A1 Net кабелски Интернет - генерална дискусија

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
Боље е културно него уличарски, а? :D:pos:

Steam.

wat
Член од
1 октомври 2008
Мислења
1.462
Поени од реакции
624
да им ја наебам мајката ја нив, више недела дена паѓа нетот на 3-15 минути, по 5-6 пати у ден.Брзината на торенти константно паѓа, баш ја коа играм на нет наоѓа да паѓа исто..нек си ебат матер.

Член од
11 февруари 2009
Мислења
1.072
Поени од реакции
1.144
Пак проблеми со нетов, човек мора да се снајде на друг начин да се снајде за да дојде до нет ;)
Има ли некој моментално проблеми во Чаир/Топанско со нетот ?
Јас моментално сум на позајмен нет иако редовмно си ги плаќам сметките ;)

nE0n1nja

Eat nerds get shredded
Член од
25 јануари 2007
Мислења
3.485
Поени од реакции
3.299
Ej aj немојте вакви негативни постови баш сега јас кога нарачав Близу да ми стават :)

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
добро бе што се дешава со интернетов поголема брзина ке иам на дајал ап конекција...

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
Ej aj немојте вакви негативни постови баш сега јас кога нарачав Близу да ми стават :)
Абе баш и ја се мислам да идам на Близу а вие тука негативни одговори ми ставате. :D Ми ја помативте главата сега, не знам што да правам. :tapp:

Член од
9 јуни 2008
Мислења
1.380
Поени од реакции
804
Мене во петокот ми се деси зезанција со интернетов, брзината ми се изгуби нагло, де 40 килобајти де 400, а по договор треба да иам над 2 000, се јавив да пријавам, за 3-4 саати ми се јавиа дали е во ред, проверив супер беше, некој свич се зезнал на бандера и веднаш го замениле, така да таман е сеа.

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
Мене во петокот ми се деси зезанција со интернетов, брзината ми се изгуби нагло, де 40 килобајти де 400, а по договор треба да иам над 2 000, се јавив да пријавам, за 3-4 саати ми се јавиа дали е во ред, проверив супер беше, некој свич се зезнал на бандера и веднаш го замениле, така да таман е сеа.
Аааа, се опраиле Близу а, веднаш интервенираат? :D

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
Тоа е доброто, веднаш интервенираат озбилно...Не чекаш по недела дена за да ти дојдат..

Инаку кај мене е супер нетот...Тоа вчера кабелот имало проблеми па ми јавија дека ќе дојдат да го сменат, а стабилен е ептен, си фрчи за 600 денари подмачкан :)

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
Тоа е доброто, веднаш интервенираат озбилно...Не чекаш по недела дена за да ти дојдат..

Инаку кај мене е супер нетот...Тоа вчера кабелот имало проблеми па ми јавија дека ќе дојдат да го сменат, а стабилен е ептен, си фрчи за 600 денари подмачкан :)
А знае некогаш јако да шиба(да има ненормална брзина преку 15mbps)? :vozbud:

Член од
20 ноември 2009
Мислења
460
Поени од реакции
130
А знае некогаш јако да шиба(да има ненормална брзина преку 15mbps)? :vozbud:
Не те разбирам. Па нај слабио пакет е со 10mbps ама тие ти пуштаат 15mbps ....

Тие 5mbps ти се гратис од нив хахахаха. Нее ова тхоме или телекабел

Член од
9 јуни 2008
Мислења
1.380
Поени од реакции
804
Во рок од 6 месеци како што сум корисник кај нив, два пати имам побарано техничка подршка и во двата случаеви реагираа во исти ден и ми беше среден проблемот.

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
Во рок од 6 месеци како што сум корисник кај нив, два пати имам побарано техничка подршка и во двата случаеви реагираа во исти ден и ми беше среден проблемот.
Види друже, ви верувам дека е проблемот, ама ме премислуваат оние коментари што ги читам на страната на фејсбук, тие што крекаат дека нон-стоп паѓа интернетот. Иначе во план ми е да земам интернет од близу. :)
--- надополнето: 16 април 2012 во 16:50 ---
Не те разбирам. Па нај слабио пакет е со 10mbps ама тие ти пуштаат 15mbps ....

Тие 5mbps ти се гратис од нив хахахаха. Нее ова тхоме или телекабел
Колку што те разбрав, имаш само интернет, тој што е 10mbps? Дали може само интернет да се земе?

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Види друже, ви верувам дека е проблемот, ама ме премислуваат оние коментари што ги читам на страната на фејсбук, тие што крекаат дека нон-стоп паѓа интернетот. Иначе во план ми е да земам интернет од близу. :)

Колку што те разбрав, имаш само интернет, тој што е 10mbps? Дали може само интернет да се земе?
Не е компјутер за секого. Не велам дека немаат проблеми некои луѓе ама пола што лупаат глупости на FB се неписмени кои чисто сумљам и дека нетот им е спор. Компјутерот им е успорен од секакви вируси кои се набутале и мислат и нетот им е таков. Компјутерот на еден другар испадна дека има 560 вируси негде, едвај се вклучуваше Мозилата, со 20 различни програми скенирав и тоа во safe mode па се оправи компјутерот. Наеднаш и нетот стана брз, замисли.

Не верувај на секого што ќе пише. Ти реков мислам и пред недела дена не знам зашто прашуваш по 100 пати дали да ставаш или не, просто е. Распрашај се по комшии како се задоволни, нема што јас или другите членови тука од Ѓорче да ти кажувам тебе во Автокоманда (карикирам) каков е нетот кога си на 10 км оддалечен.

Член од
9 јуни 2008
Мислења
1.380
Поени од реакции
804

Јас бев претплатник на Телеком 2 години, значи сум имал интернет стабилен 24/7, немало никад проблем, но високата цена и лимитиран трафик ме натераа да избегам од кај нив, да ти ја кажам јас мојта ситуација колку се мислев за Близу, читајќи исто како тебе коментари по форуми и фејсбук, јас 3 месеци имав два интернета дома, значи јас потпишав договор со Близу да го испробам да видам стабилност, брзина..., а од телеком тек ми истекуваше за 3 месеци, реков ако ме зеза интернетот од Близу ќе раскинам во првиот месец без да плаќам пенали, но испадна да интернетот е бомба и така после 2 години корисник на телеком ги шутнав и сега плаќам 1 000 денари чист интернет, значи тоа што прашуваш дал може, немаш гајле само одбери си пакет, еве за 1 000 ка што добивам денес

Kajgana Shop

На врв Bottom