре кај вас ќе влезат, и вас ќе ве уапсат за џабе. После може ќе ви се извинат, не се знае.
Ако не ви успее протестот егзекутирајте уште неколку матуранти во знак на протест за неуспешен протест.
А ти па знајш како оди процедурата во правна држава или се прајш на Тошо?Дали ги најдоа? Мнозинството од вас гледам немаат проблем да тврдат дека ги нашле. Другиот дел не се согласуваат со вас.
Ништо што досега е пласирано во јавност не потврдува дека уапсените се убијците. Освен изјавата на министерката. 6 часа после апсењата. А на збор не верувам никому, посебно не на полиција.
Правна државаА ти па знајш како оди процедурата во правна држава или се прајш на Тошо?
Не мора да значи дека чуваат оружје за да убиваат, ако има некој дрога дома значи ли тоа дека е наркоман, може ли да биде дилер? Да, и чим е најден цел арсенал сигурно нема да се правдаат и да објаснуваат што ќе им е, па и кај било кој да најдат толку многу оружје никој нема да чека да го уапсат