После се што се случи,јасна е работата....Годинава финалето на домашен терен е предизвик...Сите изјави што се даваа ако се сеќавате уште од јануар збореше за тоа дека играчите се целосно со мотивите и желбите насочени накај ЛШ...
И заради тоа страдаше првенството.....
Ние кога игравме најбедно,Базел го торпедиравме со 7 гола,па после Марсеј....
Такада сега се бар на чисто...И по мене тоа е добро.Првенството отиде,и сега с е е сведено на една цел и една мисла-19 Мај Минхен.
Следуваат двата најбитни натпревари,и сега е моментот да покажат колку многу им значи тоа!
п.с.
Да сум јас Хејнкес,би го барал Лев за утакмиците со Реал...Ако има некој во Германија стручњак што може да ги елиминира Реал или Барса тоа е Лев....Сигурен сум дека ќе сака да помогне
--- надополнето: 15 април 2012 во 00:11 ---
Само на психа ќе се игра ЛШ ништо друго.
Не знам дали ќе го најдат "switch-от" на време за да се префрлат на ЛШ после катастрофата во домашно... Мислам дека ќе ни треба брз гол (како по обичај)... И сеуште се плашам дека премногу hype се дига околу финале Реал-Барса...
Тоа е тоа, цела сезона се сведува на следните (се надевам) 3 натпревари во ЛШ и ништо друго. Веројатно ќе создаде ужасен притисок кај играчите тоа ама сами си се криви. Ако се доволно добри нека покажат дека кога е најпотребно знаат да изиграат и како што треба. Против Дортмунд дефинитивно не им успеа...
Па зависи како гледаш...
Второто полувреме,иако не дадовме гол,према играта беше едно од подобрите оваа сезона,и тоа против така добро организирана екипа како Дортмунд...
Но против Дортмунд изгубивме ради ЛШ,ради целото темпо на сезоната,немањето многу алтернативи,односно фактот што како за нас што е утакмицата со Реал императив,така за Дортмунд утакмицата против нас беше императив.Влегоа одморено,страшно мотивирани добро организирани,и имаа и среќа....Беден гол примивме,не сакам ни да спомнам што све не утнавме и тоа е тоа!
Сепак фудбалерите се сконцентирани на Вторник,тоа и Хејнкес денес го кажа после утакмицата!