ОЧАЈНИ ДОМАЌИНКИ,НОВА ТУРСКА ХИТ СЕРИЈА![]()
Не е тоа спасот, спасот е да се оданочи над 90% од приходот што го добиваат од реклами за време на сериитеНека купат лиценци за директно пренесување на странски(американски)серии тоа ни е спасот,ако е можно секако...
Единствена надеж да видиш вакви серии во етерот е ако турците почнат да им прават римејк како по теркот на Очајните домаќинки.Нека купат лиценци за директно пренесување на странски(американски)серии тоа ни е спасот,ако е можно секако...
И сега да ги кривам. Тоа им како дрога. Ја мајка ми ја гледам. Не може да одолее да не загледа некоја серија. Не може, нема сила.Идеа доста серии како LOST, CSI скоро сите, 24, Аlo Alo, еtc.. ама немаа гледаност како овие.
После криви биле оти пуштале вакви..
Сами сме криви.
Глумецот од видеото ми личи на Гоце Делчев.Koга си мислев дека малата невестуљка е врвот на индиската филмска глупост,случајно ми текна на оваа сцена .. кои цареви се ова индијциве немогуче..
Море какви жени и мажи почнаа. Разгледај и по темиве на форумовДали така мене ми се чини или воглавно жени гледаат вакви серии?
Ја имам впечаток дека не само тоа, туку и дека самите серии се таргетирани на женската публика. На некој начин овие серии ги заменуваат оние стари романчиња што се читаа. Мајка ми уште ги чува. Во нејзино време биле баш популарни.
Почнуваш да сваќаш дека.... жените имаат некоја потреба... како да ја наречам... дали за романса, или интриги... не знам.
И сега да ги кривам. Тоа им како дрога. Ја мајка ми ја гледам. Не може да одолее да не загледа некоја серија. Не може, нема сила.
Знаеш како викаат за сериите: „Една ТВ серија, колку и да е лоша, не може да биде полоша од нејзината публика“.Идеа доста серии како LOST, CSI скоро сите, 24, Аlo Alo, еtc.. ама немаа гледаност како овие.
После криви биле оти пуштале вакви..
Сами сме криви.
Кај овие па најсмешни ми се ефектитеЌе се деси нешто страхотно како што викаат источниве соседи наши и веднаш се применуваат ефекти zoom - unzoom и motion blur. А не знам која беше од турскиве, кога бев на гости кај баба ми, имаше една актерка со црвена коса плачеше и камерава се тресеше и после некој ќе ми каже професионално биле снимани серииве.
Не ме заебавај, професионално снимани серии а камерата се тресе? Да не му паднал шеќерот на камерманот или се соживеал со таа што плаче? Сеа знам дека ќе се избаци некој и ќе каже стандард муабет „оние американскине што ги гледате подобри да не се?“ ама тие американските барем се снимани со кран камера и да, подобри се.