Масакрот кај Смиљковско езеро | Осудените пуштени да се бранат од слобода

Последниот Мохиканец

Командат -ај лав ју
Член од
3 февруари 2007
Мислења
294
Поени од реакции
61
Сочуство до семејствата ,нив им е најтешко.Треба да покажеме почит и солидарност кон загинатите без обвинување,ширење омраза.
И имам еден апел до сите телевиззии да прогласат ден на жалост и емитување.

Член од
13 октомври 2009
Мислења
569
Поени од реакции
233
Мене повеќе работи не ми се јасни, па ако не го мрзи некој нека ми разјасни, ќе бидам благодарен.
Темава се отвори (медиумите дознаа за ова) во блиско време после настанот, што значи дека МВР веќе знаеле за случајот.
1. Како може да не се затворат границите ?! Мислам професионално, од сите аспекти нормален чин после оваков грозен настан е сите влезови и излези за Македонија да се затворат!
2. Самата влада и сите се прават као мутави, се знае кој се зошто се, можеби нема директен доказ но сигурен сум дека и самите знаат дека ова се има десено за да допринесе немири. И? Ке останат со скрстени раце и овојпат? И 5 жртви ли се малку за да им се даде некоја воспитна на браќата?
Па мислам доста е веќе, немора да уживаме цело време соживот, добро рече некој член погоре, дај малку да видиме како е и во немирно општество.
И пак ке речам, многу ме интересира како ке изреагира Македонскиот народ на сето ова, дали ке го стави настрана као ете, колатерална штета или ќе проработи ронката македонско во нив и ке направи што ке направи..
Можеби сето ова е направено баш за тоа, за да допринесе нова војна и се, ама верувајте силата е во народот и војната не секогаш е најзаебаното нешто што може да се направи.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.734
Поени од реакции
8.750
Они решиле ние да славиме и пееме. Дури и во најава има концерти на тв за утре!
Проклети да се сите на ден на најголема тага не тераат да пееме. Под итно три дневна жалост да се прогласи секаде!
Не мораат да прогласуваат.
Ние нема да славиме.
Во тој поглед, би било фино кога сите би ги исклучиле телевизорите.
Пораката ќе биде пренесена.

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Не мораат да прогласуваат.
Ние нема да славиме.
Во тој поглед, би било фино кога сите би ги исклучиле телевизорите.
Пораката ќе биде пренесена.
Не е тоа поентата.
Не е поентата да го исклучиме телевизорот, кај мене и онака никогаш не е уклучен кога се работи за македонски телевизии.
Поентата е да се има “чувство за осет“, не треба мене некој да ми каже дека е ден на жалост за јас да не пуштам по дома оро, музика и концерти.

PsychoalieN

Омлет мастеР
Член од
12 јули 2009
Мислења
1.703
Поени од реакции
1.411
Се прашувам дали камерите што ги поставија по патиштава може да помогнат нешто да се спореди движењето на сообракајот со времето на злосторот или се само декор.

Anco

За солун ДА, ЗА срем НЕ
Член од
1 ноември 2011
Мислења
8.603
Поени од реакции
15.407
:facepalm:
Тоа е најважано,што ќе даваат концерт од МИЛЕ КУЗМАНОВСКИ :facepalm:
- да ги удри куршлус во телевизииве кога ќе пуштат музика овие
денови АРАМ ДА ИМ Е ;ДЕЦА НАШИ УТЕПАА АИР ДА НЕ ВИДАТ

Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
Вообичаено, Вахабистите ако извршуваат убиство тоа документирано го прават и најчесто тоа завршува со обезглавување на жртвата.
Мое скромно мислење, децава се истепале со ватерполистиве и веројатно тука треба да се бара причината.....
Страшна трагедија за сите нас, но најтешко за семејствата.....
Незнам зошто ја форисрате оваа варијанта кога едноставно не е можно обичен човек (па макар бил и „ватерполиста„) толку ладно да изврши убиство. Локалното население веројатно служело само како логистика додека извршителите се најверојатно луѓе на кои ова не им е прв пат и кои за ова се платени. Со оглед на тоа дека на нашата полиција и требаше 2 дена за да се одлучи како да се однесува во ситуацијата, јасно е дека господата веќе се на Косово и се спремат за нова акција. (дај боже да грешам во моите предпоставки) но секогаш кога ќе се случи ваков настан неможам а да не го фрлам погледот кон Косово.

Б

Бат Елохим

Гостин
http://www.mkd.mk/25996/makedonija/premierot-gruevski-go-cestita-veligden/

Луѓе не знам од која планета е човеков, ама не живееме во иста Македонија.
Честитки знаат да штанцаат а една ебана телеграма со сочувство не знае да прати...
Едниот на кока, овој по се изгледа на ЛСД... поцрно и се пишува на државава...

Член од
30 август 2008
Мислења
2.232
Поени од реакции
286
Да, и мене ми текна на ова, а во последниов период има многу дојдени радикални водачи од Арапскиот свет кои проповедаат за ослободување и обединување на угнетените муслимани. Самите од МВР пред некое време излегоа со известување за ваква појава.
Dostate so lazni etiketiranja, kako prvo,sakam da izrazam soocustvo do semejtvata na zaginatite,a kako vtoro nemojte so vakvi propagandi i provociranja na etnicka i verska baza, oti verskata e naj opasno sto moze da postoi za ova drzava,a Bogami i za celiot balkan, sto e ova rabota bre/? Albancite napravija,Muslimanite Napravija zatoa sto bilo Velikden neznam sto itn, sega pred malku slucajno procitav na facebook grupite,kade sto eden imase pisano,da se kreneme protiv Turcite i Albancite vo Makednija, sega ve prasuvam kakva vrska ima Turcite so ovoj nastan? a i uste nesto, kako mozete da velite deka pozadi ova stoi Albancite koga nema nikakvi dokazi? Sto ako nekoi razuznavaci gi imaat storeno ovie raboti? Za da se destabilizira ova zemja do samitot na NATO vo SAD, zaradi toa ve povikuvam da se smirat strastite i da ne plivate na tie vodi kade sto mozete da se udavite, od nisto da ne bide nesto, zaradi toa,policijata treba da raboti turbo, i da se rasvetli slucajot sto e mozno pobrzo, a ne da sirite verska i nacionalna omraza..

TheIks

Fork & spoon operator
Член од
1 октомври 2007
Мислења
712
Поени од реакции
469
Јас знам дека она случајно му се јавила во моментот и они кренале, ова е информација од другар на еден од убиените и сестра му.
Ако добро разбрав убиството се случило кај 19 часот, а е откриено после 22. Е сега, ако ова е вистина за телефонот, не е некако чудно сестрата на детето да не алармирала некој и да почнат да ги бараат порано?

Член од
19 октомври 2010
Мислења
576
Поени од реакции
344
Се прашувам дали камерите што ги поставија по патиштава може да помогнат нешто да се спореди движењето на сообракајот со времето на злосторот или се само декор.
Најбитно е што испраа пари од тендери, а уште ги немаат инсталирано... И за тоа треба некој да одговара, АМА во државава никој за ништо не му чуе па ова е најмал проблем :cenzura:

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.318
Поени од реакции
15.571
Еј која бездушност на сестрата на едното дете им се јавиле му го ставиле телефонот в уста да го слушат каде што го пукаат и каде што го пукат другото дете в рбет.
Јас знам дека она случајно му се јавила во моментот и они кренале, ова е информација од другар на еден од убиените и сестра му.
Не ширете вакви дезинформации бе, нема врска ова, аман, не е ова американски филм...

Ако добро разбрав убиството се случило кај 19 часот, а е откриено после 22. Е сега, ако ова е вистина за телефонот, не е некако чудно сестрата на детето да не алармирала некој и да почнат да ги бараат порано?
Глупости бе, не размислуваат пред да кажат нешто или да поверуваат...

Kajgana Shop

На врв Bottom