Храната од Мекдоналдс полна хемикалии - по 1 год. изгледа исто како денот кога е купена

• Креатор на темата Shellshock nam67
  • Време на започнување
Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
Сакаш да кажеш дека пестицидите со кои ги прскаат растенијата се помалку опасни од храната од Мекдоналдс? Не се ни мијат со вода денешниве пестициди, џабе прскано, непрскано.
Хах, има и 3 пати поопасни штетности на кои сме изложени по цел ден од хамбургер од Мекдоналдс. Да знаеш само обично зборење по мобилен од 10 секунди какво магнетно поле создава кај главата, па зраците од wifi сигнал, операторите.... Не дека бранам Мекдоналдс да ме сфати некој погрешно, туку секогаш обвинуваме нешто што можеме да го видиме и ни се сервира како штетно.
Абе фала Богу,и воздухов што го дишеме е штетен.

Ама без мобилен-тешко дека можеш во денешно време

без овошје,месо,зеленчук,воздух,вода-неможеш

без Мекдонолдс-ебено МОЖЕШ.

тоа е поентата...

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Абе фала Богу,и воздухов што го дишеме е штетен.

Ама без мобилен-тешко дека можеш во денешно време

без овошје,месо,зеленчук,воздух,вода-неможеш

без Мекдонолдс-ебено МОЖЕШ.

тоа е поентата...
Има луѓе што можат и без месо :) Еве јас месец дена немам каснато месо и супер ми е. Не ми ја сфати поентата, сакав да кажам дека хранава од Мекдоналдс се смета за пострашна од рак со пропаганда да се затскријат веројатно исто толку такви штетни влијаниа. Ништо нема да си помогнеш на организмот ако само ја избациш оваа храна а сите овие други работи ги внесуваш во тебе.
Кај што имам викендичка во Волково еден комшија таму кај што се јамите круши расте и после на пазар ќе купуваш демек здраво, на човечки смет растени, нема што, се е денес до одреден степен контаминирано :)

Zaptija Stojkov

Комунист
Член од
23 февруари 2010
Мислења
3.178
Поени од реакции
2.857
Oд САД не се штетни само производите од Мекдоналдс, туку штетна е и Кока Колата која што содржи лист од Кокаин (затоа предизвикува завист), штетни се и американските Батаци кокошкини и мисиркини, штетна е и нивната пластична амбалажа.

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
Има луѓе што можат и без месо :) Еве јас месец дена немам каснато месо и супер ми е. Не ми ја сфати поентата, сакав да кажам дека хранава од Мекдоналдс се смета за пострашна од рак со пропаганда да се затскријат веројатно исто толку такви штетни влијаниа. Ништо нема да си помогнеш на организмот ако само ја избациш оваа храна а сите овие други работи ги внесуваш во тебе.
Кај што имам викендичка во Волково еден комшија таму кај што се јамите круши расте и после на пазар ќе купуваш демек здраво, на човечки смет растени, нема што, се е денес до одреден степен контаминирано :)
Јас ја сфаќам твојата поента,дека не е само Мекдоналдс штетен,дека све друго е штетно.

Ти мене не ме сфаќаш-без сендвичите од мекдоналдс можеш,ама без тоа ти што набројуваш-неможеш

точно е тоа дека вечином луѓе не се свесни за тоа дека све што јадат дишат и пијат е штетно,а се свесни само за тоа што им се прикажува-дека е штетно.

Јас на пример,неможам без месо,бидејќи без тоа со овој начин на живот,за неполна недела ќе се најдам во Градска,но можам без Мекдоналдс.

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.966
Поени од реакции
4.073
Oд САД не се штетни само производите од Мекдоналдс, туку штетна е и Кока Колата која што содржи лист од Кокаин (затоа предизвикува завист), штетни се и американските Батаци кокошкини и мисиркини, штетна е и нивната пластична амбалажа.
Вака гледано, од САД единствената работа што излегла а не е штетна е интернет.
Нормално некој ќе рече филмовите, арно ама тоа ти е државен маркетинг за тоа колку е добар америчкиот начин на живот и да не редиме се друго.
За храна па муабет да не правиме, што знаат САД што е добра храна, кога имаат само 300 години држава, храната е еден дел од културата на еден народ, исто како што се музиката, театарот со еден збор преку исхраната можеш да ја прочиташ историјата на еден народ односно како живеел низ вековите, како на пример ние Македонците без пиперка не може да замислиме јадење и имаме доста јадење што се доста ефтини за да се направат ама истовремено хранливи, што ни кажува дека сме живееле доста сиромашно.
Храната што доаѓа САД, може да се каже следното: најди се побрзо, не треба да мислиш што јадеш, некој друг ќе ти каже (I'm lovving it) .
Целата поента не е што јадеш, туку што работиш, колку пари заработуваш, какви коли возиш и слично, што значи самото САД општество те претвара во некој морон што работи не за да ужива туку да се фали, а тоа се детски болести на општеството.
Овие постарите општества имаат цел ритуал кога се конзумира храна, тоа ти е дел од животот и за тоа храната е одлична на мирис и вкус
или сумирано
Кујната е духот на времето на еден народ.

М

Мартин`

Гостин
Многу поефтина цена, пред тебе си го гледаш месото кое е со поголем квалитет и “наше“ ..

vs

Мекдоналс и слични на него, плескавица со некаков си рандом вкус која што ако ми ја дадат додека ми е затворени очите ќе незнам што јадам искрено.. глупи работи внатре како сенф, краставица кисела и сл. Плус тоа има доста повисока цена за разлика од нашата скара, месото со еден куп хемикалии за боја, издржливост итн.. Еднаш пробав и никогаш повеќе ..

Не се лажам да јадам модерна храна за да бидам “фенси“ си јадам доста поквалитетна и наша (y)

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
Многу поефтина цена, пред тебе си го гледаш месото кое е со поголем квалитет и “наше“ ..

vs

Мекдоналс и слични на него, плескавица со некаков си рандом вкус која што ако ми ја дадат додека ми е затворени очите ќе незнам што јадам искрено.. глупи работи внатре како сенф, краставица кисела и сл. Плус тоа има доста повисока цена за разлика од нашата скара, месото со еден куп хемикалии за боја, издржливост итн.. Еднаш пробав и никогаш повеќе ..

Не се лажам да јадам модерна храна за да бидам “фенси“ си јадам доста поквалитетна и наша (y)

Дека плескавицата,колбасите и ќебапите се нешто повеќе здрави,не се нешто,ама другово,апсолутно да.

VLJ

Член од
14 ноември 2011
Мислења
2.277
Поени од реакции
4.314
Предноста кај McDonalds' ја гледам во хигиената кај рестораните и вработените. Работат според амерички стандарди и за тоа не можам маана да им најдам. Попрво би јадел во чисто место неубава храна, отколку вкусна храна во трафика која личи на кочина. Фала богу, на повеќето им е јасно дека храната во McDonalds' не е здрава, како што пиша некој погоре, Морган Спурлог убаво објаснува во Super Size Me. Мене ми е онака, вкусна, не којзнае колку, а за да се најадам ми требаат два-три оброка.

Член од
22 ноември 2011
Мислења
475
Поени од реакции
177
Сакаш да кажеш дека пестицидите со кои ги прскаат растенијата се помалку опасни од храната од Мекдоналдс? Не се ни мијат со вода денешниве пестициди, џабе прскано, непрскано.
Хах, има и 3 пати поопасни штетности на кои сме изложени по цел ден од хамбургер од Мекдоналдс. Да знаеш само обично зборење по мобилен од 10 секунди какво магнетно поле создава кај главата, па зраците од wifi сигнал, операторите.... Не дека бранам Мекдоналдс да ме сфати некој погрешно, туку секогаш обвинуваме нешто што можеме да го видиме и ни се сервира како штетно.
:facepalm:

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Ти фаќај се за глава колку сакаш ама така си е ова.

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
Предноста кај McDonalds' ја гледам во хигиената кај рестораните и вработените. Работат според амерички стандарди и за тоа не можам маана да им најдам. Попрво би јадел во чисто место неубава храна, отколку вкусна храна во трафика која личи на кочина. Фала богу, на повеќето им е јасно дека храната во McDonalds' не е здрава, како што пиша некој погоре, Морган Спурлог убаво објаснува во Super Size Me. Мене ми е онака, вкусна, не којзнае колку, а за да се најадам ми требаат два-три оброка.
За што се збори во филмот,моеш да ми кажеш,да не губам време..?

S

Shellshock nam67

Гостин
Вака гледано, од САД единствената работа што излегла а не е штетна е интернет.

ha hah ha a koj ti rece deka ne e stetna vo kina lugjeto se lecat od zavisnost :)
--- надополнето: 1 мај 2012 во 21:57 ---
tipot jade za porucek i rucek i vecera hamburgeri cisburgeri i druga brza hrana
se duri ne stavi na kilaza i seriozno ne si go narusi zdravjeto
dobar dokumentarec bas sega go simnuvam

VLJ

Член од
14 ноември 2011
Мислења
2.277
Поени од реакции
4.314
Филмот е документарка и опишува како режисерот преживува на храна само од McDonalds' 30 дена. Уствари, Спурлог прави еден вид експеримент, како фаст-фудот кога ќе се внесе прекумерно влијае на организмот. На крај, резултатите се интересни. У секој случај интересен е документарецот, иако ми беше малку мачно додека го гледав.

S

Shellshock nam67

Гостин

vs

(y)(y)(y)(y)

Hiperaktiv

Султан :P
Член од
16 февруари 2012
Мислења
1.590
Поени од реакции
923
.......подобро да не коментирам!! за оваа храна доволно ми зборувал нутрииционист 24/7

Kajgana Shop

На врв Bottom