Barclays Premier League Season 2011/2012

Кој ќе ја освои оваа година Премиер Лигата ???

• Вкупно гласачи
    223
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

GTFO

Pushing the button
Член од
3 април 2009
Мислења
5.654
Поени од реакции
4.579
Да се надоврзам од дискусииве во последниве страни:

Најдобри натпревари - Арсенал-Тотенхем 4-4 и Јунајтед-Сити 1-6
Најдобар гол - Бергкамп vs Њукасл,а се мислев и за голот на Анри со Јунајтед
Најдобра одбрана - Кудичини vs Тотенхем,а исто јака е и на Гордон одбраната од линија
Најдобра прослава на гол - На Луа Луа акробациите

Најдобар Тим:

Чех
Ричардс-Тери-Кемпбел-Ешли
К.Роналдо-Макелеле/Сколсс-Лампард/Џерард-Робен
Анри-Руни

Жал ми е што нема место во тимов за играчи како Виера и Рој Кин,за Пирес и Љунгберг,за РВ Нистерлој,за Бекам, ама имам фатено само мал дел од нивното играње во ПЛ (од 2002ра по некој натпревар гледав кога даваа на МТВ 2 :icon_mrgr::icon_mrgr: ,а од 2004та секое коло го пратам).

Истотака не ми е јасно како можеше да се најдат на листиве Јанг и Ленонн :eek::eek:

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Истотака не ми е јасно како можеше да се најдат на листиве Јанг и Ленонн :eek::eek:

Иначе Сити Јунајтед не беше епска утакмица, едната страна играше фудбал само тогаш. Не требаше во изборот да стават ни Манчестер - Арсенал 8:2 поради исти причини. Барем за мене епски натпревари се тие што биле неизвесни до сам крај, со многу голови, можеби и со еден потег што го решил натпреварот и така :)
--- надополнето: 19 април 2012 во 23:06 ---
А чек, ако викаш за Јанг и Ленон зошто си го ставил Ричардс ондак? :)

GTFO

Pushing the button
Член од
3 април 2009
Мислења
5.654
Поени од реакции
4.579

Иначе Сити Јунајтед не беше епска утакмица, едната страна играше фудбал само тогаш. Не требаше во изборот да стават ни Манчестер - Арсенал 8:2 поради исти причини. Барем за мене епски натпревари се тие што биле неизвесни до сам крај, со многу голови, можеби и со еден потег што го решил натпреварот и така :)
--- надополнето: 19 април 2012 во 23:06 ---
А чек, ако викаш за Јанг и Ленон зошто си го ставил Ричардс ондак? :)
Затоа што од 2004та навака немам видено физички посилен и побрз десен бек во Премиер Лигава..

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Зошто од 2004та навака немам видено физички посилен и побрз десен бек во Премиер Лигава..
Абе да, јасно тоа ама ова е за играчи кои оставиле белег на Премиер Лигата изминативе 20 години. Или Диксон или Гери, не памтам кои беа другите ама сигурно еден од овие двајца на крајот ќе биде во составот. Времето на Ричардс допрва си доаѓа :)

GTFO

Pushing the button
Член од
3 април 2009
Мислења
5.654
Поени од реакции
4.579
Сега ми текна дека го немаше Дрогба во конкуренција за најдобрите во напад,мамето да им го ебам..А од головите можеле да го стават и познатиот волеј на Ван Перси од пред неколку сезони и голот на Руни со Арсенал (кога играше во Евертон)..

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.929
Пола од тие не заслужуваат да се најдат на листава.
Единствено за голманската позиција ги имаат погодено сите играчи и не може да се каже дека некој од нив незаслужено се нашол таму.
Еве, само да набројам еден куп играчи, кои според мое мислење не заслужиле: Сања, Ричардс, Џонсон, Клиши:pos:, Бејнс, Ленон, Јанг, Бејл, Робен(?),...ниеден од овие нема ништо посебно направено, ниту па долго години играно во ПЛ. Боље да ставија помалце играчи, него вака. Сега кога ќе биде избрана Бејл за најдобро лево крило во ПЛ:tapp:
Битно не се најде место за моментално најдоброто десно крило во лигата, Валенсија оф корс.

Едит: убаво пиша членот над мене, го нема Дрогба:facepalm:

Член од
24 март 2010
Мислења
15.292
Поени од реакции
26.177
Најдобар натпревар - Тотнем-Јунајтед 3:5
Најдобар гол - Анри против Јунајтед (овде во најтесна конкуренција ми беше и Беркамп ама Анри го даде голот на многу побитен натпревар што му дава на тежина)
Прослава - Џерард против Јунајтед (му ја сфаќам потребата од гушување на камери, кога веќе нема трофеи :D - да не беше тоа ќе гласав за Булард кога го тролаше Фил Браун)
Одбрана - Јаскелаинен
Тим -
Шмајхел
Невил - Фердинанд - Тери - Кол
Бекам - Виера - Лампард - Гигс
Анри - Кантона

Овде има место и за Чех, ван дер Сар, Кемпбел, Видиќ, Стам, Евра, Ирвин, Љунгберг, Роналдо, Џерард, Кин, Макелеле, Сколс, Пирес, Ширер и Нистелрој како honorable mentions.

Плавиот^

London is blue!
Член од
3 октомври 2011
Мислења
930
Поени од реакции
1.462
Домакини ќе отварате ли тема за челзи арсенал?

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.929

Мачкетина:cuc: посебно на првата слика.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop