Прашања за Христијанството II

Статус
Затворена за нови мислења.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.277
Јас ти одговорив со факти, ти не одговори ни на еден со факти туку шпекулации.
http://orthodoxwiki.org/Apostle_James_the_Just
Само бла бла муабети, па неможам да дебатирам на муабети кои немаат никава основа. Ти велам дај факти, а ти приложуваш шекулации. Па неможе да се продолжи така.
.
Ги прочита ти фактите кои ги даваш??? ти нудиш со ништо поткрепена позната пропаганда на христијаните (на православните) дека Исус немал браќа и сестри туку тие биле некои си деца на Јосиф од прв брак (има и верзија за братучеди) за што нема ниту еден доказ и за што и новиот Завет дава податок дека Исус било син на дрводелецот а Јаков Шимун Јуда и Јосиф како и две сестри. Така ги споменува заветот, не братучедине сестри не прибраќа не присестри.
Немаше ништо чудно кога и Павле за Јакова вели брат господов. Но после павловите посланија, после разурнувањето на Ерусалем,почнаа да се создаваат прикаски меѓу кои и за девственовства на Марија зачнувања со дух.....
Павле кој пишувал прв, од прилика 20 сетина години по смртта на исус нигде не споменал ни марија ни безгрешно зачнување а Јакова го нарекува брат господов.

Сакаш факт?
Евангелијата споменуваат и по име ги набројуваат Исусовите браќа (и неименувани сестрИ), Павле го споменува Јаков братот на Исус. Ти велиш не биле па сега ќе ни дадеш “факти“ (повторно) дека то што е напишано во евангелијата не е навистина тоа што пиши туку дека значело нешто друго.....

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Јас ти одговорив со факти, ти не одговори ни на еден со факти туку шпекулации.
http://orthodoxwiki.org/Apostle_James_the_Just
Само бла бла муабети, па неможам да дебатирам на муабети кои немаат никава основа. Ти велам дај факти, а ти приложуваш шекулации. Па неможе да се продолжи така.
--- надополнето: 19 април 2012 во 17:37 ---

Да ама за дрогата како покажувач на вистината?
--- надополнето: 19 април 2012 во 17:40 ---
http://christiananswers.net/q-eden/edn-c013.html
http://www.guardian.co.uk/science/2000/sep/14/internationalnews.archaeology
гуглај ќе најдеш и мноогу повеќе, ако ти е воља, нормално...
Bibliski fakti - oksomoronija exclusivia!
Lord of the rigs e daleku pokonzistenten.

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Јас ти одговорив со факти, ти не одговори ни на еден со факти туку шпекулации.+++

http://www.guardian.co.uk/science/2000/sep/14/internationalnews.archaeology
гуглај ќе најдеш и мноогу повеќе, ако ти е воља, нормално...
Statijata vika deka edno ezero e poplaveno od edno more, a ti se catalis deka toa e dokaz deka gospod ja poplavil celata zemja.

Kakva luda logika.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Statijata vika deka edno ezero e poplaveno od edno more, a ti se catalis deka toa e dokaz deka gospod ja poplavil celata zemja.

Kakva luda logika.
Уствари тоа беше одговорот на моето прашање, свесно, логички и со здрав разум да ми објасни како може десетина милиони животни да ги собере на дрвен брод долг 137 метри, широк 23 и висок 15.:)
За растенијата што биле под вода 150 дена, не го ни прашав....

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Уствари тоа беше одговорот на моето прашање, свесно, логички и со здрав разум да ми објасни како може десетина милиони животни да ги собере на дрвен брод долг 137 метри, широк 23 и висок 15.:)
За растенијата што биле под вода 150 дена, не го ни прашав....
А кој вели дека старецот Ноах собрал коњ и кобила од штала, фатил лав и лавица, итн..:P

Повеќе од очигледно е дека е тоа метафора околу одржувањето на постоечките видови после некојата катастрофална природна непогода.

БАрем јас така гледам на работите.

Целата Библија е класична метафора , само што треба веројатно да знаеме да ја прочитаме, а за жал не знаеме.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
А кој вели дека старецот Ноах собрал коњ и кобила од штала, фатил лав и лавица, итн..:P

Повеќе од очигледно е дека е тоа метафора околу одржувањето на постоечките видови после некојата катастрофална природна непогода.

БАрем јас така гледам на работите.

Целата Библија е класична метафора , само што треба веројатно да знаеме да ја прочитаме, а за жал не знаеме.
Ех...за тебе можеби е метафора, но за верниците не е.:)

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.432
е.

И Македонски народни приказни се метафора, само го нема веќе Ѓорѓи да ни протолкува... :)

Приказна си е приказна, само јас овие еврејските ништо не ги разбирам, се нешто за војни, силувања, колења...

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.318
Поени од реакции
15.571
И Македонски народни приказни се метафора, само го нема веќе Ѓорѓи да ни протолкува... :)

Приказна си е приказна, само јас овие еврејските ништо не ги разбирам, се нешто за војни, силувања, колења...
Силувањето е љубов, али кој да ти објаснува сеа...

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.432
Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.318
Поени од реакции
15.571
Кај не ќе го посадиш, таму ќе никне... :)
Ај, идам да видам што логика има на таа тема, овде ништо не можам да поврзам :)
Таму се посадив али не никнав, ме бришат, а убаво пишавме со еден дечко во врска со силувањето... Туку да не ви ја тролам темава, сигурно 574 страни ви се убаво дискутирани со факти и докази.

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.432
Таму се посадив али не никнав, ме бришат, а убаво пишавме со еден дечко во врска со силувањето... Туку да не ви ја тролам темава, сигурно 574 страни ви се убаво дискутирани со факти и докази.
Кузнае што си пишал...
Овде не се бришат постови. Овде се фрлаат клетви и се моли ГоспоТ по можност да им направи лоши работи на невернициве... кога ќе заврши со фарбање ѕидови по дома...

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.318
Поени од реакции
15.571
Кузнае што си пишал...
Овде не се бришат постови. Овде се фрлаат клетви и се моли ГоспоТ по можност да им направи лоши работи на невернициве... кога ќе заврши со фарбање ѕидови по дома...
Мубетот делумно беше и за во религија, еден дечко пиша дека девојка со дигната сукња може да бега а манијак со спуштени панталони не може да трча, и јас му реков дека по некое чудо секогаш со дигнатите сукњи се сопнуваат...
Можете да го продискутирате тука тоа :)

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.432
Тоа е многу длабока дискусија за тука... :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom