- Член од
- 5 септември 2009
- Мислења
- 3.528
- Поени од реакции
- 619
Абе тоа за лани беше лани сега за сега
Кај што проверуваш за нет нели MaxADSL/Optic под него имаш лозинка, само ќе ти треба конто бројотИмам Call and Surf, некој знае како да сменам лозинка не на speedport туку воопшто на конекцијата?
А мене па пројден ми е лимитот и ми пушта фудбал стрим од 1650кбпс а јутуб никако или други страни не мрдаат.Што к*р му е на интернетов Максимум брзина на спуштање му е 126 kb/s а за youtube да пушти видео нејќе да чуе, а не ми е пројден лимитот.
Отвори speedport.ip и навлези во менито (пред тоа впиши пасворд ако веќе користиш) после оди на settings, мислам дека беше во advanced и radio settings па во security го мењаш клучот (фактички пасвордот за рутерот). Пробај па пиши ако има некој проблемИзгледа дека некој е прикачен на мојот рутер и ми го троши интернетот.Која лозинка и како да ја сменам(користам speedport W503V)
Проблемот ми е кога ми бара пасворт не знам кој пасворт ми го бара.Не е ниту на рутерот ниту на модемот.Користам рутер од Мах АДСЛ од пред 1 недела и не ми дадоа никакво упатствоОтвори speedport.ip и навлези во менито (пред тоа впиши пасворд ако веќе користиш) после оди на settings, мислам дека беше во advanced и radio settings па во security го мењаш клучот (фактички пасвордот за рутерот). Пробај па пиши ако има некој проблем
Покажува дека некој е приклучен,тоа можев да го видам и кога ќе притиснев на иконката на рутерот.Можам ли некако да го блокирам????http://www.nirsoft.net/utils/wireless_network_watcher.html
Симни го ова програмче, одпакувај го и само отвори го. Тој автоматски ќе го порчешла цел рутер и ќе види кој е приклучен на твојот рутер.
Не треба ништо да инсталираш.
Освен да го смениш пасвордот, друго ништо. Мењај го пасвордот. Или пак јави се на 0800 12345 и све ќе ти објаснат телефонски чекор по чекор и ќе си подесуваш. Јас така инсталирав рутер кај една другарка.Проблемот ми е кога ми бара пасворт не знам кој пасворт ми го бара.Не е ниту на рутерот ниту на модемот.Користам рутер од Мах АДСЛ од пред 1 недела и не ми дадоа никакво упатство
--- надополнето: 29 април 2012 во 17:53 ---
Покажува дека некој е приклучен,тоа можев да го видам и кога ќе притиснев на иконката на рутерот.Можам ли некако да го блокирам????
Па не би требало да ти наплатат, тоа е работа што треба они да си ја извршат бесплатно за да ти овозможат квалитетна услуга.Тешко му беше пред време да ги објават пакетите, вака на маки не ставија, не израдваја само, ај нек идат 1 мај не можам да чекам.
И да прашам, кабелов од банреда до дома шо идат, многу е стар и трул е, ми рекоја да го сменам, ама уште немам поднесено молба за да ми го сменет, е сега за то шо ќе го менвет ќе требит нешто да се платит?