Турски / Индиски / Шпански и останати „Ш“ серии - тема само за хејтери!

Член од
17 јули 2008
Мислења
704
Поени од реакции
260
Нека купат лиценци за директно пренесување на странски(американски)серии тоа ни е спасот,ако е можно секако...

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.707
Поени од реакции
34.251
Идеа доста серии како LOST, CSI скоро сите, 24, Аlo Alo, еtc.. ама немаа гледаност како овие.
После криви биле оти пуштале вакви..
Сами сме криви.

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.966
Поени од реакции
4.073
Нека купат лиценци за директно пренесување на странски(американски)серии тоа ни е спасот,ако е можно секако...
Не е тоа спасот, спасот е да се оданочи над 90% од приходот што го добиваат од реклами за време на сериите

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
Единствена надеж да видиш вакви серии во етерот е ако турците почнат да им прават римејк како по теркот на Очајните домаќинки.

Член од
3 април 2012
Мислења
161
Поени од реакции
156
Дали така мене ми се чини или воглавно жени гледаат вакви серии?

Ја имам впечаток дека не само тоа, туку и дека самите серии се таргетирани на женската публика. На некој начин овие серии ги заменуваат оние стари романчиња што се читаа. Мајка ми уште ги чува. Во нејзино време биле баш популарни.
Почнуваш да сваќаш дека.... жените имаат некоја потреба... како да ја наречам... дали за романса, или интриги... не знам.
Идеа доста серии како LOST, CSI скоро сите, 24, Аlo Alo, еtc.. ама немаа гледаност како овие.
Сами сме криви.
И сега да ги кривам. Тоа им како дрога. Ја мајка ми ја гледам. Не може да одолее да не загледа некоја серија. Не може, нема сила.

Член од
20 ноември 2010
Мислења
738
Поени од реакции
749
Koга си мислев дека малата невестуљка е врвот на индиската филмска глупост,случајно ми текна на оваа сцена .. кои цареви се ова индијциве немогуче..

Глумецот од видеото ми личи на Гоце Делчев.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Дали така мене ми се чини или воглавно жени гледаат вакви серии?

Ја имам впечаток дека не само тоа, туку и дека самите серии се таргетирани на женската публика. На некој начин овие серии ги заменуваат оние стари романчиња што се читаа. Мајка ми уште ги чува. Во нејзино време биле баш популарни.
Почнуваш да сваќаш дека.... жените имаат некоја потреба... како да ја наречам... дали за романса, или интриги... не знам.

И сега да ги кривам. Тоа им како дрога. Ја мајка ми ја гледам. Не може да одолее да не загледа некоја серија. Не може, нема сила.
Море какви жени и мажи почнаа. Разгледај и по темиве на форумов :D Ај жени сфаќам донегде, ама дечко ми на пример да гледа вакво нешто :eek:

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.690
Поени од реакции
59.860
Сами сме криви.
Знаеш како викаат за сериите: „Една ТВ серија, колку и да е лоша, не може да биде полоша од нејзината публика“.

Член од
4 април 2006
Мислења
9.179
Поени од реакции
3.073
Јас никогаш не ги имам гледано овие ама се случувало да влезам в соба и татко ми да ги гледа и заклучив дека оние од на турскине серии звучат исто со гласовите од нинџа желки

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.700
Поени од реакции
88.695
Кај овие па најсмешни ми се ефектите :pos: Ќе се деси нешто страхотно како што викаат источниве соседи наши и веднаш се применуваат ефекти zoom - unzoom и motion blur. А не знам која беше од турскиве, кога бев на гости кај баба ми, имаше една актерка со црвена коса плачеше и камерава се тресеше и после некој ќе ми каже професионално биле снимани серииве.

Не ме заебавај, професионално снимани серии а камерата се тресе? Да не му паднал шеќерот на камерманот или се соживеал со таа што плаче? Сеа знам дека ќе се избаци некој и ќе каже стандард муабет „оние американскине што ги гледате подобри да не се?“ ама тие американските барем се снимани со кран камера и да, подобри се.

Со мобилен снимале, на камерманот му се тресела раката :icon_mrgr:

maricka

...
Член од
2 ноември 2009
Мислења
175
Поени од реакции
486
Овој феномен или незнам како да го наречам, со турско-индискиве серии,е перење мозок, со цел отупување на нашиов кутар македонски народ.
Се надевам дека ќе дојде денот кога ќе се прекине со овие серии, дека Канал 5 и Сител ке ја сменат програмата, зошто стварно ја претераа, веќе нема смисла. Мора нешто да се превземе, јас би предложила некој закон за телевизииве, само да може во текот на денот една серија да даваат, а не 10 и нивни репризи цело време. Време е да се стави крај на ова..

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.999
Поени од реакции
7.154
Секој си гледа тоа што му се допаѓа. Е сега и јас можам да зборувам се и сешто за овие серии, што и навистина го мислам, али ич не ме интересира, ТВ гледам само за спорт, а инаку си гледам корејски серии, кои немаат споредба со овие нискобуџетниве во глума, разновидност на жанрови, продукција, реализација и сл. Али можда некој па може за мене да зборува оти гледам корејски серии и така...;) Решение: не гледајте ТВ, додека може да тераме пиратерија кај нас уживајте си ;)

Член од
3 април 2012
Мислења
161
Поени од реакции
156
Знаеш што би успеало во мк?
Телевизија како FOX life/crime на пример, што би пуштала серии нон стоп, ама исклучиво сапуници.

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Веќе со страв префрлувам на даљинското кон некој мк канал.... се претера бе..
... жими се ..ќе ги бришам од мемориите...
... па кога ќе се задесам да силом прилика нешто наѕирнам од онаа серијата за султанот, па ко ќе ги видам турчинкине дотерани ко за на писта и со изволте деколтиња, абе на кого му мачкаат очи, па мајку му ...до вчера освен за шалвари и фереџиња за ништо друго не знаеја...

Kajgana Shop

На врв Bottom