Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

Ivana*Antique

Чисто информативно
Член од
5 септември 2011
Мислења
312
Поени од реакции
144
Здраво на сите! Нов член сум овде па првото мислење ќе го напишам овде.
Значи вака, има една девојка која многу ми се допаѓа, на фб си пишаме секој ден, ја сретнувам на излевање се поздравуваме се тие работи, но кога ќе ја прашам дали некогаш сака да излеземе сами да прошетаме или било што, не прифаќа. Е сега незнам што е работата дали и е срам или нешто друго. Некои совети од вас?
Можеби сака само да бидете другари, или незнам, може лошо си ја поканил... Следен пат викни ја на кафе ама тоа САМИ не го нагласувај многу, туку онака природно прашај ја еј абе сакаш еден ден на кафе да идеме, одамна не сум излегол на кафе, воздух, бла бла бла, знаеш како идат тие работи или викни ја со друштво да излезете, знаеш , она другарка нејзина некој твој другар, така како друштво да излезете, како другари, у случај да и е незгодно сами да излезете....
Види што ќе се деси тогаш, ако и тогаш одбие, олади и не ја викај веќе, т.е не напрегај, можете да продолжите да си се слушате на фб како другари ...

Член од
2 јули 2010
Мислења
4.625
Поени од реакции
5.678
Здраво на сите! Нов член сум овде па првото мислење ќе го напишам овде.
Значи вака, има една девојка која многу ми се допаѓа, на фб си пишаме секој ден, ја сретнувам на излевање се поздравуваме се тие работи, но кога ќе ја прашам дали некогаш сака да излеземе сами да прошетаме или било што, не прифаќа. Е сега незнам што е работата дали и е срам или нешто друго. Некои совети од вас?
Aбе залапај ја;) (сите го даваат тој совет)

Сериозно прашај ја дали и се допаѓаш ако сака ок ако не откачи ја и не се заљубувај во неа безпотреба зошто после ќе ти биде мн тешко на душата кога ќе ти даде корпа:)

Член од
22 ноември 2011
Мислења
475
Поени од реакции
177
Во тој случај ќе знаеш дека *сериозно* не сака да биде со тебе. И ќе можеш без проблем да се фокусираш на други девојки.

А бидејќи е од твој клас, ќе се дознаат работите. Машките од твој клас ќе речат: „Типов е фраер, зашто ја залапа типката и доби шлаканица и пак е кул. Респект“, а женските ќе речат: „Типов е фраер, зашто ја залапа типката и доби шлаканица и пак е кул. Штом е толку кул, не е толку лош, а? Да го имам предвид за во иднина...“

Значи, тоа е и маркетинг за тебе. Само добри работи ќе произлезат од тоа залапување, освен потенцијалната шлаканица, којашто можеби и нема да ја има.

Најмногу ќе наебеш ако ништо не направиш. Ова од искуство.

Поздрав и со лесно.
Фала!! Да не избрзувам многу сепак има време и тоа да се проба фала многу уште еднаш и поздрав :D

Fiend

смут џезер
Член од
29 март 2012
Мислења
947
Поени од реакции
1.074
значи сакам една која шо сеуште незнае дека ја сакам, а се мувам со друга, ми се свиѓа таа шо ја мувам али немам некакви чувства кон неа. шо да праам? да останам со оваа или да ја баталам и да и кажам на другава дека едноставно ја сакам ?

Ivana*Antique

Чисто информативно
Член од
5 септември 2011
Мислења
312
Поени од реакции
144
значи сакам една која шо сеуште незнае дека ја сакам, а се мувам со друга, ми се свиѓа таа шо ја мувам али немам некакви чувства кон неа. шо да праам? да останам со оваа или да ја баталам и да и кажам на другава дека едноставно ја сакам ?
Да ја баталиш? туку така, лесно и едноставно? Па што се муваш со неа ако сакаш друга? Или оваа не ти дава па идеш кај таа што ти дава? Ако не го сакаш девојчето, едноставно кажи и дека сакаш друга и дека више неможе да се гледате, и фати си ја другата, и не оди одма со те сакам бла бла, не биди лигав....

Крусер

Тотем Пума
Член од
4 јули 2008
Мислења
3.556
Поени од реакции
1.612
Муавети, наместо муабети. Со други зборови, мувај ја и другата, бидејќи ти се сака и ти се може.

Потоа, биди спремен дека некоја од нив, или двете, ќе ти удрат шлаканици/клоци/слично и ќе те наречат *ЦЕНЗУРА* *ЦЕНЗУРИРАНА* и ќе те отерат во три *ЦЕНЗУРИ* *ЦЕНЗУРИРАНИ*. Друга можност е ништо да не ти кажат и тие да си се муваат и со други, покрај со тебе (т.е. паралелно), па сите да бидете среќни, весели и измувани.

Сега за сега сè уште не можеш да сакаш, бидејќи не си свесен што носи мувањето со себе (т.е. хормонални напливи, кои предизвикуваат чувство на одговорност, скршено срце, желба да се направи нешто за некого итн). Треба да пораснеш малку, пред твоите зборови како „те сакам“, упатени некому, нешто да значат и да бидат сфатени сериозно.

Поздрав и со лесно растењето.

Fiend

смут џезер
Член од
29 март 2012
Мислења
947
Поени од реакции
1.074
Муавети, наместо муабети. Со други зборови, мувај ја и другата, бидејќи ти се сака и ти се може.

Потоа, биди спремен дека некоја од нив, или двете, ќе ти удрат шлаканици/клоци/слично и ќе те наречат *ЦЕНЗУРА* *ЦЕНЗУРИРАНА* и ќе те отерат во три *ЦЕНЗУРИ* *ЦЕНЗУРИРАНИ*. Друга можност е ништо да не ти кажат и тие да си се муваат и со други, покрај со тебе (т.е. паралелно), па сите да бидете среќни, весели и измувани.

Сега за сега сè уште не можеш да сакаш, бидејќи не си свесен што носи мувањето со себе (т.е. хормонални напливи, кои предизвикуваат чувство на одговорност, скршено срце, желба да се направи нешто за некого итн). Треба да пораснеш малку, пред твоите зборови како „те сакам“, упатени некому, нешто да значат и да бидат сфатени сериозно.

Поштуем брат,искулирано ќе си ги мувам и 2те па ќе видам со која подобра и така.

Поздрав до тебе

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617

Toтално офтопик али ме интересира дали Крусер е толку добар у пракса колку што е на форумов.

No homo

Kajgana Shop

На врв Bottom