Масакрот кај Смиљковско езеро | Осудените пуштени да се бранат од слобода

Член од
25 октомври 2011
Мислења
663
Поени од реакции
719
Пронајденото оружје кај уапсените НЕ било искористено во убиството. Според изјава на министерката.
13 од 20 уапсени се ослободени безусловно - за 3 се поднесени пријави за тероризам (ќе видиме со кои докази МВР ќе го одбрани нивното обвинение) и за 4 се поднесени пријави за поседување на огнено оружје. За последниве ич не ми чуе, не ги зимам во предвид никако.
И зашто ќе се протестира ?
Не гледам причина, биле невини ги ослободиле одма, која е поентата на протестот ?
Му се изрече на некој неправедно притвор ?
Зарем нема право МВР да приведува луѓе на испрашување ?

Член од
1 април 2012
Мислења
212
Поени од реакции
549
Како можете да бидете толку лицимерни вие албанциве?
Па нели викавте дека сте за да се најдат убијците и да се осудат најстрого?
Па сега кога ги најдоа, ама оти се албанци ќе протестирате, ама да беа македонци цела Македонија ќе ја запалевте.

Дај веќе еднаш созрејте. Животниве поголем памет имаат од вас. Сите одат напред со интелигенцијата, вие како повеќе тонете.
Значи не ми се верува со какви дудуци живееме.:facepalm:

Член од
20 април 2012
Мислења
49
Поени од реакции
104
Јас ќе присуствувам на утрешниот протест, а ги повикувам и сите Македонци кои не веруваат уапсените да се вистинските сторители врз основ на доказите кои ги прикажа МВР како на пример: оружјето што е најдено во акцијата не било искористено за убиството на петте души, 13 од 20те уапсени во акцијата "Монструм" веќе се ослободени... да присуствуваат на протестот. Утре кај вас ќе влезат, и вас ќе ве уапсат за џабе. После може ќе ви се извинат, не се знае.
Леле каде живеам јас,отвори се земјо голтни ме. :facepalm:

Член од
27 април 2011
Мислења
2.308
Поени од реакции
3.064
Абе ајде не ме заебавај , планинци ќе протестираат против казната на курајбери којшто најсурово одземаа 5 животи. Јас ако треба сам ќе идам на контрапротест ме боли цеф , у здрав мозок најдоа да не дупат ?

AntiZionist

undergoing construction
Член од
31 март 2009
Мислења
305
Поени од реакции
144
Не мора да значи дека чуваат оружје за да убиваат, ако има некој дрога дома значи ли тоа дека е наркоман, може ли да биде дилер? Да, и чим е најден цел арсенал сигурно нема да се правдаат и да објаснуваат што ќе им е, па и кај било кој да најдат толку многу оружје никој нема да чека да го уапсат

Член од
19 август 2010
Мислења
1.365
Поени од реакции
2.053
...партијата..види кој ти кажува за партии еј, човекот што е решен да ги брани убијците само тоа што биле албанци.
Браво еј, за овие Македонци што ти дале да бидеш модератор, затоа што мислеле дека имаш капацитет некаков за нешто во животот, дури и те бранеа до пред некое време, но после ова.. не верувам ни најслепиот „космополит„ и да има 100 срценца истовирано, не може да се оправда ова однесување, повторувам, одбрана на убијците само затоа што се албанци, како што претпоставуваме дека ќе се случи пред 15 дена.

Сега им сметале зборовите „убијци„ и „монструми„, многу се чувствителни за зборовите.. а каде беше оваа чувствителност во септември 2011 кога ги АМНЕСТИРАА (без судски процес) тие што масакрираа/силуваа/касапеа цивили? Тогаш ОК беше државата, сега не е?

Секогаш ќе најдат нешто да им смета додека убијците се албанци.. а во меѓувреме ви викаат „абе и ние сакаме да ги најдеме„ ама ако се албанци, сигурно ќе има „пропусти во истрагата„ и рзни глупости, а тука луѓе отвараат теми за убавината на соживотот и ве повикуваат на кафе со „добрите албанци„
Супер..
Сите Арнаути се исти од прв до последен.Само за жал има без р’бетни либерали, борци за кучешки права, курви и бештии што уште паѓаат на тие фори “Не се сите Албанци исти“, или “ Кога ќе го запознаеш подбро ќе сфатиш дека тој не е ист како другите Албанци, модерен е “:cool:

P

Princ

Гостин
Па сега кога ги најдоа
Дали ги најдоа? Мнозинството од вас гледам немаат проблем да тврдат дека ги нашле. Другиот дел не се согласуваат со вас.
Ништо што досега е пласирано во јавност не потврдува дека уапсените се убијците. Освен изјавата на министерката. 6 часа после апсењата. А на збор не верувам никому, посебно не на полиција.

Член од
2 мај 2012
Мислења
216
Поени од реакции
264
Не мора да значи дека чуваат оружје за да убиваат, ако има некој дрога дома значи ли тоа дека е наркоман, може ли да биде дилер? Да, и чим е најден цел арсенал сигурно нема да се правдаат и да објаснуваат што ќе им е, па и кај било кој да најдат толку многу оружје никој нема да чека да го уапсат
За кој кур некој би чувал тромблонски мини, снајперска муниција ( и тоа голем калибар, забранет за цивилна употреба), и муниција за автоматски пушки исто така забранети со закон за цивилна употреба, освен за убивање? Да не си бутате у гз тромблонски мини, па затоа ги чувате??

Гледате како не јебат у мозок? Прво самите се ебат у мозок , па после со тоа пробуваат да те ебат и тебе! Те спуштаат на нивното ниво на игнорантност и ретардација...

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.277
Јас ќе присуствувам на утрешниот протест, а ги повикувам и сите Македонци кои не веруваат уапсените да се вистинските сторители врз основ на доказите кои ги прикажа МВР како на пример: оружјето што е најдено во акцијата не било искористено за убиството на петте души, 13 од 20те уапсени во акцијата "Монструм" веќе се ослободени... да присуствуваат на протестот. Утре кај вас ќе влезат, и вас ќе ве уапсат за џабе. После може ќе ви се извинат, не се знае.
Ако не ви успее протестот егзекутирајте уште неколку матуранти во знак на протест за неуспешен протест.

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
Ако не ви успее протестот егзекутирајте уште неколку матуранти во знак на протест за неуспешен протест.
:pos:
Успеваш секогаш да ме насмееш,да си ебеш векот :pos:

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.525
Поени од реакции
22.175
Дали ги најдоа? Мнозинството од вас гледам немаат проблем да тврдат дека ги нашле. Другиот дел не се согласуваат со вас.
Ништо што досега е пласирано во јавност не потврдува дека уапсените се убијците. Освен изјавата на министерката. 6 часа после апсењата. А на збор не верувам никому, посебно не на полиција.
А ти па знајш како оди процедурата во правна држава или се прајш на Тошо?
Види, прво се бираат докази, па се приведуваат осомничените, па има притвор па после оди на судејне и после следи одлука. Чеки бре малце на суд ќе се покажат сите докази со кој располага полицијата. Или не те интересира тоа?

O

Orion.

Гостин
Добро бе дали вие албанците сте нормални? Значи најдени се докази веројатно биолошки материјал, отпечатоци, споредба на днк евентуално, можно е и други материјални докази кои упатуваат на овие лица дека се сторители. Самата министерка рече дека имаат релевантни докази!! Кој министер би се дрзнал да апси рандом луѓе и да ги накриви за најсвирепо убиство само затоа што имаат оружје дома?? Тоа само по себе не е никаков доказ дека истите се убијците. Чим ги уапсиле имаат докази дај не заебаајте

P

Princ

Гостин
А ти па знајш како оди процедурата во правна држава или се прајш на Тошо?
Правна држава :icon_lol:
Во целата постапка што ја спомна, имаш пропуст голем колку шупакот на Лет: министерката 6 часа откако ги уапсија осомничените изјави: ги фативме убијците!
Пак ќе речам, правна држава :icon_lol:

Член од
29 март 2012
Мислења
1.370
Поени од реакции
1.235

На простиве не им е јасно дека нелегално поседување оружје е НЕЗАКОНСКО.....

Kajgana Shop

На врв Bottom