Мене повеќе работи не ми се јасни, па ако не го мрзи некој нека ми разјасни, ќе бидам благодарен.
Темава се отвори (медиумите дознаа за ова) во блиско време после настанот, што значи дека МВР веќе знаеле за случајот.
1. Како може да не се затворат границите ?! Мислам професионално, од сите аспекти нормален чин после оваков грозен настан е сите влезови и излези за Македонија да се затворат!
2. Самата влада и сите се прават као мутави, се знае кој се зошто се, можеби нема директен доказ но сигурен сум дека и самите знаат дека ова се има десено за да допринесе немири. И? Ке останат со скрстени раце и овојпат? И 5 жртви ли се малку за да им се даде некоја воспитна на браќата?
Па мислам доста е веќе, немора да уживаме цело време соживот, добро рече некој член погоре, дај малку да видиме како е и во немирно општество.
И пак ке речам, многу ме интересира како ке изреагира Македонскиот народ на сето ова, дали ке го стави настрана као ете, колатерална штета или ќе проработи ронката македонско во нив и ке направи што ке направи..
Можеби сето ова е направено баш за тоа, за да допринесе нова војна и се, ама верувајте силата е во народот и војната не секогаш е најзаебаното нешто што може да се направи.