Масакрот кај Смиљковско езеро | Осудените пуштени да се бранат од слобода

Член од
14 април 2010
Мислења
4.694
Поени од реакции
6.044
Пронајденото оружје кај уапсените НЕ било искористено во убиството. Според изјава на министерката.
13 од 20 уапсени се ослободени безусловно - за 3 се поднесени пријави за тероризам (ќе видиме со кои докази МВР ќе го одбрани нивното обвинение) и за 4 се поднесени пријави за поседување на огнено оружје. За последниве ич не ми чуе, не ги зимам во предвид никако.
Абе ти глуп ли си или се правиш глуп бе кај дала минситерката таква изјава ајде покажи ми ја колку што знам дека за 5 ца ќе биде пондесе на кривична пријава за тероризам а за другите 10 ќе имало кривична приајва за помагање и организирње на тероризам.

Mjolnir

Духот на рамковниот договор
Член од
12 декември 2011
Мислења
1.967
Поени од реакции
1.867
Вака сеа. Албанците после пронаоѓањето на убијците и нивните соучесници се најдоа во една многу неугодна ситуација. Припадници на нивната заедница се манијаци за кои разбра цел свет. За да ја подобрат ситуацијата сега повторно преку протести, кукања лелекања ќе се обидат да ја пренасочат вината кон институциите, дека се дискриминирани и други веќе видени работи во овие 30-40 години. Тоа ќе им биде одбрамбен механизам во однос на евентуални идни акции на МВР: Вака МВР доби легитимитет послободно да изведува акции и во "забранетите зони" па сега албанските радикали пробуваат да го срушат тој легитимитет, а албанските граѓани нормално ги поддржуваат и сакаат да го задржат статусот на бели мечки - да бидат ослободувани од секаква кривична одговорност и да прават што сакаат во државата. Повторно се обидуваат да избегаат или да ја релативизираат колективната одговорност. Дали ќе им успее ќе видиме. Едно е јасно - албанците не ни се пријатели.

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.402
Поени од реакции
9.031
а бе кој ги ебе нека протестираат, јас само ке дадам апел на тие што се од Скопје да излезат со камења на улица каде ке протестираат и скапајте ги од котек,

M

Mario Gómez

Гостин
Јас ќе протестирам за тринаесетте безусловно ослободени, кои беа уапсени, лицата им беа прикажани во јавност нецензурирани односно вечно ќе се обележани демек биле замешани во вакво нешто... за нив ми е протестот, за невините и ослободените. За оние кои ги фатиле со оружје не ми е ич гајле, за монструмите пак најмалку.
Ама изгледа само ти ќе протестираш за тоа, другите ќе протестираат гољема шќиприја, тоше педер, смрт за каури, и ќе искршат некој џам од куќа... и тоа ќе бидат сосеми неписмени луѓе што ДПА ќе ги донесат со комбиња од руралните тетовски средини со искривени фаци и иста дна.

P

Princ

Гостин
Ама изгледа само ти ќе протестираш за тоа, другите ќе протестираат гољема шќиприја, тоше педер, смрт за каури, и ќе искршат некој џам од куќа... и тоа ќе бидат сосеми неписмени луѓе што ДПА ќе ги донесат со комбиња од руралните тетовски средини со искривени фаци и иста дна.
Мамата... да не одам тогаш :/

Член од
2 мај 2012
Мислења
216
Поени од реакции
264
Абе ти глуп ли си или се правиш глуп бе кај дала минситерката таква изјава ајде покажи ми ја колку што знам дека за 5 ца ќе биде пондесе на кривична пријава за тероризам а за другите 10 ќе имало кривична приајва за помагање и организирње на тероризам.
И ја истота информација му ја побарав, ама најверојатно тоа го има само на некој албански медиум или можда само у тиквата негова па затоа си ќути.

Член од
29 март 2012
Мислења
1.370
Поени од реакции
1.235
Вака сеа. Албанците после пронаоѓањето на убијците и нивните соучесници се најдоа во една многу неугодна ситуација. Припадници на нивната заедница се манијаци за кои разбра цел свет. За да ја подобрат ситуацијата сега повторно преку протести, кукања лелекања ќе се обидат да ја пренасочат вината кон институциите, дека се дискриминирани и други веќе видени работи во овие 30-40 години. Тоа ќе им биде одбрамбен механизам во однос на евентуални идни акции на МВР: Вака МВР доби легитимитет послободно да изведува акции и во "забранетите зони" па сега албанските радикали пробуваат да го срушат тој легитимитет, а албанските граѓани нормално ги поддржуваат и сакаат да го задржат статусот на бели мечки - да бидат ослободувани од секаква кривична одговорност и да прават што сакаат во државата. Повторно се обидуваат да избегаат или да ја релативизираат колективната одговорност. Дали ќе им успее ќе видиме. Едно е јасно - албанците не ни се пријатели.

Епа нема да им помине овој пат процесот на судење ќе трае и допрва светските медиуми ќе пренесуваат и ќе им ја кажуваат националноста дека МОНСТРУМИТЕ СЕ АЛБАНЦИ. како за Брејвик што читам секојдневно!Нема да помине ова туку така и неможе туку така веќе некои си неедуцирани и полуписмени да знаат како се води акција,распит и судење!

Член од
17 јули 2008
Мислења
436
Поени од реакции
273
Еве, вест од ваш омилен медиум.
А терористи, соработници на терористи... не се ослободуваат туку-така.
И што е поентава,не биле терорости,не биле убијци,тие се невини фризери и пиљари :facepalm: ,колку очајно од ваша страна,само протестирајте ,напред, светот ,а и ние, има на што да ви се смееме.На вашата мизерна потреба да се брани се дури и ако е убиец и терорист само ако е Албанец.Очај!А после не прифаќате колективна одговорност!
Ти ќе дадеш подршка на убијци!

Член од
15 април 2012
Мислења
341
Поени од реакции
642
Не „ќе дадеш„, туку ДАВА. ЈАСНО И ГЛАСНО, ДАВА подршка за тие монструми кои утепаа средношколци САМО затоа што се албанци. А тој е претставник од албанците, нели поеманципиран, по форуми иде, пишува кирилица.
Другите, што се неписмени, ви оставам да размислите.. како ли тие мислат во однос на случајов, соживотот, териториите, државата..

Член од
19 март 2012
Мислења
300
Поени од реакции
367
Не ми се јасни овие *браќава * засто ке ПРОТЕСТИРАТЕ алооо грам мозок немате бе луѓе.....сто сакате да ги ослободат пари да им дадат и неповратна карта за пакистан ...не сте ми јасни ич

Член од
17 јули 2008
Мислења
436
Поени од реакции
273
Не „ќе дадеш„, туку ДАВА. ЈАСНО И ГЛАСНО, ДАВА подршка за тие монструми кои утепаа средношколци САМО затоа што се албанци. А тој е претставник од албанците, нели поеманципиран, по форуми иде, пишува кирилица.
Другите, што се неписмени, ви оставам да размислите.. како ли тие мислат во однос на случајов, соживотот, териториите, државата..
Точно така,во право си!

P

Princ

Гостин
И што е поентава,не биле терорости,не биле убијци,тие се невини фризери и пиљари :facepalm: ,колку очајно од ваша страна,само протестирајте ,напред, светот ,а и ние, има на што да ви сте смееме.На вашата мизерна потреба да се брани се дури и ако е убиец и терорист само ако е Албанец.Очај!А после не прифаќате колективна одговорност!
Срам да ти е. Јас кажав за што ќе дадам поддршка.
Јас ќе протестирам за тринаесетте безусловно ослободени, кои беа уапсени, лицата им беа прикажани во јавност нецензурирани односно вечно ќе се обележани демек биле замешани во вакво нешто... за нив ми е протестот, за невините и ослободените. За оние кои ги фатиле со оружје не ми е ич гајле, за монструмите пак најмалку.

M

Mario Gómez

Гостин
Мамата... да не одам тогаш :/
Знаеш дека е тоа така.

Инаку секако дека има оружје и кај македонците, ама они не планираат со тоа оружје да се "борат за права:icon_lol:". Има приоритети, приоритет е безбедност северната граница, све што е вооружано таму, да се уапси, ако дава отпор да се убие со оган.

Kajgana Shop

На врв Bottom