Евровизија 2012

M

Moon Child

Гостин
На МК или англиски ќе пее Калиопи.. а по коментарите што гледам на јутјуб сите со пофалби :)
На Македонски ќе пее.
Мене Македонската верзија ми е поубава од Англиската.

Член од
5 јуни 2008
Мислења
3.632
Поени од реакции
5.724
Калиопи ја има една од подобрите песни кои ги испраќаме на Евровизија. Во однос на тоа што имав прилика да го слушнам од сите евровизиски песни, заслужува да влезе во финале, но, знаејќи го начинот на гласање - нема да влезе.

Член од
23 јуни 2008
Мислења
4.002
Поени од реакции
4.245
Јас сум сѐ повеќе убеден дека ќе влеземе, ајде ќе видиме да не типуваме пред време :)
:sneaky:

R

Roten 96

Гостин
Каков Жељко...фаворити ми се бабите од Русија! Напред хахах :D

M

Moon Child

Гостин
Во Македонија по радијата повеќе ја форсираат крадената песна од Жељко него ли песната на Калиопи.

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Секоја година си викам дека нема да гледам Евровизија...

Г

Грејвдигер

Гостин
Љопо, мори. Му се смеевме на Ѓоко, ама и оваа не е нешто подобро.

Член од
23 јуни 2008
Мислења
4.002
Поени од реакции
4.245
Само однапред да спомнам дека секој глупав коментар за нејзиниот англиски е излишен. Прошетајте низ Youtube и погледнете ги видеата со интервјуата од Амстердам на концертот. Очигледно е дека Калиопи умее да се разбере на англиски после 10 минутно интервју.

Ова е само шега која македонските гомна од портали не умеат да го сфатат како таква, ниту пак да се потрудат да дознаат нешто повеќе и вистинито. Поради такви работи никогаш нема да нѐ биде. Калиопи со среќа и се надевам на влез во финале!

M

Moon Child

Гостин
Не чувствувам омраза кон ниеден наш сосед, за да не ме сфатите погрешно, ама Бугаркава ми е многу очајна:facepalm:
Цело време очекував дека ќе и снема воздух, се задишува и не ги пее зборовите до крај, толку многу се пренамага, и тоа на овој концерт, камо ли на Евровизиската вечер. Плус и песнава ми е апла крадена, уште прв пат кога ја слушнав тоа го заклучив.
Како е облечена овде, е тоа е веќе друга приказна:facepalm: Мрежесто блузиче и спојлери и излегуваат од фармерките:facepalm:
Очај:facepalm:

Едит.
Ауу Албанкава дрма :vozbud: Колку моќен глас има секоја чест. Не ја разбирам што пее, ама за гласот и симнувам капа...

S

Sagan

Гостин
Најдов малце слободно време денес, па си викам ја да го упропастам у преслушуење на дел од песните :icon_lol:

Албанија, јт*. 7.3. Многу силна песна, ама малку пренапорна за слушање. 8.5**.
Австрија, јт. 4.7. Дури 53% удриле дислајк на песната, ма да добра музика вади. 6.0.
Азербејџан, јт. 8.7. Убо :) 9.0.
Белорусија, јт. 7.5. Чуена ствар. 7.0.
Белгија, јт. 5.5. Нешто не ја бендисуваат на јутјуб, ма да I like it. 9.0.
Босна и Хецеговина, ј.т. 8.0. Супер :icon_lol: Нај ме бендиса до сега. 9.5.
Бугарија, јт. 6.7. Божичко, какво става с љубимите ни соседи? :icon_mrgr: Све ок, ама рефренот ја квари. 8.0.
Хрватска, јт. 7.8. Солидно. Убава пејачката :P 8.5.
Кипар, јт. 8.6. Звучи како некој романски летен хит... 8.5.
Данска, јт. 8.4. Ова е песна која би сакал да победи. 10.
Естонија, јт. 8.7. Многу јака песна. Обично ваквите ретко кој ги забележува, се дават у комерцијалата 10.
Македонија, јт. 7.8. Не би коментирал и оценувал, ѝ посакувам успех на Калиопи.
Финска, јт. 8.3. Финската песна е на шведски јазик (а шведски збори 5% од населението) :icon_lol: Me gusta. 9.0.
Франција, јт. 7.9. Убава песна и чуден спот... 9.0.
Грузија, јт. 3.9 NOT! 5.0.
Германија, јт. 9.1. Песна со најдобар сооднос на лајкови на тубата до сега, ма да... 9.0.
ПОПЈ***, јт. 7.4. Слободанка со гаќичките и четирите педерчиња :pos: 8.0. За атер на девојчето.
Унгарија, јт. 9.0. Шуќур, Унгарците добри годинава, а и спотот супер :icon_lol: 9.5.
Исланд, јт. 9.2. Аааа хахаха :pos: Не бе, не са нормални северњаците. 10.

Член од
21 ноември 2007
Мислења
10.721
Поени од реакции
9.441
Данска, јт. 8.4. Ова е песна која би сакал да победи. 10.
Некако многу ми е слична, не велам дека е плагијат, но рефрените ми се многу слични...само ова Данскава е тука за пола степен повисока. Што мислите вие?

S

Sagan

Гостин
Некако многу ми е слична, не велам дека е плагијат, но рефрените ми се многу слични...само ова Данскава е тука за пола степен повисока. Што мислите вие?
Не се разбирам у степени, тактови, ноти... ама мислам дека освен ритмот, во ништо друго не се слични. Нека се произнесат стручни за тоа :icon_mrgr:

Член од
21 ноември 2007
Мислења
10.721
Поени од реакции
9.441
Не се разбирам у степени, тактови, ноти... ама мислам дека освен ритмот, во ништо друго не се слични. Нека се произнесат стручни за тоа :icon_mrgr:
Не за нешто стручно...Ја слушнав некој ден песнава на радио онака и сеа кога ја чув Данскава некако познато ми звучеше :)

Kajgana Shop

На врв Bottom