Масакрот кај Смиљковско езеро | Осудените пуштени да се бранат од слобода

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
Јас лично не ги подржувам вахабистите различни се од вистиснки муслиман, ЈАС ПРИПАЃАМ НА ИСЛАМ и сум муслиман без -изам, радикализам, тероризам И ТИЕ УБИЈЦИ НЕКА ПЛАТАТ ЗА СТОРЕНОТО ДЕЛО, секако да не страдат невини луѓе без потреба , луѓе сме не сме животни да се јадеме меѓу себе не знам читам тука некои и викам овие ги критикуват вахабистите а се полоши од нив или само така на нет се прават. ЛУЃЕ посебно ние младите треба да сме паметни и да живееме спокојно затоашто тука сме никој не може да си отиде на друго место колку и да се мразиме тука сме нема кај да бегаме.

Поделби, убивања, од тоа нема ништо добро само тага и болка, затоа ние самите треба да ги решиме проблемите и да не паѓаме во замката на другите. Поздрав!
Уште подобро-замени исламизам со атеизам,на народот му е доста од религии кои му припаѓаат на средниот век.

Член од
23 март 2005
Мислења
284
Поени од реакции
133
Па да од политички побуди е во секој случај, затоа што денес буквално се е политика па и религијата. Но јас не велам дека се искористени убиствата, туку дека ова треба да е поука и до нас а секако и за НАТО затоа што ова е веќе добар знак дека и нашата земја е на листата на овие терористички организации.
Ти не викаш дека се искористени убиствата, но заклучокот што го донесуваш, алудира дека таков заклучок донело и раководството на државава и направила потег за да извлече корист од убиствата. А доколку е така мислам дека тотално незрело и детски има постапено. Времето уште повеќе ќе го потврди тоа.
Добар знак? :cautious: НАТО само ќе аргументира дека уште поголем ангажман треба да имаме во Авганистан и други такви мисии, затоа што таму бил изворот на сето тоа и ништо повеќе..., а тука дома кај нас.... :drk:

Моето размислување ( кое немора да е точно и да го прифатите) е дека ние сме во истата каша со сите земји кои се борат против тероризмот и дури и сме подлабоко заринкани во оваа борба затоа што според бројот на жители, имаме доста повеќе војска по белиот свет која ги носи ознаките на НАТО. Поентата ми беше дека кога веќе ни ги даваат значките на униформите, треба да ни дадат и можност да седиме на иста маса со нив и да одлучуваме за светскиот мир. Не е фер да гинат млади луѓе, да се растревожува цел еден народ кој целосно и дава поддршка на таа алијанса, а притоа истиот тој народ да добие ладнокрвни одговори од типот решете го името па потоа ќе ве примиме у НАТО. Па според нивнава логика и логиката на грците, ние мора да го смениме името затоа што очигледно се плашат од нас дека може да поробиме некој дел од Грција. Па демек ние бараме да влеземе у НАТО со цел утре полесно да дојдеме до тие територии. Па кој лудак не сваќа дека со влезот на Македонија во НАТО, Грција само ќе добие сигурност и уште еден заеднички сојузник, ама ја мислам дека сето ова е добро смислено и е само дел од играта за дестабилизирање на земјава. Уште поалармантно е покрај тоа што грците не сметаат за опасност за нив, сега уште и ова ни фалеше па и авганистанци, иранци, радикални исламисти и т.н.т не сметаат за опасна земја па почнаа да роварат и да ја поткопуваат земјава. Затоа ја мислам дека е време да се пресече до каде ќе одиме со поддршка за НАТО, дали ќе продолжиме да се надеваме дека тие ќе им свртат на нивните миленичиња и дали ќе дозволиме нашите сограѓани да се плашат да се движат по улици затоа што некој нешто ќе им направи.
Доколку Македонија се нафати и инсистира да испрати исто онолку војници како Франција, Германија... и прифати таков ангажман и жртви... тогаш можеби ќе ги потикнеш НАТО и УСА да размислуваат онака како што ти тоа си го замислил...
А пошто тоа е утопија, пиши пропало на се што го изнесе погоре. Тешко остварлива и нереална замисла, јеби га.

Член од
2 мај 2012
Мислења
216
Поени од реакции
264
Јас лично не ги подржувам вахабистите различни се од вистиснки муслиман, ЈАС ПРИПАЃАМ НА ИСЛАМ и сум муслиман без -изам, радикализам, тероризам И ТИЕ УБИЈЦИ НЕКА ПЛАТАТ ЗА СТОРЕНОТО ДЕЛО, секако да не страдат невини луѓе без потреба , луѓе сме не сме животни да се јадеме меѓу себе не знам читам тука некои и викам овие ги критикуват вахабистите а се полоши од нив или само така на нет се прават. ЛУЃЕ посебно ние младите треба да сме паметни и да живееме спокојно затоашто тука сме никој не може да си отиде на друго место колку и да се мразиме тука сме нема кај да бегаме.

Поделби, убивања, од тоа нема ништо добро само тага и болка, затоа ние самите треба да ги решиме проблемите и да не паѓаме во замката на другите. Поздрав!
Ај дај ми една добра причина, освен срцепарателни зборови, зошто да ти верувам на ова што го збориш??? Можеби у соба позади тебе стои постер од УЧК и Македонија како гори и на маса ти стои коран заедно со два шаржера од калаш врз него, а тука само се праиш нешо цвеќе за мирисање. Како после се ова да имам доверба во албанци муслимани??? Па тие сте вие истите вистински муслимани кои станавте радикални вахабисти! Не настанаа они од харе кришновците или од јеховините сведоци, туку од обичните муслимани!

_The Great_

Il Genio
Член од
18 јуни 2008
Мислења
5.955
Поени од реакции
3.318
Протест?!
Кога, каде?
Читам наназад, ќе имало молитва па мирен протест, против наводно монтирано апсење. Дај Боже сите да поцркаат, еден да не остане, еден...

Mjolnir

Духот на рамковниот договор
Член од
12 декември 2011
Мислења
1.967
Поени од реакции
1.867
Ај дај ми една добра причина, освен срцепарателни зборови, зошто да ти верувам на ова што го збориш??? Можеби у соба позади тебе стои постер од УЧК и Македонија како гори и на маса ти стои коран заедно со два шаржера од калаш врз него, а тука само се праиш нешо цвеќе за мирисање. Како после се ова да имам доверба во албанци муслимани??? Па тие сте вие истите вистински муслимани кои станавте радикални вахабисти! Не настанаа они од харе кришновците или од јеховините сведоци, туку од обичните муслимани!
Мислам дека времето за дијалози е поминато...

LaChupacabraLoca

jedi master
Член од
13 октомври 2011
Мислења
3.531
Поени од реакции
5.063
Уште подобро-замени исламизам со атеизам,на народот му е доста од религии кои му припаѓаат на средниот век.
Ауу нем така , почна да грме Бог ти се лути за овоа .. само кој Бог ?! Алах , Тор , Амон Ра , Зевс ?! :pipi:

@Lbaneso

Лаеш НЕ касаш !
Член од
19 ноември 2009
Мислења
2.425
Поени од реакции
798
Можеби у соба позади тебе стои постер од УЧК и Македонија како гори и на маса ти стои коран заедно со два шаржера од калаш врз него, а тука само се праиш нешо цвеќе за мирисање. Како после се ова да имам доверба во албанци муслимани???
Како прво посети психијатар ама се сомневам, немаш потреба затоашто си малолетник и зборуваш без размислување и излегуваш смешен како второ ти со мене да зборуваш не си на мое ниво и не те навредувам како трето уживај си млад си не се оптеретувај со омраза

Член од
4 јули 2011
Мислења
52
Поени од реакции
50
не ми е јасно само зошто ќе протестираат? за да ги ослободат од лажните обвинувања терористиве? Па да беа Македонци тие што го направија овој гаден чин, пола Скопје ќе го запалеа и ќе сакаа да ги јадат живи... а вака? сочуствуваат со браќата? ма дај... премногу слобода имаат...мислам страшно...
на секој чекор си градат џамии без око да им трепне... (дозвола?! што е тоа?) на влез и излез од Скопје има минимум 10тина џамии..
црквите секојдневно се под наплив на крадци и се оштетувани..
Во сопствена држава црква (музеј) тргнуваш да правиш... ВЛАСТА ти доаѓа навечер ти ја руши!...мислам...ова го преќутија и никому ништо..
за жал нашава држава можеше да се справи со радикалциве многу поодамна, ама за жал на сите од власта гзот им се шири за пари...за пари и сопствената мајка би си ја продале...

Член од
12 јуни 2011
Мислења
551
Поени од реакции
297
За тие што тврдевте дека е Исмаили, а не Исмаиловиќ. Еве и официјална информација од МВР во која се потврдува неговото презиме. Се надевам не мислите дека и потерницата е распишана со погрешно презиме.
Овај е Африм, за овај немам фејсбук да видам како е пишан ама другиот беше Агим Исмаили на фејсбук а по страниве беше пишан Агим Исмаиловиќ. Џабе

Член од
29 март 2012
Мислења
1.370
Поени од реакции
1.235

Има атеисти кои се многу подобри луѓе од некои кои се "многу побожни" муслимани или христијани така да во право си. Релиѓијата не те прави подобар човек. Треба да ми кажат дека е нормално да ги омажат за братучетка и да ја е.ат и дете да им роди, да егзекутираш пет лица без тронка совест?:confused: Или оние наводни христијани кои си го одведоа другарот на браната за брутално да го убијат....Проблеми со мозокот треба да има човек за да секое видео што го постирал на ф.б му е од клањање во џамии и повразно со ислам. Не верувам дека ф.б профилот на Адријан Гаџа има нешто слично,а е муслиман и верувам дкеа е добар човек и многу подобар верник од овие наказиве!

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.493
Поени од реакции
27.314
Јас мислам дека тука не е местото да се влегува во расправа атеизам-теизам и да се исмејуваат религиите воопшто.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.286
Поени од реакции
26.168
Овај е Африм, за овај немам фејсбук да видам како е пишан ама другиот беше Агим Исмаили на фејсбук а по страниве беше пишан Агим Исмаиловиќ. Џабе
Браќа се. Викаш можно е различно да се презиваат? Инаку според фејсбук овој третиот не се вика Алил Демири туку Шфабоо Шфабо.

Член од
2 мај 2012
Мислења
216
Поени од реакции
264
Како прво посети психијатар ама се сомневам, немаш потреба затоашто си малолетник и зборуваш без размислување и излегуваш смешен како второ ти со мене да зборуваш не си на мое ниво и не те навредувам како трето уживај си млад си не се оптеретувај со омраза
Да си уживам, млад, а? Па и 4 те деца од Радишани си уживаа млади додека не ги утепаа АЛБАНЦИ ИСЛАМИСТИ!

Член од
23 март 2005
Мислења
284
Поени од реакции
133
Епа толку...тоа ќе биде последниот обид на радикалнистите и фанатиците.....после тоа ако планираат да го разгорат протестот и да направат хаос....тогаш мислам дека специјалците треба да кастрираат голем дел од таа дива хорда,за да си ги остави другите муслимани и христијани на раат да живеат.
Нема да дочекате насилно да демонстрираат, доколку некој од нашиве цивили не ги испровоцира. А за да нема провокации, за тоа ќе се погрижи полицијата. А полицијата освен што ќе ги обезбедува за влакно да не им фали и да пролупа некој наш ако се доближи на нив да провоцира, друго ништо нема да прави. Тоа не е дечурлана без команда и насилство користат само кога ќе бидат повикани на војна.

Значи ако има протести, протестите ќе бидат мирни со воинствени пароли, тоа ви тврдам. Вие воопшто познавате ли такви луѓе, го знаете ли нивниот ментатлтет?

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Добро бе, напнавте со тоа како биле пишани на фејсбук, јас можам Мадона да се пишам ако сакам, фејсбук е. Сигурно личните карти им се поверодостојни од тоа како се на фејсбук напишани.
Или да им речеме на Интерпол да им отворат Фејсбук и според Фејсбук да ги бараат?
Теее, аман више, фејсбук, па фејсбук... еден релевантен извор за нечиј идентитет, а бе што да ти расправам.

Kajgana Shop

На врв Bottom