Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата vmx
  • Време на започнување

Hellz Guardian

We do what we want
Член од
2 февруари 2008
Мислења
7.094
Поени од реакции
1.656
Имам Call and Surf, некој знае како да сменам лозинка не на speedport туку воопшто на конекцијата?

Член од
2 ноември 2008
Мислења
146
Поени од реакции
15
Имам Call and Surf, некој знае како да сменам лозинка не на speedport туку воопшто на конекцијата?
Кај што проверуваш за нет нели MaxADSL/Optic под него имаш лозинка, само ќе ти треба конто бројот

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
Луѓе, абе каков рутер даваат за оптички интернет и како и од кај све поврзуваат? Има некој земено оптик па да стаи тука еден тест за брзина и да каже искуства?

Член од
2 јули 2010
Мислења
4.625
Поени од реакции
5.678
Што к*р му е на интернетов:mad: Максимум брзина на спуштање му е 126 kb/s а за youtube да пушти видео нејќе да чуе, а не ми е пројден лимитот.

Член од
12 април 2010
Мислења
10.060
Поени од реакции
15.032
си симнував со триесетина kbps ко наеднаш почна да се зголемува брзината....шта му би

Член од
5 декември 2010
Мислења
700
Поени од реакции
157
Што к*р му е на интернетов:mad: Максимум брзина на спуштање му е 126 kb/s а за youtube да пушти видео нејќе да чуе, а не ми е пројден лимитот.
А мене па пројден ми е лимитот и ми пушта фудбал стрим од 1650кбпс а јутуб никако или други страни не мрдаат.

Член од
19 февруари 2011
Мислења
584
Поени од реакции
713
Изгледа дека некој е прикачен на мојот рутер и ми го троши интернетот.Која лозинка и како да ја сменам(користам speedport W503V)

Член од
13 мај 2009
Мислења
687
Поени од реакции
283
Изгледа дека некој е прикачен на мојот рутер и ми го троши интернетот.Која лозинка и како да ја сменам(користам speedport W503V)
Отвори speedport.ip и навлези во менито (пред тоа впиши пасворд ако веќе користиш) после оди на settings, мислам дека беше во advanced и radio settings па во security го мењаш клучот (фактички пасвордот за рутерот). Пробај па пиши ако има некој проблем :)

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
http://www.nirsoft.net/utils/wireless_network_watcher.html

Симни го ова програмче, одпакувај го и само отвори го. Тој автоматски ќе го порчешла цел рутер и ќе види кој е приклучен на твојот рутер. :)
Не треба ништо да инсталираш.

Член од
19 февруари 2011
Мислења
584
Поени од реакции
713
Отвори speedport.ip и навлези во менито (пред тоа впиши пасворд ако веќе користиш) после оди на settings, мислам дека беше во advanced и radio settings па во security го мењаш клучот (фактички пасвордот за рутерот). Пробај па пиши ако има некој проблем :)
Проблемот ми е кога ми бара пасворт не знам кој пасворт ми го бара.Не е ниту на рутерот ниту на модемот.Користам рутер од Мах АДСЛ од пред 1 недела и не ми дадоа никакво упатство
--- надополнето: 29 април 2012 во 17:53 ---
http://www.nirsoft.net/utils/wireless_network_watcher.html

Симни го ова програмче, одпакувај го и само отвори го. Тој автоматски ќе го порчешла цел рутер и ќе види кој е приклучен на твојот рутер. :)
Не треба ништо да инсталираш.
Покажува дека некој е приклучен,тоа можев да го видам и кога ќе притиснев на иконката на рутерот.Можам ли некако да го блокирам????

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
Проблемот ми е кога ми бара пасворт не знам кој пасворт ми го бара.Не е ниту на рутерот ниту на модемот.Користам рутер од Мах АДСЛ од пред 1 недела и не ми дадоа никакво упатство
--- надополнето: 29 април 2012 во 17:53 ---

Покажува дека некој е приклучен,тоа можев да го видам и кога ќе притиснев на иконката на рутерот.Можам ли некако да го блокирам????
Освен да го смениш пасвордот, друго ништо. Мењај го пасвордот. Или пак јави се на 0800 12345 и све ќе ти објаснат телефонски чекор по чекор и ќе си подесуваш. Јас така инсталирав рутер кај една другарка. :)

Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
Тешко му беше пред време да ги објават пакетите, вака на маки не ставија, не израдваја само, ај нек идат 1 мај не можам да чекам.
И да прашам, кабелов од банреда до дома шо идат, многу е стар и трул е, ми рекоја да го сменам, ама уште немам поднесено молба за да ми го сменет, е сега за то шо ќе го менвет ќе требит нешто да се платит?

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
Тешко му беше пред време да ги објават пакетите, вака на маки не ставија, не израдваја само, ај нек идат 1 мај не можам да чекам.
И да прашам, кабелов од банреда до дома шо идат, многу е стар и трул е, ми рекоја да го сменам, ама уште немам поднесено молба за да ми го сменет, е сега за то шо ќе го менвет ќе требит нешто да се платит?
Па не би требало да ти наплатат, тоа е работа што треба они да си ја извршат бесплатно за да ти овозможат квалитетна услуга. :)

Член од
2 октомври 2009
Мислења
958
Поени од реакции
238
prasav za maxtv mi rekoa deka samo 2 televizora moze bidejki e na bakar a na optika 3 mozelo, gi prasav sto e novinata za paketite ne mi kazuvaat, vikaat neznaeme ni nie,inace sega bev vo ramstor

Kajgana Shop

На врв Bottom