Масакрот кај Смиљковско езеро | Осудените пуштени да се бранат од слобода

Why?

Самострел да зеам, да истепам тоа племе
Член од
3 мај 2009
Мислења
2.726
Поени од реакции
2.940
Кои босанци бе не се губете во времето и просторот, кои босанци се сликаат со мутирани орли со две глави.
Уште малку и јупитеровци ке ги направат само да не ја кажат очигледната вистина дека се Албанци.

Член од
2 мај 2012
Мислења
216
Поени од реакции
264
Императив е МРВ да не запре со акции вакви, да нема веќе терористи и мирно да живееме.
И ја сум комплетно за тоа, ама со Аљи Амети и останата клапа посрани терористи у собрание, тешко дека ова ќе тера до крај... Едино да искористи Грујо ситуација демек апсат исламисти и да ја прочешлаат цела западна Македонија... кујзнае што ќе најдат... И одма ќе почнат овие кечињава да ќењаат за човечки права, бла, бла... А тоа што најверојатно има цели исламистичко/шконтарски паравоени инсталации негде у западот нема везе...

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Ја не знам што не му прати МВР еден билет на тој типот што бил баран, а е во странство. И онака човекот сака да се врати и да ги расчисти дилемите, сигурно му е тешко.:(

И амбасадата на САД се јави со повик да се казнат фатениве. Ветров чудно дува нешто во последно време.

Член од
17 април 2012
Мислења
2.335
Поени од реакции
2.095
Вака на национална база не се сакаат баш обичните бошњаци и албанци, знам село Батинци каде живеат бошњаци но има и доста албанци, постојано се тепаат по автобуси. Инаку оние религиозните одлично се согласуваат со албанските исламисти, исто така има голем број на бошњаци вехабии, знам за случај пред неколку години еден мој другар ми збореше дека некој негов роднина сакал да оди во Авганистан да им се приклучи на муџахедините, неговите родители едвај го разубедиле. Лудаци колку сакаш.

Значи штом имало двајца бошњаци од Санџак, испаѓа дека главниот мотив бил верски.
Дај прво објсни ми од 5 мин и 5 сек па натака со тоа тврдење дека се бошњаци од Санџак

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.863
Сега веќе ептен замрсено ми е. Повеќе од јасно е дека дел од терористиве се албански есктремисти со оглед на сета херадлика најдена во куќите. Но од друга страна, имињата на двајцат сторители како и тврдењето на МВР дека се работи за верски радикали кажува нешто друго.

А најверојатно се работи за комбинирана група големоаблански фанатици и исламски радикали.

Е што не снајде, шлјамот што го прибиравме пред 15-20 години од местата каде ги колеше Милошевиќ (Босна, Косово) како една цивилизирана земја која покажа солидарност во тоа време, ете како ни враќаат.

Сега сме загалвени со нив засекогаш. Никогаш нема да бидеме нормална држава, не за нешто друго, не за стотиците друго проблеми и мани што ги имаме, не заради спорот со грците, туку баш заради овие ваквите, оти заради нив личиме на цивилизациски заостанта земја како Авганистан, Пакистан, Сирија, Косово, и сл. треторазредни вукујебини.

K

kalimer0

Гостин
Најверојатно се работи за заеднички мотиви (етнички/верски). Како и да е и двата се штетни за мнозинството во Македонија и треба под итно да се спречат. Предпоследната акција беше во 2007 Планинска Бура, треба почесто да има вакви акции или барем рутински контроли во селата од Северо Западна Македонија.

M

Mario Gómez

Гостин
Ја не знам што не му прати МВР еден билет на тој типот што бил баран, а е во странство. И онака човекот сака да се врати и да ги расчисти дилемите, сигурно му е тешко.:(

И амбасадата на САД се јави со повик да се казнат фатениве. Ветров чудно дува нешто во последно време.
Ќе изгуби америка интерес за балканов, тек тогаш ќе биде интересно. Океј ќе беше да имаше некој протест деновиве, да се бара максимална казна, ама да не почнат немири сеа пред самитов на НАТО.

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Ќе изгуби америка интерес за балканов, тек тогаш ќе биде интересно. Океј ќе беше да имаше некој протест деновиве, да се бара максимална казна, ама да не почнат немири сеа пред самитов на НАТО.
Не би рекла дека ќе се случи вакво нешто. Не се гради онаква амбасада на Кале за џабе. Зошто мислиш дека би го изгубила интересот за Балканот?

Член од
29 март 2012
Мислења
1.370
Поени од реакции
1.235

Така е некој спомна предмалку дека Охридскиот договор никогаш немало да се раскине. Тоа никогаш не се знае каков ветер ке дува во иднина денес Америте се дежурен полицаец но кој мозе да каже дека можеби за 5 до 10 години Кинезиве нема да диктираат што и како ке биде? Затоа тоа никогаш не би го употребил.

Еве јас сакам да се поништи рамковниот но правата да не им се одземаат на сограганиве Албанци. За да ги видиме печуркиве за 24 часа како ке се појават тие што се виновни за конфликтот во 2001, какви права какви бакрачи, тоа небеше причината.

Б

Бат Елохим

Гостин
Дај прво објсни ми од 5 мин и 5 сек па натака со тоа тврдење дека се бошњаци од Санџак
Да не е ова објаснувањето случајно? Ми се виде некако поврзано и со орлите и со бојата, а и со брадите, а богами и со Санџаклиите. (пошто бошњак не постои, има само Босанци)

M

Mario Gómez

Гостин
Не би рекла дека ќе се случи вакво нешто. Не се гради онаква амбасада на Кале за џабе. Зошто мислиш дека би го изгубила интересот за Балканот?
Не сум баш запознаен со таа тематика, ама општо на мнозинството владее тоа мислење, ќе се најде некој ќе каже поопширно.

D

dystopian

Гостин
Што знам, Латас така ми кажа, бошњаци од Санџак биле. :D

Од 20те уапсени 19 биле албанци така да ништо чудно ако помеѓу нив се нашле и припадници на учк. Мислам дека убаво кажа калимеро, најверојатно станува збор за заеднички интереси (верски и етнички), зошто иначе би ги убиле ден пред најголемиот христијански празник?

Член од
27 октомври 2008
Мислења
1.680
Поени од реакции
266
Vezilka e vo pravo,,eve jas ti potvrduvam kako Boshnjak deka nema nikakvo bratstvo megu Albancite i Boshnjacite....Boshnjacite se najmnogu ama apsolutno najmnogu povrzani so Turcite vo Makedonija zatoa sto imaat zaednicki mislenja i svakanja.
aj aj aj sto se nema da procita covek ......aj ziti se obrazlozi mi kako toa od srbomuslim stana turcin?

Б

Бат Елохим

Гостин
Грешка си, Америка е зацементирана на Балканов со Бондстил и амбасадата кај нас. Немаат намера да мрднат, а тоа значи дека и балканов не мрда никаде....

Kajgana Shop

На врв Bottom