Масакрот кај Смиљковско езеро | Осудените пуштени да се бранат од слобода

M

Mario Gómez

Гостин
Грешка си, Америка е зацементирана на Балканов со Бондстил и амбасадата кај нас. Немаат намера да мрднат, а тоа значи дека и балканов не мрда никаде....
Океј, но факт е дека се намалува интересот со доаѓањето на Обама, Буш беше балкан ловер.

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Не сум баш запознаен со таа тематика, ама општо на мнозинството владее тоа мислење, ќе се најде некој ќе каже поопширно.
Можам да ти кажам што мислам јас за нивната поврзаност со игрите на Балканот ( макар што за обичен човек големите игри и не се така познати). Балканот како поле на интерес нема никогаш да замре. Прво, зашто е подобно место за дестабилизација на Европа. Овде не минува деценија без конфликт. Секое воено жариште е потенцијален пазар за оружје, кој е еден од најпрофитабилните. Трета работа е што Балканот е неистражено поле за ресурси. Од што сме националистички затуцани, не спрегнавме сили да испитаме што се држат овие простори под својата земја. Нормално, дури ние се свестиме отишол возот.

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133
Па уште прееска на Алфа даваат роднини на обвинетите.Како се прават на Тошо тоа е неверојатно ејј."Не,не,ја не знам ништа"."Ма тај си вадел 20 г. леб од тоа берберницата"

Али таа жената од Бродец на италијанскиот документарец лелелеле:

Женава:Син ми си пиеше кафе во кафана и ида војската го собра син ми...
Новинаров:Како пиел кафе со тие пукотници надвор?
Женава:Ма ја не знам,ние имаме продавница...

(слика од Голема Албанија на зидот)
Женава:не знам од кого е,јас ја најдов на подот и ми се виде убава па ја ставив таму.

Па и овие амнестираниве терористи од ДУИ као демек не била битна националноста на убијците.А беше битна кога полицаец-Македонец од Гостивар си ја бранеше ќерката???
Абе не сметаат за глупи,затоа одат со вакви изјави.

Член од
28 мај 2009
Мислења
3.361
Поени од реакции
3.963
Па уште прееска на Алфа даваат роднини на обвинетите.Како се прават на Тошо тоа е неверојатно ејј."Не,не,ја не знам ништа"."Ма тај си вадел 20 г. леб од тоа берберницата"

Али таа жената од Бродец на италијанскиот документарец лелелеле:

Женава:Син ми си пиеше кафе во кафана и ида војската го собра син ми...
Новинаров:Како пиел кафе со тие пукотници надвор?
Женава:Ма ја не знам,ние имаме продавница...

(слика од Голема Албанија на зидот)
Женава:не знам од кого е,јас ја најдов на подот и ми се виде убава па ја ставив таму.

Па и овие амнестираниве терористи од ДУИ као демек не била битна националноста на убијците.А беше битна кога полицаец-Македонец од Гостивар си ја бранеше ќерката???
Imas link od toa so zenata?

Член од
15 април 2012
Мислења
341
Поени од реакции
642
Биди искрен, ти да си на нивно место, нема ли исто така да си играш курташак? Кога сакаш да се закануваш со војна, знаеш дека во „војната„ 2001 никој не беше уапсен од нивна страна, им дадоа територии и министерства, секогаш се вооружени, не ги апси никој (освен за вакво нешто ајде..)..
А има и цивили меѓу нашиве, мислат дека ако сме ги апселе за војната, ќе не бомбардирале.. мозокот им го испраа еј, пола народ се малоумници, останатата скоро половина имаат тетовирани срца..
па секој би си играл курташак со нас, што да кажам, тоа е.
Да не дочекаме да ги амнестираат (викам така, затоа што е МОЖНО, бидејќи се случи за најмалку 5 вакви познати масакри, 2001 и 2011-финалната одлука за амнестија).

Член од
27 октомври 2008
Мислења
1.680
Поени од реакции
266
Ne me razbra ocigledno...ne rekov deka sum Turcin tuku deka Boshnjacite i Turcite imaat golema sloga vo Makedonija.
aj vaka .....kolku turci ima vo Makedonija?
ovde brat nema turci ......iseleni se vo 60te ....tie sto se deklariraat kako turci samo imaat zelba da se turci ,ostaj ti pusti zelbi i deklariranje na popisite kako Turci 81 615 (4 %)....tuku moze li da mi kazes od kade boznjaci ovde i kako toa Turcija gi zatvori vratite na neturskoto naselenie vo ranite 60ti?

Macedonia>>Europe

Faster Than Light
Член од
6 јуни 2007
Мислења
2.582
Поени од реакции
836
Па и со право, колку Македонци до пред некој ден ги бранеа и уште им веруваа со цел памет, а нас кои се обидуваме да им ја предочиме вистината не сметаа за поттикнувачи на омраза и рушачи на соживотот. :tapp: Еве ви соживот, од сите краеви на Скопје се уловени терористи, да се види како на терен функционира истиот... комшијата од кој што сте купувале пипер и патлиџан на пазар ви го утепал детето без око да му трепне, буквално си го купиле сами својот куршум иако претходно беше метафорично кажано тоа.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.736
Поени од реакции
8.754
aj vaka .....kolku turci ima vo Makedonija?
ovde brat nema turci ......iseleni se vo 60te ....tie sto se deklariraat kako turci samo imaat zelba da se turci ,ostaj ti pusti zelbi i deklariranje na popisite kako Turci 81 615 (4 %)....tuku moze li da mi kazes od kade boznjaci ovde i kako toa Turcija gi zatvori vratite na neturskoto naselenie vo ranite 60ti?
Ич не ти текнува од каде Бошњаци или српски муслимани во Македонија?!
Hint: Еден живееше со мене периодот 1995-1996 година.

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.003
Поени од реакции
5.647
Што знам, Латас така ми кажа, бошњаци од Санџак биле. :D

Од 20те уапсени 19 биле албанци така да ништо чудно ако помеѓу нив се нашле и припадници на учк. Мислам дека убаво кажа калимеро, најверојатно станува збор за заеднички интереси (верски и етнички), зошто иначе би ги убиле ден пред најголемиот христијански празник?
Абе бошњаци од Сандак дали се не знам, ама на Facebook типов убаво се пишува како Агим Исмаиљи... личи на тој на сликата.
http://www.facebook.com/agim.ismaili.3

Член од
28 мај 2009
Мислења
3.361
Поени од реакции
3.963
Па и со право, колку Македонци до пред некој ден ги бранеа и уште им веруваа со цел памет, а нас кои се обидуваме да им ја предочиме вистината не сметаа за поттикнувачи на омраза и рушачи на соживотот. :tapp: Еве ви соживот, од сите краеви на Скопје се уловени терористи, да се види како на терен функционира истиот... комшијата од кој што сте купувале пипер и патлиџан на пазар ви го утепал детето без око да му трепне, буквално си го купиле сами својот куршум иако беше симболично кажано тоа.
Bravo ubavo kazano na site onie maloumni p...nja od mk. koi sakaat sozivot ....

M

Mario Gómez

Гостин
Абе бошњаци од Сандак дали се не знам, ама на Facebook типов убаво се пишува како Агим Исмаиљи... личи на тој на сликата.
http://www.facebook.com/agim.ismaili.3
Профил на фејсбук, слики со навредлива содржина...

МВР: Имаме работа со професионални убијци.

Професионални.:ROFLMAO:

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.003
Поени од реакции
5.647
Профил на фејсбук, слики со навредлива содржина...

МВР: Имаме работа со професионални убијци.

Професионални.:ROFLMAO:
Веројатно тоа намерно го кажуваа, за да им ја дигнат цената, да мислат дека се многу добри.

Kajgana Shop

На врв Bottom