Општи вело муабети, прашања, совети

честа

Спор
Член од
25 септември 2008
Мислења
1.317
Поени од реакции
1.033
Јас планирам со девојката летово до Прилеп, евентуално до Струга, или пак можеби Грција. Се собира опрема сега и се прават планови уште, желбата не бега, само кеш малку да заврне. :)

General Centar

Се колнам... за ослободување на Македонија...АМИН
Член од
31 март 2011
Мислења
350
Поени од реакции
188
Децки кај да најдам точак 18 - брзинец, некој до 3-4000 денари, како оние собим што беа, значи обичен брзинец. Јас обично не возам точак (колата некако полесна е за возење, не те замара) ама за зафрканција дајте некој предлог, поздрав

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Член од
10 април 2012
Мислења
24
Поени од реакции
4
Го нема Хардрок Спорт во Про-Спорт....Има Хардрок и Хардрок СЕ...

HeRbEs

-WandereR-
Член од
21 јуни 2005
Мислења
766
Поени од реакции
272
Децки кај да најдам точак 18 - брзинец, некој до 3-4000 денари, како оние собим што беа, значи обичен брзинец. Јас обично не возам точак (колата некако полесна е за возење, не те замара) ама за зафрканција дајте некој предлог, поздрав
Еххх колата полесна за возење?? да? :D :D Тој што го измислил точакот све да му се позлати ,покорисна работа нема.Батали кола стегни се на патека и гори тоа калориите :D :D :D

• Ми се допаѓа
Reactions: M-1
Член од
10 април 2012
Мислења
24
Поени од реакции
4
Кај може да се најде Собим велосипеди во скопје? Фала многу.
--- надополнето: 2 мај 2012 во 21:37 ---
Кај може да се најде Собим велосипеди во скопје? Фала многу.
На почетокот на Илинденска спроти пионерски дом Карпош има Собим продавница од десна страна ќе видиш има точаци и надвор изложено...02-3231-113 им е телефонот...исконтактирај ги ако ти треба некоја информација...

Macedonia>>Europe

Faster Than Light
Член од
6 јуни 2007
Мислења
2.582
Поени од реакции
836
Спортот беше на попуст 22.000 провери ако е истата цена тогаш ти го препорачувам тој.
Прашав за Specialzied Hardrock и ми даваат само 10% попуст зашто бил од 2012, а спортот ако е од 2011 и ми дадат 20% попуст ќе го земам него секако затоа што со цена доаѓаат и двата тука негде. Јас сепак сум лаик за точаци ама прочитав нешто што сте пишувале на претходните страни па од вашите кажувања излегува дека е подобар иако тоа е релативна работа бидејќи очигледно и висината на човекот кој ќе го вози точакот е многу битна работа.

Windfucker

Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Прашав за Specialzied Hardrock и ми даваат само 10% попуст зашто бил од 2012, а спортот ако е од 2011 и ми дадат 20% попуст ќе го земам него секако затоа што со цена доаѓаат и двата тука негде. Јас сепак сум лаик за точаци ама прочитав нешто што сте пишувале на претходните страни па од вашите кажувања излегува дека е подобар иако тоа е релативна работа бидејќи очигледно и висината на човекот кој ќе го вози точакот е многу битна работа.
Точакот се зема според висина, има секакви модели и ќе ти најдат соодветен на твојата висина. Еве линк за МТБ како би требало да изгледа и можеш сам да си пресметаш.
Јас возам 18 инчи рам, според мојава висина.

http://bicycling.about.com/od/howtoride/a/MTB_sizing.htm

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
што мислите дали се добри ракавиците со гел ?
Да одлични се, имам неколку пара такви, многу подобри него ли истите без гел перничиња. Највеке се осеќа на подолги релации кога се јавуваат болки на дланките и подлактиците. Гледај само да бидат од некој познат бренд (да бидат анатомски) зошто има многу кинески fake-ови.

Windfucker

Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Да одлични се, имам неколку пара такви, многу подобри него ли истите без гел перничиња. Највеке се осеќа на подолги релации кога се јавуваат болки на дланките и подлактиците. Гледај само да бидат од некој познат бренд (да бидат анатомски) зошто има многу кинески fake-ови.
Каде може да се набават квалитетни ракавици?

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
Точакот се зема според висина, има секакви модели и ќе ти најдат соодветен на твојата висина. Еве линк за МТБ како би требало да изгледа и можеш сам да си пресметаш.
Јас возам 18 инчи рам, според мојава висина.

http://bicycling.about.com/od/howtoride/a/MTB_sizing.htm
Да точно така, но треба да се внимава и на должината на нозете. Има луѓе со пократки нозе во споредба со торзото и обратно. Значи, како и да е, треба да се проба пред да се купи. :)

--- надополнето: 3 мај 2012 во 22:06 ---
Каде може да се набават квалитетни ракавици?
Јас ги купувам во Prosport во Порта Буњаковец, но би требало да има и во другите бајк-шопови како Probike, Bikestop, Bikemarket. :)

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
Денеска возев на водно и се врќав од задната страна кон Соње. Се убаво беше додека не го промашивме патот и кога дојде да се вози по стрмни козји патеки со остри камења. Сум возел off-road скоро секаде ама вакво патешествие не сум имал. Два саата се симнувавме надоле, кога ги пипнав дисковите доле во Кисела вода исто како рингла од шпорет да допрев, сигурно ке светеа во темница :LOL: , а може и нови плочки да ми требаат. Битно се помина Ок освен што го утнавме патот и добро се помачивме да се симнеме. Да не спомнувам дека од сонцето ми изгореа рацете и лицето па сега сум црвен како рак. :facepalm:

Kajgana Shop

На врв Bottom