Serie A 2011/2012

Кој ќе биде шампион?

• Вкупно гласачи
    463
Статус
Затворена за нови мислења.

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.042
Поени од реакции
6.070
Совет до навивачите на клубот што 2 ПАТИ Е КАЗНУВАН ЗА МЕСТЕЊЕ:ВИНАТА БАРАЈТЕ СИ ЈА ВО НОСЛЕТО ШО НЕ ЗНАЕ ГОЛ ДА ДАДЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Еднаш е казнет само. Се вратиле експресно во А, па експресно назад во Б од што биле толку кадарни, па пак се вратиле во А. Од тогаш, па се до ден денес и уште многу ќе останат во А.
--- надополнето: 26 април 2012 во 20:42 ---
Аеееееее :)
Затоа не ми текнувало.
--- надополнето: 26 април 2012 во 20:41 ---

А што е финтава со видеово, кога дале вчера Чезена гол па им го поништиле, знам приметив на Телма овие се радуваа ама зашто беше таквата реакција ?
Најверојатно лоша дојава од спикерот на стадион. Ваљда...
Јас гледав на нет, ама гол од Чезена не видов.

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.320
Поени од реакции
15.575
За кое играње на Маикон со рака правиш муабет ? Не ми текнува најискрено ...
И мене не ми текнуваше отпрвин, али после ми текна. На 1-0 за Милан лани, имаше игра со рака од Маикон кога упати некој удар кон гол, од страна беше, но не свирна пенал. Знам дека се коментираше таа ситуација заедно со промашената шанса на Ето, али дефинитивно беше пенал.

Член од
27 јуни 2008
Мислења
9.024
Поени од реакции
5.947
За кое играње на Маикон со рака правиш муабет ? Не ми текнува најискрено ...

Еве на 45 секунда ... :)
Небитно тоа...муабетот беше дека во вакви ситуации судијата решава дали ќе биде пенал или нема да биде.Колку што може да му се замери дека не го свирна толку можеше да му се замери и ако го свирнеше пеналот.

п.с Да не разбереш погрешно ова го земав само како пример не дека се жалам зошто не беше досуден пенал или слично.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.042
Поени од реакции
45.701
Па пенал е тоа де. :)

Член од
27 јуни 2008
Мислења
9.024
Поени од реакции
5.947
Чудно, ама кога и да им побарам линк никогаш не даваат и тука завршува маубетот со нив :)
Па ваљда ти си едини бадијалџија тука што има време да чешла теми од по 500 и кусур страни.Која е поентата некој да бара линкови од мислења што сите ги знаат само ги ‘‘забораваат‘‘ кога нешто не е во нивна полза ?

Ивица ЈМК

Forza Juve Per Sempre!!!!
Член од
28 март 2010
Мислења
1.399
Поени од реакции
270
Аеееееее :)
Затоа не ми текнувало.
--- надополнето: 26 април 2012 во 20:41 ---

А што е финтава со видеово, кога дале вчера Чезена гол па им го поништиле, знам приметив на Телма овие се радуваа ама зашто беше таквата реакција ?
немаше гол друже.малце адреналин од официјалниот на сан сиро да им влее надеж :D ја глеав цела на сателитска.
--- надополнето: 26 април 2012 во 21:32 ---
Еднаш е казнет само. Се вратиле експресно во А, па експресно назад во Б од што биле толку кадарни, па пак се вратиле во А. Од тогаш, па се до ден денес и уште многу ќе останат во А.
Милан е казнет и во калчополи со одземање бодови.И наградно е стаен у лига шампиони,зашо премиер беше чика Силвио Педофилони.

Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
Како можи некој по оваа серија да каже дека Јуве не ја заслужил титулата? То не ми е јасно мене.
Далеку од тоа дека не ја заслужи, како може да не залужи титула, нема ни еден пораз сезонава, сите дербиа ги доби и се тоа, кажано е од дамна дека кој и да ја земи ќе е заслужено.
Во спротивно Милан беше многу слаб во дерби натпреварите, но со оглед на тоа дека беа преоптеретени секој 3 дена утакмица, и повредите си ебаја матер, но Милан успеа да биде најголем фаворит за скудетето, се додека судите не ја ебаја работата. А се тоа почна од тој гол на Мунтари кој моежби и не беше баш клучен зошто Милан после тоа беа добро мотивирани, Јуве изигра 2-3 утакмци Х во серија. Повеќе болеа другите 2 поништени, кој што беа во вистинско време за тоа позитивно да се одрази на Јуве. Исто и втората утакмица со Барса, тотално му се руши моралот на Милан. Сега ќе ги спомните пеналите, ама јас тврдам дека ако има некој од нарвор што не е фан на Милан а го следел како игра кога ги доби тие изглумени 2 пенали, мислам дека би се сложил со мене дека Милан и вака ќе ги добиеше тие натпревари. Исто како Пирло вчера ако погодеше, дури можеби и подобро, на водство од 1:0.
Ова не е за Милан, ова е срам за цело Калчо, и за некој (навивач) кој се сити на тие грешки од судиите.

И чекајте не е уште завршена сезоната, има време фудбал е ова, топка е се врти.

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.203
Прегледај го приврзокот 42508

Како можи некој по оваа серија да каже дека Јуве не ја заслужил титулата? То не ми е јасно мене.
Muntari бе браааат:D Па повреди, играње во ЛШ, Купот, Серија А, Карлинг Куп, лоша среќа, лошо судење, слабо пенали...

edit>Веќе ме престигнале со одговор :)

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.042
Поени од реакции
6.070
И чекајте не е уште завршена сезоната, има време фудбал е ова, топка е се врти.
Ќе се израдувам кога ќе станеМе официјално Шампиони, или ќе ви честитам кога официјално ќе станеТе.
Има на форумов некои од двете страни кои веќе се откажаа, односно ја слават титулата.:)

p.s. Ние, освен со тие недосудени пенали немаме со што да се вадиме.

Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
Muntari бе браааат:D Па повреди, играње во ЛШ, Купот, Серија А, Карлинг Куп, лоша среќа, лошо судење, слабо пенали...

edit>Веќе ме престигнале со одговор :)
Јас реков, Јуве ја заслужи титулата, но Милан не е ништо понезаслужен од Јуве.
Повреди имаја.
Точно е и дека играја на 3 фронта.
Точно е и тоа дека имаа лошо судење во најнезгодното време од цела сезона што = на лоша среќа.
А за пеналите објаснав, и нема потреба веќе, ако го пратеше Милан кога ги доби тие 2 пенали, и ако го пратеше Милан кога беше оштетен 100% ќе се согласеше со мене во врска со тоа, а вака џабе зборвам. Или пак така ви одговара.

Сезонава се истурка некако, една од најлошите сезони во поглед на судење, од наредна се надевам дека ќе се поправат судите, се надевам дека со враќањето на Јуве калчото ќе го добие својот вистински лик, и да не се смешкајте, вие сигурно имате заборавено како е да се игра секој 3ден, од наредна сезона ќе го осетите тоа чуство на ваша кожа.

С

сашенко

Гостин
Па ваљда ти си едини бадијалџија тука што има време да чешла теми од по 500 и кусур страни.Која е поентата некој да бара линкови од мислења што сите ги знаат само ги ‘‘забораваат‘‘ кога нешто не е во нивна полза ?
Не ги барам јас сега, ја ги барав тогаш кога се правеше маубетот.Тогаш кога ти требаа максимум 10-15 страни да прелисташ да ги најдеш.А сега кога се насобраа толку многу јасно е дека овој маубет ќе се прави "многу страни се да не ги барам"

Член од
27 јуни 2008
Мислења
9.024
Поени од реакции
5.947
Не ги барам јас сега, ја ги барав тогаш кога се правеше маубетот.Тогаш кога ти требаа максимум 10-15 страни да прелисташ да ги најдеш.А сега кога се насобраа толку многу јасно е дека овој маубет ќе се прави "многу страни се да не ги барам"
Никогаш никој за ништо не убедувам па така е и тука.И 2-3 страни да се нема шанси да вртам назад за да цртам работи што сите ги знаат.Таков сум што да праам... :)

Чекич

Мајкл Оливер судиски боготац
Член од
16 октомври 2007
Мислења
3.998
Поени од реакции
6.305
за фановите на јувентус кои сакаат да пребаруваат мислења и глумат поштени нека си ги прочитаат бисерите пред утакмицата со милан на сан сиро и теориите на луцидниот секогаш кога ќе досудат пенал или кога милан е во негатива на полувреме.

за фановите на милан и на мота му беше поништен чист гол лани во клучната утакмица против милан (мада не толку очигледен ко на мунтари и не дека нешто добри беа интер али пак не се знае шо ќе беше тоа) па никој не крена револуции околу тоа

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom