Масакрот кај Смиљковско езеро | Осудените пуштени да се бранат од слобода

Член од
3 септември 2010
Мислења
15
Поени од реакции
20
јас мислам убијците се веќе до Швајцарија стигнати... си пијат топло чајче у некоја чајџилница...
 
¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
Да де да.. Вие секогаш не сте кривите.. Вие секогаш сте угнетувани во оваа држава.. МАКЕДОНСКИОТ НАРОД ВЕ КРИВИ ВАС ЦЕЛО ВРЕМЕ.. Другите народи ве криват вас цело време вие сте една невина нација која е потиснувана од сите..

ДОСТА со вакви постови смачено ми е да ве читам од една страна како невини жртви,а од друга страна вадите знамиња албански плукате по нас и правите инциденти..
Kade rekov sekogash ne sme krivite? Shto mi menuvash sega mene toa shto jas sum go kazhal? Jas rekov deka za sve shto se sluchuva tuka "shitparite se krivi!!!!KRAJ!!! NEMA DRUGO!!!!!!".

Off topic: samo edna strana nema teoretski shansi da e kriva, treba 2 gomna da se krivi sekogash. Ama ova nema vrska so temata.
 
Член од
21 декември 2008
Мислења
105
Поени од реакции
94
Кого си шутирал ти бе ? Дај скенирај ја буквицата,да прочитаме што пишува во неа каде си бил 2001 година ( ако воопшто имаш буквица ) затемни име и презиме,дај покажи што јуначиште си и каде си бил тој период.
Ти изгледа не си го гледал видеото на youtube за командант Шрапнели. Само почекај ке има акција 100% само штета што нема да биде дете за дете.
 

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
јас искрено сум за НАРОДОТ да го расчисти случајот. поминаа многу случаеви кои ги разрешуваа надлежните полицијата мвр и слично и сите што ги фатија добија по некоја кривична и по некои си 2 години УСЛОВНА казна. кога ке почне народот да ја решава ситуацијата многу подруго ке биде.

се изнаслушав најразлични муабети за децава од типот знаеле кој ги убил па незнам таму некој одма после убиството се осветувал па палеле куќи албански па незнам сега слушам убиено дете уште едно у 57ца па запален автобус слушнав - 1000 муабети. на ништо од ова не верувам затоа што сега ке се рашират најразлични приказни.

само мерак ке ми биде некој да организира МАСОВЕН протест на кој што се надевам ке искочат повеќе луѓе...
 
Член од
9 април 2009
Мислења
3.183
Поени од реакции
3.830
знам дека тука не е место, ама ај...
сега да се ангажира толку полицијата, па и војската ако треба, како шо се ангажираше и во акцијата детонатор (која искрено ја поддржувам!!!). ама таму апсеа најмногу македонци. сега ако треба шиу..ј да се апсат? шо прајме?
 
Член од
24 ноември 2009
Мислења
4.959
Поени од реакции
4.882
Ти изгледа не си го гледал видеото на youtube за командант Шрапнели. Само почекај ке има акција 100% само штета што нема да биде дете за дете.
Абе не прашувам јас за шрапнели кур ме боли за него , дај ти стави тоа што ти реков дај да ве видиме што мажишта сте
 

Шеј Лонг

Koristam kirilica.
Член од
16 јуни 2010
Мислења
1.987
Поени од реакции
1.610
Мала држава, економски слаба, без големи ресурси кои носат профит и постапуваме како ќе ни кажат "големите". И да дојде до војна/конфликт што и да е ќе има реакции од големиве. Едино да дојде некој фрик што нема да е*е нит конвенција за човекови права, ЕУ, совет за безбедност и да напраи чистка.
 
R

Rigel Kent

Гостин
Јас сакам мирно да се разреши целиот случај.За виновниците највисока можна казна т.е доживотен затвор. Ако не се откријат сторителите тогаш можна е ескалација на настаните.

Жал ми е што во пресрет на големиот христијански празник Велигден , семејствата на децата се завиени во црнина.
 
Член од
16 април 2010
Мислења
2.557
Поени од реакции
1.502
Do site makedonci koi imaat problem so nekoj drug makedonec (komshija ili onaka nekoj shto go mrazite), sega e vreme da go ubiete, i mean, why not?? i onaka na kraj sepak bez dokazi i bez nishto vie odma ke znaete deka "shitparite go ubile".

Zatoa zemajte pushki, ubijte se megjusebe, i krivete gi albancite, t.e. Albancite, t.e. plemeto koe e krivo shto ste olku bedni.
Тоа примитивната бедотија ја видовме од вас, не ни е нас традиција крвната одмазда напишана од Дукаѓини или кој и да е, и секој проблем да се решава со огнено оружје( и кај нас има со многу мали исклучоци), па види кој е беден и примитивен.
 
Член од
9 април 2009
Мислења
3.183
Поени од реакции
3.830
Абе не прашувам јас за шрапнели кур ме боли за него , дај ти стави тоа што ти реков дај да ве видиме што мажишта сте
правиот маж не се согледува како и колку луѓе убил и колку фамилии ожалостил. тоа заврши пред 500 години. само умствено заостанатите, простите и изродите во денешно време се базираат на тие особини!
 

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.478
ja sum siguren deka ne bile Albanci ubijcite... i ako bil nekoj Albanec siguren bese platen od beograd samo da prae megju etnicki tenzi i na kraj nie Albancite da izlezeme kako destabilen faktor vo drzavata.
Доста се вадиш на србите.Да ви беа србите мастери Косово немаше да биде ваше.

Сочуство до семејствата.


Убијците не смеат да бидат осудени на смрт.Смртта ќе биде предобра за нив.Најдете некој болен како Фрицл,нека ги заклучи во подрум и нека им прави имагинативни болни мачења.Само тоа.И нормално нека ги држи во живот дооооооооооооолго време-колку подолго толку подобро.И нормално да не се намали интензитетот на мачењето.
 
Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Auu,јаки сме,јака полиција сме имале..види ти кордони. Баш се мислам сега дали ги гледав и во Струга и Гостивар од пред некое време:cautious:
Во Струга имаше 4-5 илјади народ што протестираше, се палеше Македонското знаме, се поставуваше албанско знаме, се испишуваа најразлични пароли по цркви и други објекти, а немаше ни половина полицајци отколку сега во овие 2-3 скопски села, а пази таму се протестираше против карневалот и нивното омаловажување, а овде народот спонтано се собра за да го искаже незадоволството од овој црн настан. До кога вака...
 
Член од
1 мај 2009
Мислења
204
Поени од реакции
52
Имаш погрешни ставови на толку многу нивоа, што ми е тешко да ги одговорам со еден пост. Ќе пробам, како и да е.
Јас не сум задолжен никаде да се грижам за емоциите на алб. Ни сум задолжен да пренесувам пораки. Ни за човечка психологија. Кога алб. напаѓаат Македонци постојано, постојано, постојано, тоа се нарекува, по дефиниција, етничко чистење. А ако ти не го гледаш така, имаш проблеми од повисок ред (кои не можам да ти ги решам).

Момче, не знам колкаво си, не ти дава за право тука ти да испрашуваш некого. Јас барам тие што се бунат против државата да се третираат како што треба. Барање г. алб.? Затвор, па пробај повторно, ако си херој. Вака начекаа држава без закони, па се силат.

Јас не сум тој што организира паравоени формации да убиваат цивили (2001) да силуваат цивили (2001), да се потпишуваат на грбови на работници, да детонираат хотели со цивили, да убиваат во заседа.
Тие се сите алб. Познато е дека *СИТЕ* алб. ги слават за херои. По пат на здрава логика, не можам да имам високо мислење за било кој, чиј херој е воен злосторник.
Без поента ти е постов, како и да е.
Te razbiram potpolno. Gi zemam vo predvid site strani sto se odgovorni za opstata situacija. Sepak ne se soglasuvam deka SITE albanci se takvi. Koga rabotat predrasudite i stereotipite lugjeto stanuvaat del od grupa. Isto kako sto ima grupa "patrioti" i grupa "sorosoidi" i "predavnici" taka ima grupa "civilizirani, dobri i pravedni makedonci" i grupa "necivilizirani, diftari, nepismeni, ubijci albanci". Licen izbor e dali sakas da gi gledas lugjeto kako poedinci ili kako narod. Ako gledame taka, dali na osnova na poedinec makedonec koj e podlizurko, bez'rbetnik i picajzla ke kazes deka site makedonci se takvi? Site li se?

Vo drzavava zivee MNOGU neobrazuvan i nepismen narod. I tie sto mislat deka znaat nesto i se pravat pametni svoevremeno bile nad nivnite vrsnici i denes prodavaat muda za bubrezi i kreiraat politiki, predavaat vo sredni skoli i univerziteti itn itn. Narodot ne e spremen psihicki da zivee vo ovaa drzava. Ni decata ni postarite opsto gledano ne znaat da si objasnat (i ne naogjaat potreba od toa) kade ziveat, koi im se moznostite, na sto treba da se vnimava, i red drugi podrobnosti sto ja pravat celata slika. Obrazovniot sistem ne gi sprema decata za zivotot pred niv. Gi ostava goli i polupismeni i nesposobni.

Nema solomonovo reshenie i se e rezultat na prethodni akcii i reakcii. Ne znam ti kolkavo si, momce, ama jas imam odlicna slika za odnosot na drzavata kon albancite. Odnosot na MVR i raznite mali bezosetni diskriminacii sozdadoa mnogu lugje koi ja zamrazija drzavata i gi zamrazija makedoncite kako narod. Nie nemame poim sto znaci ova zosto tradicionalno se neshto sitnicime.

Znaes koja e generalniot izgovor t.e rezon za diskriminacijata sto postoese? Albancite se divo pleme, se grdi, zborat gaden jazik i nikoj ne sakase da deli, na primer, bazen, istovremeno so albanci. Koj e kriv? Pa nie makedoncite se delime na skopjani i provincijalci. Koga ke mi kaze taksist "celo skopje se napuni so seljaci od provincija" mi ide da mu spukam dve tri zaushki. Jasno ti e sega? Nie ne mozeme da se svarime edni so drugi a kamo li da imame razbiranje ili da gi prifatime albancite. Ne sme mozele togas....gi diskriminiravme. MVR paushalno gi priveduvase i tepashe. E denes e druga pesna. Ili ke naucis da go sakas TVOJOT narod, makedonskiot i popatno ke naucis da gi toleriras i da gi sfatis albancite ILI ke zivees vo strav (zatoa sto ima lugje sto shetaat i na bit pazar i vo charsija i ne im se slucuva nisto. i kucinjata i lugjeto mozat da namirisaat strav). A ako zivees vo strav ke begas od tie sto se plasis. Taka go ogranicuvas tvoeto pole na dvizenje i taka nesvesno sam ja delis drzavata.
 

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
18.810
Поени од реакции
26.374
Јас сакам мирно да се разреши целиот случај.За виновниците највисока можна казна т.е доживотен затвор. Ако не се откријат сторителите тогаш можна е ескалација на настаните.

Жал ми е што во пресрет на големиот христијански празник Велигден , семејствата на децата се завиени во црнина.
До кога бе мирни разврски на зацрнети Македонски семејства?

Нема мирна разврска, ќе се симнеме на нивното ниво и ќе ги сотреме, или ние или они. Па нека дојде и цело Косово и цела Албанија, ич не ги есапам кучињата. Еден наш за 20 нивни вреди семето да им го изнаебам дебилно.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom