Фан Клуб: Јувентус

Член од
22 февруари 2007
Мислења
7.076
Поени од реакции
1.940
Читам нешто овде што не е баш добро за нас ... можно ли е Антонио Конте да добие затворска казна за местенките во Сиена или ?
то е најлошото сценарио и моментално е даааааааалеко.
како за почеток треба да докажат.
инаку моменталните обвинувања за него се само дека преќутил некаква местенка.

Член од
29 март 2007
Мислења
6.820
Поени од реакции
238
Во летото 2007 во Бреша дојде едно младо момче унгарец од Стоук. Детето се вика Адам Вас. Откако дојде во Бреша импресионираше со неговите пасови и опсегот на неговите пасови. Игра ДМ но како Deep-lying плејмејкер иако во Бреша го форсираат како CM. Адам вас на само 22 години наскоро 23 е звер пред одрбаната на Бреша и е одличен во читање на играта, одзема топки без фал но неговите пасови се делот кој импресионира. Смешно е не само тоа што игра за Бреша тимот каде што е пронајден Пирло туку и неговото движење,диктирање на темпо и пасови како и стилот на игра кој се исти како Пирло. Го следам негде 2 сезони детето е звер. Нема да ме чуди ако го земи некој јак клуб.

Да ама бреша е бреша а Јуве е Јуве многу играчи биле земени од помали тимови па не успеале во поголем.Мислам дека основата ја имаме сега да се загриза само за појаки играчи нема време за експерименти :)

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.538
Поени од реакции
17.349
Да ама бреша е бреша а Јуве е Јуве многу играчи биле земени од помали тимови па не успеале во поголем.Мислам дека основата ја имаме сега да се загриза само за појаки играчи нема време за експерименти :)
Ова не експерминет туку играч кој можи да се кали не велам да го фрлиме прва постава ама полека пополека да го градиме како играч

С

сашенко

Гостин
Една од прогнозите за Јувентус на почетокот на сезоната

ЈУВЕНТУС – Потрошени €85,3 милиони

ИН: Андреа Пирло (слободен играч), Алесандро Матри (€15,5м), Мирко Вучиниќ (€15м), Фабио Кваљарела (€10,5м), Артуро Видал (€10,5м), Стефан Ликштајнер (€10м), Симоне Пепе (€7,5м), Марко Мота (€3,75м), Елхеро Елиа (€9м).

АУТ: Тиаго Мендеш (с.и.), Хасан Салихамиџиќ (с.и.), Себастиан Џиовинко (€3м), Фелипе Мело (€1,5м-позајмен), Мохамед Сисоко (€7м), Зденек Григера (с.и.).

Ах Јуве, Јуве! Дури и да не сте навивач на старата дама мора да признаете: да не ги гледате “Јувентус“ во Лигата на Шампионите е срамота. Година по година, тренер по тренер, чекаме да се врати стариот “Јувентус“, но сега можеби со враќање на стариот стадион ќе се вратат и старите успеси! Се надевам дека со многуте измени во составот ќе успеат да создадат игра која ќе им носи поени. Пирло, мислам дека во право време му треба нов предизвик и како што видов против Шпанците, тој се’ уште знае да диктира темпо на терен. Вучиниќ, Елиа и Матри ќе ги одвојам како три одлични трансфери кои малку ќе го сменат досадниот изглед на “Јувентус“.

Најдобар трансфер – Вучиниќ. Докажан стрелец во Италија, мислам дека ќе продолжи со исто темпо.

Најлош трансфер – Ликштајнер.

Предвидување за сезоната – Колку и да се надевам, мислам дека “Јувентус“ ќе се бори за 4-то место и на крај ќе заврши на 5-то место.

С

сашенко

Гостин
Кај го најде ова ? П.С. НАЈЛОШ ТРАНСВЕР ЛИХТШТАЈНЕР :гик:
Ај ке побарам линк ама крш сајт мислам дека беше.Врска си немаат со спорт, чисто онака прогноза некој правел, а може и да им е копирана од некаде.

Али прогнозата не им е лоша, и ја не очекував ваква сезона, мислев дека трети ке бидеме.
Али типот шо го пишувал ова очигледно не прател Италијанска лига, пошто Лихтштајнер е еден од најдобрите десни бекови во италија и ако гледал фудбал сигурно немало да напише такво нешто.А и со "К" го напишал лиКштајнер:pos:...а оваа реченица ме избуни исто "но сега можеби со враќање на стариот стадион ќе се вратат и старите успеси! " :eek:

A

apidrone

Гостин
Ај ке побарам линк ама крш сајт мислам дека беше.Врска си немаат со спорт, чисто онака прогноза некој правел, а може и да им е копирана од некаде.

Али прогнозата не им е лоша, и ја не очекував ваква сезона, мислев дека трети ке бидеме.
Али типот шо го пишувал ова очигледно не прател Италијанска лига, пошто Лихтштајнер е еден од најдобрите десни бекови во италија и ако гледал фудбал сигурно немало да напише такво нешто.А и со "К" го напишал лиКштајнер:pos:...а оваа реченица ме избуни исто "но сега можеби со враќање на стариот стадион ќе се вратат и старите успеси! " :eek:
Епа нели новиов стадион е на местото каде што беше претходно Деле Алпи, ваљда на тоа мислел :) Иначе по мене Лихштајнер е второ најдобро летно засилување, по Пирло.

Pinturicio

Forza Juventus !!!
Член од
22 септември 2007
Мислења
1.705
Поени од реакции
109
Не очекувам лесен меч против Новара. Ова можеби е најтешкиот меч до крајот ако се земе во предвид дека со Каљари ќе играме во Трст и ќе играме како на домашен терен.

Според последните информации што ги читам по форумиве на Јуве утре се очекува пороен дожд во Новара, па тоа може дополнително да ги отежни работите. Можеби Бориело треба да добие шанса во првиот тим на местото на Кваљарела, бидејќи голот против Чезена сигурно му даде многу самодоверба.

Член од
8 јануари 2012
Мислења
1.170
Поени од реакции
2.635
Не очекувам лесен меч против Новара. Ова можеби е најтешкиот меч до крајот ако се земе во предвид дека со Каљари ќе играме во Трст и ќе играме како на домашен терен.

Според последните информации што ги читам по форумиве на Јуве утре се очекува пороен дожд во Новара, па тоа може дополнително да ги отежни работите. Можеби Бориело треба да добие шанса во првиот тим на местото на Кваљарела, бидејќи голот против Чезена сигурно му даде многу самодоверба.
Се согласувам со тебе за Бориело , ама зашто со Каљари сите ( ретки исклучоци ) мислите дека ќе биде лесна со тој фактор дека играме во Трст . Мене таа утакмица најмногу ми боде очи и се мислам дека таму ќе кикснеме . Дај боже да грешам и ти да си во право друже како и многуте твои истомисленици .

Член од
22 февруари 2007
Мислења
7.076
Поени од реакции
1.940
Не заборавајте дека на Лече му виси опстанокот а кој е од таму си знајте

^^GoRiLLaZ^^

Happiness...?
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.755
Поени од реакции
8.013
Не заборавајте дека на Лече му виси опстанокот а кој е од таму си знајте
Мислам дека дома ќе немаме проблеми со нив, имаме 100% поддршка.

И мене ме плашат Новара и Каљари, а се надевам утре Сиена ќе направи нешто во наша корист.

Член од
13 јули 2010
Мислења
1.373
Поени од реакции
1.596

Утре со Новара ќе биде најтешко , ако дадеме на почеток во први 20 мин гол немаме проблем , наша ќе биде утакмицата , и после ќе треба 2 да тепаме за да го освоиме скудетото , ма да јас би сакал сите до крај да ги победиме и да имаме 11 во низа победи(y)
А дресовиве се лудница :)

Kajgana Shop

На врв Bottom