Македонска берза

Член од
30 мај 2011
Мислења
554
Поени од реакции
130
Ти ќе му кажеш на брокерот на која цена да ти ги купи акциите.Може да порасне но од 100 на 200 нема да порасне сигурно,би пораснала 2-5 ден т.е не би пораснала продавачот секогаш има поголема цена поставено од купувачот(што е нормално).
--- надополнето: 16 април 2012 во 10:31 ---
ili sekogas ima nekoj sto prodava ili kupuva?
Тоа зависи до акциата колку е ликвидна.

Xibalba

Corona Australis
Член од
24 јануари 2012
Мислења
6.091
Поени од реакции
11.496
eve na primer ako sakam sega od ohis da kupam .. posto se po 100 denari
Креативец ти даде некои одговори, јас би сакал да те прашам зошто го одбра Охис?
Јас мислам дека таа акција е доста ризична бидејќи Охис е загубар.

Член од
22 јануари 2011
Мислења
23
Поени од реакции
0
Креативец ти даде некои одговори, јас би сакал да те прашам зошто го одбра Охис?
Јас мислам дека таа акција е доста ризична бидејќи Охис е загубар.
Taa firma ja zemav samo kako primer ... ne deka imam nameri da kupuvam akcii od tamu

fearless

in Arsenal we trust!
Член од
5 јануари 2008
Мислења
1.193
Поени од реакции
185
Што мислите за ТЕЛ, јас мислам одма да се зима акции дека сеа акцијата е најниска после дивиденда и мислам ќе се стабилизира над 490 и тоа во рок од еден месец??? така беше барем во изминативе 2-3 години...

Stefus-Refus што мислиш ти?

Стефус-Рефус

Jesus Loves Macedonia
Член од
30 август 2009
Мислења
3.452
Поени од реакции
1.210
Што мислите за ТЕЛ, јас мислам одма да се зима акции дека сеа акцијата е најниска после дивиденда и мислам ќе се стабилизира над 490 и тоа во рок од еден месец??? така беше барем во изминативе 2-3 години...

Stefus-Refus што мислиш ти?
TEL ти е падната. Така да не е лошо сега да ја земеш и да ја чуваш до следната година сигурно ќе извадиш над 10%. Може 20-30%.

fearless

in Arsenal we trust!
Член од
5 јануари 2008
Мислења
1.193
Поени од реакции
185
TEL ти е падната. Така да не е лошо сега да ја земеш и да ја чуваш до следната година сигурно ќе извадиш над 10%. Може 20-30%.
Тоа те прашувам.... значи последниве 2 год коа ке падне ТЕЛ после дивиденда во наредниот месец т.е скоро до крај на мај се крева за некој 50-60 денари ... од 460 ќе рипне накај 510-520... бидејќи после дивиденда паѓа и после се стабилизира околу 500.... што мислиш??? И не би ги чувал 1 год него би играл со нив некој 2-3 месеци

Стефус-Рефус

Jesus Loves Macedonia
Член од
30 август 2009
Мислења
3.452
Поени од реакции
1.210
Тоа те прашувам.... значи последниве 2 год коа ке падне ТЕЛ после дивиденда во наредниот месец т.е скоро до крај на мај се крева за некој 50-60 денари ... од 460 ќе рипне накај 510-520... бидејќи после дивиденда паѓа и после се стабилизира околу 500.... што мислиш??? И не би ги чувал 1 год него би играл со нив некој 2-3 месеци
Mожеш...Така е обично само никој не ти гарантира. Но дефинитивно ќе рипне до пред следната дивиденда.

tomsaso

Пемпере
Член од
10 септември 2005
Мислења
1.387
Поени од реакции
339
TEL е сигурен buy моментално... Само дали ќе припадне ? Јас чекам да видам еден посолиден ден во истргувана количина и после тоа би купил. Инаку на дивдедна од 70 денари акцијата падна за 90.

fearless

in Arsenal we trust!
Член од
5 јануари 2008
Мислења
1.193
Поени од реакции
185
TEL е сигурен buy моментално... Само дали ќе припадне ? Јас чекам да видам еден посолиден ден во истргувана количина и после тоа би купил. Инаку на дивдедна од 70 денари акцијата падна за 90.
Тоа и јас се мислам... само незнам дали да и влезам алл ин или не... иначе планирам да искачам од телеком накај 20 мај... краткорочно да им влезам :D

fearless

in Arsenal we trust!
Член од
5 јануари 2008
Мислења
1.193
Поени од реакции
185
Ц ц ц, значи дур се склопам колку како што да купам... овие рипнаа 20 денари... ц ц ц класика шаблон е ТЕЛ ц ц ц

Xibalba

Corona Australis
Член од
24 јануари 2012
Мислења
6.091
Поени од реакции
11.496
Па добро бе, мајку му стара, имаат ли осет директорите од ТНБ за тоа колку тоне вредноста на акцијата

http://www.mse.com.mk/SymbolDetails.aspx?Code=TNB

Значи стварно ова Јанезите ни Е од Европа немаат.

Член од
4 мај 2011
Мислења
1.285
Поени од реакции
563
Дали, кога и колку дадоа дивиденда во Комерцијална Банка?

Xibalba

Corona Australis
Член од
24 јануари 2012
Мислења
6.091
Поени од реакции
11.496
Дали, кога и колку дадоа дивиденда во Комерцијална Банка?
Исплатата треба да почне утре, од акција даваат по 200 денари бруто, односно 180 денари нето.

Kajgana Shop

На врв Bottom