хах не планирав да бидам светски шампион него ми се здосадија ..фала сега ја превземам македонија ако ме побараат .. иначе со алжир прифатив само дека на почеток ме одбија од македонија и им закажав пријателска ги победив 1-0 со гол во 92 мин..Е што, да не планираше да бидеш светски шампион со Алжир.
Иначе кликни на „твоето име“-->Actions-Resign и гледај да избереш Алжир, а не Работнички.
Продолжувам...Сезона 2013/2014." class="internalLink">http://forum.kajgana.com/threads/football-manager-2012.53128/page-97#post-4762653[/spoiler]
Значи продолжувам од претходно!
Откако влегов во Премиер Лигата тоа значеше и повеќе пари, така да управата ми даде буџет од 20 милиони евра, а моја работа беше да избегнам испаѓање!
Сепак тие 20 милиони ги искористив до максимум, тотален ремонт на тимот а повеќето трансфери ги плаќам на рати. Ете ги трансферите за 2012 / 2013.
Како освојувач на ФА купот требаше да играм Комјунити Шилд со шампионот т.е Манчестер Јунајтед.
Ги добив со 2-0 бидејќи ми играа со комбиниран состав.
Првиот дел од сезоната очекувано беше лош бидејќи имав многу нови играчи во тимот и требаше време да се вклопат, но затоа вториот дел ми беше многу добар.
Во текот на сезоната успеав да победам неколку фаворити. Сити ги добив дома, а на гости играв нерешено. Арсенал ги добив дома, Тотенхем ги победив на гости единствено од Ман Јунајтед ги изгубив и двата натпревари.
Вреди да се спомне дека имам многу добар напад. После Сити и Јунајтед имам најмногу постигнати голови ама за жал одбраната ми беше лоша до полусезона кога го зедов Shawcross!
На крајот на сезоната завршив 7-ми, што беше над сите очекувања.
Значи претходно како победник на ФА купот требаше да играм во Лига Европа. Откако влегов во групната фаза терав многу далеку, неочекувано ама дома немаше кој да ме победи.
Стигнав до финалето! За да стигнам до таму ги елиминирав Леверкузен, Наполи, Милан. А во финалето играв со Манчестер Јунајтед! И ете го исходот:
Успеав да им направам пресврт! Добро и среќата беше на моја страна нормално ама може да се каже дека Нотингем Форест полека се враќа на врвот !
To be continued....
Голем баксуз сум значи .. претходната сезона ми паѓаат Јунајтед , Јуве и Баерн , сега Арсенал , Рома , Севиља ... овие мислам се малку послаби од лани што ми паднаа . очекувам 3то место да бидам.. ке го јадам на некој од овие ..Со ФК . Работнички втора сезона по ред се пласирам во групна фаза лига на шампиони овој пат беше полесно дека имам добри и зрели играчи само се надевам на добра ждрепка во групната фаза не како претходната кога паднав со Баерн , Јувентус , Јунајтед .. Прегледај го приврзокот 42153
Иначе имам добро око за голмани бирање .. првиот што го имав што си беше од работнички младинец го продадов за 3.000.000 на жилина , зедов еден млад од уругвај како негова замена го зедов како слободен трансфер и сега го продадов 4.100.000 , сега имам еден македонец ,еден словенец и еден бразилец голман .. македонецов ми е многу добар на 8 утакмици кои ги има одиграно има примено само 2 гола и тоа од стандард ..го кренав буџетов на 16.000.000 за трансфери и 120.000 за плати .. не давам многу пари за играчи имам за сега 5-6 странци кои требаат да земат државјанство да можам да ги играм како македонци .. а ми зедоа и првата сезона 2-3 добри првотимци и оваа сега ми зедоа 2ца странци . тамам да добијат државјанство не сакаа да го продолжат договорот ..али добри ми се и овие што ги имам .
Би ти препорачал ако можеш Јаја Саного да го откупиш од Манчестер би било добар потег. Кај мене дава многу голови!Почнав со Бирмингем, засега супер ми оди. Еве ги трансферите што ги направив летоска:
Све ми е супер у тимов, меѓутоа поголем дел од кључните играчи што го формираат скелетот на тимов или ми се стари, или на позајмица. Добро е што бордот пушта кеш одвреме навреме, па се надевам догодина доколку влезам во Премиер, ќе склопам солиден тим.
Ќе пишам како заврши првата сезона.
Тони кој ти е тој Мурати,дај ми целосно име и презиме ако сакаш.Би ти препорачал ако можеш Јаја Саного да го откупиш од Манчестер би било добар потег. Кај мене дава многу голови!
Го знам Јаја Саного, прераснува во еден од најјаките напаѓачи на играта. Сум го имал во многу сејвови до сега, и нигде не ме разочарал. Ќе пробам некако да го откупам дефинитивно, меѓутоа тешко ќе биде. Го купи Манчестер уште на почетокот на сезоната, јас немав шанси покрај нив. Ќе видиме на лето што како, дефинитивно ќе ми требаат напаѓачи.Би ти препорачал ако можеш Јаја Саного да го откупиш од Манчестер би било добар потег. Кај мене дава многу голови!
Toni e МуратиТони кој ти е тој Мурати,дај ми целосно име и презиме ако сакаш.
Јас би ви ги препорачал да ги земете Џејмс Томкинс,Џек Колисон,Равел Морисон,овие се дел од Вест Хем,одлични играчи !
Исто така ви ги препорачувам и Брешан,Маркос Ројо и Роналд Зубар,кај мене во Вест Хем партали прават сите што ви ги набројав.
Моментално сум убедливо прв во втората лига,само што почнав да играм.
Од 22 кола имам 17 победи,4 нерешени и само еден пораз.
Имам дадено 44 гола,а примено само 11
Скриншотови ми е мрза да ставам искрено.
Исто така треба да ја пофалам и младинската школа на Вест Хем,работи перфектно за тие услови што ги има,има доста јаки млади играчи кој се барани од најјаките клубови низ Европа,ама давање ни под разно,имам планови за нив
УУУУ бедови еј,не го допрочитав тоа подолу што пишува,одма помислив дека за играч се работи.Toni e Мурати
A од помладите англичани пробајте си ги Редмонд од Бирмингем, Мет Филипс, Бертранд, Скот Дан, Џејмс Родригез (не тој од Порто ) ...Исто можете да го пробате Погба...во иднина станува топ играч, Џордан Аје во напад е убиствен, Алба исто лево е фантастичен. Од среден ред Емануелсон кај мене стално е на трансфер листа а може да игра многу позиции, пробајте кај вас
Како што реков. Заврши сезоната, а еве ја табелата:Ќе пишам како заврши првата сезона.