Metta World Peace
Culé
- Член од
- 12 април 2010
- Мислења
- 1.602
- Поени од реакции
- 890
Hoy,mas que nunca
BARCA!
BARCA!
da te nadopolnam... barsa ne e toa sto bese...ova sto go igraa deneska ne bese DOMINACIJA tuku cista nemok.....кога заврши утакмицата, гери невил на скај рече - некои работи во дубалот немаат баш многу врска со фудбал - тоа за мене е еден можеби најдобар опис на се ова што се случи во ова полуфинале. челзи 4 удири кон гол на две утакмици, 3 гола. не знам.. едноставно мене тоа не ме нервира, би рекол ме фасцинира.
падна на многу тестови пеп во клучни моменти. збориме за даденава ситуација, не сакам да слушнам муабети што се напраил тој човек за барселона. да е до мене, би му понудил доживотен договор со барселона. затоа, заебете ги тие муабети.
со реал, даваме гол, психолошка предност на наша страна, цела сезона можеме да ја завртимe со уште еден, примаме гол за 2 мин.
со челзи, водиме два нула, скоро крај на прво полувреме, наместо мирно привршување, сакавме крв, примивме гол. во судиско продложение, да биде гревот дупли исто како првата утакмица. меси неупотреблив 180 минути. кога можевме сите фудбалери да ги видиме на сите позиции, зошто 1 минута барем, една минута да не го префрли меси на крило? немаше иниеста достојно да го замени на центар? моравме да гледаме како кол се иживљава со куенка? битка - куче и маче.
тељо, што му е советувано, да центрира наместо во шеснаестник, на 40 метри?
друга грешка на пеп. се повреди виља, се повреди афелај, педро вон употреба скроз, решава да се потрпе на куекна и тељо. грешка по сите основи. јавно изјави дека не сака засилување.
почнуваш сезона со двајца класични штопери, од кои едниот пола ја изигра само, другиот повеќе изигра бек него штопер. голови лесно примени, се изнагледавме.
прекомандуваш играч како маскерано од природна позиција, го играш штопер. ок кога нема кој, ама зошто цела созена? мора баш сите во средината да бидат виртуози со топка?
пред последниот гол на торес, и онака остана минута-две на очај, како беше можно да се остави торес сам, од 40 метри на своја половина. во ситуација и пиштол да имаше бускетс како до него најблизок, немаше да го погоди. тоа е гејм план? таков пропуст?
од 60та, до некаде 90та минута, на челзи не им требаше гејм план, не им требаше да задржуваат топка, не им требаа прекини, они беа среќни ние сами да си ја задржуваме, уживаа кога ние ја пимплавме околу шеснаесет, без да сватиме дека шутот на маскерано и на меси од ван 16 метри беа единствената вистинска опасност. тука пак, кој требаше да реагира? како што цела сезона бевме стрпливи, од таа стрпливост ни пропадна цела сезона на самиот крај.
ќе повторам пак, несериозниот старт на подоготовки. голем грев на пеп
коцкањето на последното класико, пеп дури призна дека греши...
цела сезона се сумира на крај, незадоволен сум бидејќи верувам во потенцијалот на екипата, а резултатот изостанува. никој немаше да им замери на челзи дури и ако изгубеа 4-0. во тоа е разликата.
за позитивните ефекти, посебно за сите оние кои од разно разни причини не ја сакаат барселона, кој трауматизиран, кој исфрустриан
прв пример, изгубивме од реал, на крај нормална спортска атмосфера, немаше мајагери, немаше брцкање во око, имаше поздрав, алауз.
исто и сега, дури нашиве ги чекаа челзи на средина на терен да се поздрават со нив. мислам, каква лекција е таа? како да не ги сакаш овие деца?
утакмицата, сама по себе, целиот двобој, иако не видовме многу од игра што се тиче челзи, ама се на се, посебно овој реванш, можеби топ 3 утакмици кој ги имам гледано во живот. сета убавина што ја нуди фудбалот беше тука. дури и со пораз.
15 титули во 3 сезони? главите горе, идеме даље. барселона останува најдобра екипа и репер за оној што сака да биде најдобар. скалпот на барселона деновиве вреди повеќе од самиот трофеј. меси останува најдобар играч што некогаш се родил. пеп ги има сите состојки да биде ненадминлив. барселона останува повеќе од клуб
на крај, факторот среќа? немам коментар. не знам што тука би можел било што разумно да кажам.
За утакмицата со челзиЈа изгубивме титулата,но никако не можеме да се откажиме од тимот после порази или изгуебни титули.
За овој пораз,пораз од РМ,пораз после 34 меча на домашен терен,пораз на меч каде можевме да додјеме до -1 сета вина е во Пеп.
Не можам сега да копам по темава и да го најдам моето мислење пред да почне сезаоната кога игравме на подготовките,напишав дека многу многу слабо и незаинтересирано ги игравме тие мечеви и дека ниту еднаш не игравме со стандардните 11.Значи тоа резлутираше со многу повреди во тимот и нестабилност.
Пред да започне денешново Класико,напишав дека не треба да се игра со 3-4-3 формација,туку тоа треба да го примениме против Челзи.Но Пеп пак излезе со таа формација а и плус со Тејо,кој ни на сон не можеше да го гледа самиот себеси како игра Класико.Мислам дај молим те Пеп,на ваква важна утакмица да играш со Тељо ?Што е следно?Против Челзи во одбрана со Монтоја?
Против Челзи сум многу песимист,не верувам дека ќе поминеме понатаму.Не знам како ќе погодиме 2-3 пати а да не примаме ниту еден.Мислам не е можно....
Но ајде може ќе не демантираат но не верувам.....
ПоздравЕве како заеба,се виде вечерва.Со 3-4-3 формација од 2 шанси една ќе примаме.
Не знам како Пеп не научи ништо од претходниот дуел со Челзи и против РМ ? НЕ ИГРАЈ ВИШЕ НИКОГАШ СО 3-4-3 формација.Не бре никогаш нема да разбери зошто ги изгуби 2те најважни трофеји за 1 недела.
Како може да тепаме 2-0 и играч повеќе а примиме глуп гол на 45+2 ? Како може ? Ма ова не е можно. КАКО МОЖЕ ? Абре имаш предност,имаш резултат за во финале,стабилно играј и врати ја одма формацијата 4-3-3 со Бускетс како стопер.При 2-0 ќе се отворија Челзи а ние ќе игравме комодно и ќе постигневме уште гола.
Ако за следната сезона не се донеси СТОПЕР,ЛЕВ БЕК и ВРВЕН НАПАЃАЧ,не ги гледам утакмиците.Но сум бил,сум и сеуште ќе бидам каталонец.....
Иако цела вина за оваа недела е Пеп,сепак скам уште да остани но да научи од овие бројки....
Со оглед на тоа што виде дека не му оди таа формација против РМ ондак не требаше да ја примени и сега.Јебига,не бркавме негатива од 3 гола.Само 1 гол бевме у негатива.А ти не знам колку си се мачил да најдиш пост од мене но за греота си,или што ти е поентата со ова не знам.Ај според тебе зошто ја наебавме сезоната? Стручњаку ? Ако не даваме критики или пак да пишеме свои мислења,ондак ајде сите да не пишиме више овде.Само овие две реченици ќе ги пишиме.Морав да направам акаунт за да реплицирам... некако иронично ми е.. не се правете стручњаци. И не го кривете пеп без соодветна причина, играчите беа под притисок и тоа е.
За утакмицата со Реал
За утакмицата со челзи
Поздрав
како тоа подогло време не вреди? кој е актуелен шампион во шпанија и во европа? мисиш секаква глупост можеш да кажеш и тоа туку-така да помине?da te nadopolnam... barsa ne e toa sto bese...ova sto go igraa deneska ne bese DOMINACIJA tuku cista nemok.....
I use edna greska...skalpot na barsa vredi poise od samiot trofej? ne bi rekol ...vredese mozebi...no veke podolgo vreme ne vredi...
se vide plus deka penalite ja resija utakmicata so milan....baska i vecerva penal i crven karton...ZASO UVEK BARCA dobiva penali koga i e potrebno i koga gubi ???? Ednas neka osovoi cisto titula bez pomos od sudii i togas mozebi ke bidat najdobriot tim vo istorijata....a do togas najdobar ostanuva timot na Arigo sacci so bansten gulit i rajkard
BARSA DOBI PENAL!!!! toa e muabetot....DOBI PENAL!!! senzacija e ne deka ja pobedi barca !!! TUKU DEKA POBEDI SO 10 IGRACI !!! i pritoa penal protiv niv... PROTIV koj i da tepase taka vo polufinale ke bese senzacija....како тоа подогло време не вреди? кој е актуелен шампион во шпанија и во европа? мисиш секаква глупост можеш да кажеш и тоа туку-така да помине?
а кој фактор си ти да го оценуваш тоа?
на пример -овие различно од тебе мислат:
алан ширер
фергусон
венгер
сите англиски легенди, да не ги редам. сите, без исклучок
руд гулид (кој патем е дел од екипата која ти велиш била најдобра)
џон тери, лампард
рафа бенитез...... ај да не ги редам, нема смисла. кој си ти дечко меѓу овие?
барса доби пенал и не победи. теоријата ти паѓа во вода.
што си ти миланез? ибрахимович мудро во очај изјави уефа сакала финале барса-реал. погрешно те наведе. сеа уште си во заблуда?
за црвениот картон на тери. погледни ги кометарите. тери им се извини на навивачите и на соиграчите. од кога видел на снимката што напраил му стало јасно. пак истото прашање, кој си ти да судиш за црвениот картон?
скалпот на баселона вреди секако повеќе од било кој трофеј овие години.
веста дека челзи ја елиминира барселона во полуфинале е вест и сензација
кога челзи ќе победи во финале против баерн (пример) тоа нема да биде вест, тоа ќе биде информација. сакал ти да се соочиш со таа реалност или не, е твој проблем
колку за крај: пенал се суди како казна за прекршување на правилата на играта. таа твоја тероија во главата за некаква си судии и не знам што, коренот на тој психолошки проблем лежи на друго место. за тој проблем потребен е медицински третман и зафат. ништо друго не помага
мислам... ти си ќор? некој ти раскажува за утакмициве на барса или ти всушност навистина ги гледаш? мајтап да си играш со копиљаци на улица кај тебе, таму објаснувај им кој е најдобар, а кој не.
2+2=?BARSA DOBI PENAL!!!! toa e muabetot....DOBI PENAL!!! senzacija e ne deka ja pobedi barca !!! TUKU DEKA POBEDI SO 10 IGRACI !!! i pritoa penal protiv niv... PROTIV koj i da tepase taka vo polufinale ke bese senzacija....
toa deka vredi skalpot na barca tolku toa e samo vo vasite umovi.... Sekogas ama sekogas uefa vi pomaga.....ovojpat ne bese dovolno...
MESSI E BIL I KE BIDE NISTO BEZ XAVI I INIESTA!!!!!
torres i ramiers?2+2=?
Прво си неписмен, докажано. Второ гледам и професионален судија си, и го имаш прочитано прирачникот за судии, заедно со билтенот од кладилница, двете единствени книги во твојот напатен живот. Трето незнам како тебе не те прашаа челниците на Фифа, кој да е најдобар играч на светов, зошто си битен фактор.torres i ramiers?
definitivno 10 pati pobiten faktor od tebe... ti ni tie knigi gi nemas procitano... toa e zalno....Прво си неписмен, докажано. Второ гледам и професионален судија си, и го имаш прочитано прирачникот за судии, заедно со билтенот од кладилница, двете единствени книги во твојот напатен живот. Трето незнам како тебе не те прашаа челниците на Фифа, кој да е најдобар играч на светов, зошто си битен фактор.