Масакрот кај Смиљковско езеро | Осудените пуштени да се бранат од слобода

Член од
24 март 2010
Мислења
15.286
Поени од реакции
26.168
можи снимале сунети
Можеби, а и да не снимале, сеа сигурно ако сакаат може да снимаат. :D Креативноста на испитувачите од МВР во вакви ситуации е неверојатна. Речиси нема граници. :D

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.495
Па тоа е намерно, во Арачиново, како што сите знаеме, живеат 99% Палестинци/Авганистанци.
Или......не? АЛБАНЦИ можеби беа?
Ајде глупости, „следбеници на радикалниот ислам„ ги нарекоа.
Место како што е веќе редно, да се каже вистината..
Нема врска братче, како прво некако на тој клипот лицата што ги уапсија ми делуваа некако голобрадо ........... Вахабистите, без разлика дали се млади, средовечни или постари, обавезно носат бради и тоа прилично долги, спуштени надоле и приметливи, овие беа голобради момчиња, исто/слично како оние во Бродец, ниту брада, ниту бутур ... јас типувам дека уапсените се Албански Националисти ѓоа оние во Бродец т.н. УЧКи .........
:tapp:

Член од
3 април 2012
Мислења
161
Поени од реакции
156
Одлично!
Браво за МВР, искрено се сомневав дека ќе успеат, ама покажаа и докажаа дека се способни. Изненаден сум дека ги нашле во Скопје.
Јас очекував, да не речам, сигурен бев дека би избегале во Косово. Што е интересно, на некој начин. Испаѓа дека се чувствуваат побезбедни во Македонија, и не само во Македонија, туку баш во Скопје, отколку на Косово. Ај да беа некаде во албански погранични села, пак, ќе имаше некоја смисла, ама овие си седат во главен град и гајле си немаат.
Неверојатно!

Член од
15 април 2012
Мислења
341
Поени од реакции
642
Ти требав нешто шо си ме цитирал?
Иначе и за дечкото шо ме бараше (појма неам кој беше)... кажи златен, ти треба нешто или немаш како да тепаш време, па ти требам јас за да си се покараме? Во ред би било и тоа, те разбирам до некаде, ама не веруваш дека ќе ти го пружам тоа задоволство, нели? :icon_lol:
А во врска со фатените убијци... би сакала да верувам дека тоа е вистината, но не можам. Не за друго туку не верувам во медиуми, не верувам во Гордана, а ни во било кој од фаците до и околу неа. Ако се лажам и ако сепак ги имаат убијците, се надевам ќе бидат храбри да им досудат како што доликува и ни малку понежно од тоа. Поздрав до наредните информации од Гоца.:)
Легенда си еј..сериозно
Да те имаме низ населба, ќе ни биде забавно со тебе, ќе ни збориш цел ден, ќе се смееме..
Уште не верувала дека се од Арачиново..
:) Интересно еј..

Член од
22 април 2012
Мислења
146
Поени од реакции
20
Поздрав за МВР. Се пак едно не е разбираемо - 20 човека, дел от талибаните во Афг и Пакист, и чекале во Скопие моментот? От кај су дошле и как си седели таму без проблем?

M

Moon Child

Гостин
Мене ме интересира дали ќе излезе во јавност ПРИЧИНАТА поради која ги убиле децата. И мислам дека и да не се со овдешно потекло нема да кажат, затоа што не им оди во прилог тоа. Т.е. и да се илегално овде (како што спомнав некои доселени од Авганистан и Пакистан), тоа нема да излезе во јавност.

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
А во врска со фатените убијци... би сакала да верувам дека тоа е вистината, но не можам. Не за друго туку не верувам во медиуми, не верувам во Гордана, а ни во било кој од фаците до и околу неа. Ако се лажам и ако сепак ги имаат убијците, се надевам ќе бидат храбри да им досудат како што доликува и ни малку понежно од тоа. Поздрав до наредните информации од Гоца.:)
Ако има повеќе од солидни докази тогаш нема што да се бара.Не сакам овој случај да испадне уште една теорија на заговор.Не за друго него да не го читам Toecutter и неговите параноични заговори. :)

Член од
7 април 2012
Мислења
34
Поени од реакции
23
Bravo za MVR, ama toa e kapka vo more, sega site tie so sakaat da sirat destabilizacija terba da se sudrat so drzavata, ima mn oruzja i ostanati teroristicki materijali po MAkedonija, i da ke zaboravev, treba da im e*** mater na nelegalnite muslimani vo makedonija, pocnuvajki od kosovo pa zavrsuvajki so avganistan..... legitimacija, nemas prestoj, prijatno... deportacija... ke se iscistime za edno 100 000 krelzi

Член од
29 март 2012
Мислења
1.370
Поени од реакции
1.235

Па тоа говорам нелуѓе се нелуѓе нема никакво оправдување за вакви инциденти а камо ли за убиство на 5 млади души кои ништо не згрешиле.

Треба да бараме од нашата полиција да превземе обемни акции, што ако јас или ти утре на излет појдени некаде завршиме во ендек заради си некаков исламизам? Значи сакам сигурнот и ја барам од надлежните органи да ми ја обезбедат на мене, тебе и сите останати. Значи нека ги одморат малку покер апаратите него да појдат по џамиите и западна Македонија да соберат оружјето и џганот кој сака да си игра со иднината моја и на моите деца!

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.525
Поени од реакции
22.175
Користат што европа е во економска криза и целиот фокус е оттргнат од тоа, треба у секоја земја по еден Брејвик да ги разбуди од сонот и да почнат секаде вакви акции.
Не е само тоа, во Европа постој голема политичка коректност која во најголем дел е глума. Поддржувачи мултикултурни општества се најгласни и ги бранат дури ваквите појави. Секој друг ќе биде сместо прогласен за нацист. Тоа што во Европа почнаа да добиваат десноориентирани популисти е последица од таа појава, луѓето се почесто се против муслиманите, не затоа што се муслимани туку поради екстремистите во нивните редови. Ете прошлата недела во Германија Вахабисти делеја курани на плоштадите низ градовите, но умерените турски друштва се оградија од ними. Затоа и очекувам ИВЗ јасно да се огради од Вахабистиве.

Член од
15 април 2012
Мислења
341
Поени од реакции
642
Нема врска братче, како прво некако на тој клипот лицата што ги уапсија ми делуваа некако голобрадо ........... Вахабистите, без разлика дали се млади, средовечни или постари, обавезно носат бради и тоа прилично долги, спуштени надоле и приметливи, овие беа голобради момчиња, исто/слично како оние во Бродец, ниту брада, ниту бутур ... јас типувам дека уапсените се Албански Националисти ѓоа оние во Бродец т.н. УЧКи .........
:tapp:
Истото го викам и јас, дека се албанци,
ајде препрочитај, малку ироничен бев

M

Mario Gómez

Гостин
Ако Брејвик сакаше да си ја освести јавноста требаше да си го впери оружјето кон тие кои прават такви зулуми,а не да убива деца.
Не го оправдувам, но идеите му се океј. Не е можен соживот на овие две религии наредниве децении. Се знае кај треба да живеат едните а кај другите.

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.915
Поени од реакции
41.878
Во Арачиново некој со македонско име и презиме (n)
Првата група Пакистанци била откриена на Иво Лола Рибар тоа е некаде накај Водно. Не значи дека сите кои се вмешани се Албанци. Јас дадов пример што би било ако индиректно има вмешано и Македонец. Не дека он ги убил туку на еден начин им помогнал. Сепак тоа е еден индиректен начин на учествување во убиството.
Овие Пакистанците пристигнувале на железничка станица потоа одиле на Иво Лола Рибар за да преноќеваат а на сопствениците им давале пари за тоа а па потоа си одиле во Лојане.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.286
Поени од реакции
26.168
Одлично!
Браво за МВР, искрено се сомневав дека ќе успеат, ама покажаа и докажаа дека се способни. Изненаден сум дека ги нашле во Скопје.
Јас очекував, да не речам, сигурен бев дека би избегале во Косово. Што е интересно, на некој начин. Испаѓа дека се чувствуваат побезбедни во Македонија, и не само во Македонија, туку баш во Скопје, отколку на Косово. Ај да беа некаде во албански погранични села, пак, ќе имаше некоја смисла, ама овие си седат во главен град и гајле си немаат.
Неверојатно!
Прашање е дали имале конекции и сретства да избегаат на Косово. Бидејќи без пари на Косово не прават ништо. А и радикални фундаменталисти не важат за најпаметни.

Од денешна перспектива ми е мило што не прогласивме ден на жалост за Велигден. Не им дадовме на нивните изветоперени мозоци да слават барем на кратко.

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
Ако има повеќе од солидни докази тогаш нема што да се бара.Не сакам овој случај да испадне уште една теорија на заговор.Не за друго него да не го читам Toecutter и неговите параноични заговори. :)

Верувај повеќе од тебе сакам да ги видам и слушнам тие докази. Мака ми е од претпоставки и секакви од ракав дадени сценарија. Сакам да знам зошто се убиени децата, кој ги убил и истите гнаси да одговараат! До тогаш, како што реков, неам што друго да кажам.

Kajgana Shop

На врв Bottom