Евровизија 2012

Bibo

Модератор
Член од
9 април 2006
Мислења
4.123
Поени од реакции
3.987
Најдов малце слободно време денес, па си викам ја да го упропастам у преслушуење на дел од песните :icon_lol:

Албанија, јт*. 7.3. Многу силна песна, ама малку пренапорна за слушање. 8.5**.
Австрија, јт. 4.7. Дури 53% удриле дислајк на песната, ма да добра музика вади. 6.0.
Азербејџан, јт. 8.7. Убо :) 9.0.
Белорусија, јт. 7.5. Чуена ствар. 7.0.
Белгија, јт. 5.5. Нешто не ја бендисуваат на јутјуб, ма да I like it. 9.0.
Босна и Хецеговина, ј.т. 8.0. Супер :icon_lol: Нај ме бендиса до сега. 9.5.
Бугарија, јт. 6.7. Божичко, какво става с љубимите ни соседи? :icon_mrgr: Све ок, ама рефренот ја квари. 8.0.
Хрватска, јт. 7.8. Солидно. Убава пејачката :P 8.5.
Кипар, јт. 8.6. Звучи како некој романски летен хит... 8.5.
Данска, јт. 8.4. Ова е песна која би сакал да победи. 10.
Естонија, јт. 8.7. Многу јака песна. Обично ваквите ретко кој ги забележува, се дават у комерцијалата 10.
Македонија, јт. 7.8. Не би коментирал и оценувал, ѝ посакувам успех на Калиопи.
Финска, јт. 8.3. Финската песна е на шведски јазик (а шведски збори 5% од населението) :icon_lol: Me gusta. 9.0.
Франција, јт. 7.9. Убава песна и чуден спот... 9.0.
Грузија, јт. 3.9 NOT! 5.0.
Германија, јт. 9.1. Песна со најдобар сооднос на лајкови на тубата до сега, ма да... 9.0.
ПОПЈ***, јт. 7.4. Слободанка со гаќичките и четирите педерчиња :pos: 8.0. За атер на девојчето.
Унгарија, јт. 9.0. Шуќур, Унгарците добри годинава, а и спотот супер :icon_lol: 9.5.
Исланд, јт. 9.2. Аааа хахаха :pos: Не бе, не са нормални северњаците. 10.

Аман бе друже, многу дарежлив си ти со оцениве... сите од 8 до 10 си ги оценил... :P

S

Sagan

Гостин
Ирска, јт. 7.4. Добра музика, ама овие канаринци се само комерцијала. 7.5.
Израел, јт. 6.1. Мнооогу гејска песна (феминистички гејска :pipi: ) Мој личен став е дека на Израел треба да ѝ се забрани да учествува на Евровизија. 6.0.
Италија, јт. 9.0. Вистински погодок од Италија, конечно... 10.
Латвија, јт. 7.9. Типката пее убаво, музиката и ритамот се супер, ама текстот е златно славејче. 9.0.
Литванија, јт. 7.6. Како излезено од осумдести... 7.0.
Малта, јт. 8.1. Тешка комерцијала. 7.5.
Молдавија, јт. 8.4. Убава музика, ама сѐ на сѐ меѓу полошите настапи. 7.5.
Црна Гора, јт. 6.6. Песната е можда малце смешна. Ништо повеќе. 5.0.
Норвешка, јт. 7.5. Многу слаб влез на Норвешка. 7.0.
Португалија, јт. 6.9. Не не не... 5.0.
Романија, јт. 8.9. Многу ме нервират романски песни на шпански... А сите им се такви у ѕаѓњо време. 7.0.
Русија, јт. 7.6. Со цела почит кон годините на бабичките, ама ова е шунд. А баш убаво почнува... 5.0.

S

Sagan

Гостин
Сан Марино, јт. 2.4. не не не... 5.0.
Србија, јт. 8.1. Песната е добитна комбинација. 10.
Словачка, јт. 8.2. солидно 8.0.
Словенија, јт. 7.6. убава песна, иако ми звучи позната од некаде :cautious: 8.0.
Шпанија, јт. 9.2. Иако пејачката во живо пее нешто послабо на почетокот од песната, ова е најдоброто од Шпанија. 10.
Шведска, јт. 8.2. Ова е победничка песна. 10.
Швајцарија, јт. 8.5. убаво :) 9.0.
Холандија, јт. 7.3. симпатично 8.5.
Турција, јт. 8.0. Ајдееее! :) Да ги пратиме Фолтин догодина. 9.0.
Украина, јт. 7.2. Многу убави биле овие Украинкиве :icon_lol: 9.5.
Британија, јт. 8.5. Класика. 10.

Ќе биде интересно и неизвесно за време на гласањето... Немам фаворит, според мене сите кои сум ги оценил со 9.5 и 10 се потенцијални победници.

Член од
9 април 2012
Мислења
17
Поени од реакции
17
А да се сетеше некој од нашите да направи ваков спот и песна? Едноставно и моќно.Врв :cuc:

Член од
11 јули 2008
Мислења
2.910
Поени од реакции
1.552
Има нешто труло во главата на луѓето кои сеуште се толку „загреани“ за политички фестивал како што е Евровизија. Извинете.
Или па ваљда се луѓе кои одат со мотото „битно е да се учествува“ па затоа не можам да ги разберам. Како и да е, исто е, и едните и другите имаат едно нешто заедничко, а тоа се зарѓаните фрагментчиња во нивните мозоци. Ако некој ми каже дека иде со девизата дека е љубител на музиката и само ради тоа го глеа фестивалов ќе испаднам кретен без основна култура и ќе му упаднам у муабетот пред да заврши, не зашо не почитувам не толку паметни луѓе без вкус туку затоа што не е во право. И музиката смрди на јува, прегорена кикирика, расипан јогурт. Едноставно нечини, расипана е.
Од друга страна пак кога подобро ќе размислам и се побивам самиот себеси во врска со она погоре кога кажав дека не ве разбирам, можда ве разбирам до негде, трули луѓе - трула музика/фестивал.
И да, не се доискажав. Ја не викам да не се прочита кој е победник/фаворит, како што. Не викам да бидеш тотално неинформиран. Мојот пост се однесува на оние напалени фанови на фестивалов кои као едвај чекаат да дојде денот кога ќе се одигра таа претстава наречена „на ти го - дај ми го“.

pain_killer

Invictus
Член од
27 јули 2007
Мислења
4.537
Поени од реакции
2.229
А да се сетеше некој од нашите да направи ваков спот и песна? Едноставно и моќно.Врв :cuc:

пЕСНАТА Е НАПАВЕНА ОДАМНА И СЕ ВРТИ НА ВХ1 ВО ПОВЕЌЕ ВЕРЗИИ ОВИЕ САМО ЈА КЛОПИЛЕ У ЕДНА......................................АКО МЕ СФАЌАШ ШТО МИСЛАМ :)

Член од
9 април 2012
Мислења
17
Поени од реакции
17
пЕСНАТА Е НАПАВЕНА ОДАМНА И СЕ ВРТИ НА ВХ1 ВО ПОВЕЌЕ ВЕРЗИИ ОВИЕ САМО ЈА КЛОПИЛЕ У ЕДНА......................................АКО МЕ СФАЌАШ ШТО МИСЛАМ :)
Воопшто не те сфаќам ...

Bibo

Модератор
Член од
9 април 2006
Мислења
4.123
Поени од реакции
3.987

Незнам што виде толку убаво у спотов али мене ми е безвезе, нашиот (на Калиопи) за овој е уметност..,

Член од
26 февруари 2012
Мислења
271
Поени од реакции
232
Најдобра песна од Исланд до сега. :D

fearless

in Arsenal we trust!
Член од
5 јануари 2008
Мислења
1.193
Поени од реакции
185
Прашање едно до вас, нели има 2 полуфиналиња и финале... кажете ми од 18 земји во полуфинале колку продолжуваат во финале? во финалето значи има 6 сигурни... така да уште колку им се приклучуваат од полуфинале?

Член од
21 ноември 2007
Мислења
10.721
Поени од реакции
9.441
Прашање едно до вас, нели има 2 полуфиналиња и финале... кажете ми од 18 земји во полуфинале колку продолжуваат во финале? во финалето значи има 6 сигурни... така да уште колку им се приклучуваат од полуфинале?
по 10 од секое 1/2 финале беше до минатата година, мислам дека и оваа исто ќе биде :)

Kajgana Shop

На врв Bottom