- Член од
- 3 септември 2010
- Мислења
- 15
- Поени од реакции
- 20
јас мислам убијците се веќе до Швајцарија стигнати... си пијат топло чајче у некоја чајџилница...
Kade rekov sekogash ne sme krivite? Shto mi menuvash sega mene toa shto jas sum go kazhal? Jas rekov deka za sve shto se sluchuva tuka "shitparite se krivi!!!!KRAJ!!! NEMA DRUGO!!!!!!".Да де да.. Вие секогаш не сте кривите.. Вие секогаш сте угнетувани во оваа држава.. МАКЕДОНСКИОТ НАРОД ВЕ КРИВИ ВАС ЦЕЛО ВРЕМЕ.. Другите народи ве криват вас цело време вие сте една невина нација која е потиснувана од сите..
ДОСТА со вакви постови смачено ми е да ве читам од една страна како невини жртви,а од друга страна вадите знамиња албански плукате по нас и правите инциденти..
Ти изгледа не си го гледал видеото на youtube за командант Шрапнели. Само почекај ке има акција 100% само штета што нема да биде дете за дете.Кого си шутирал ти бе ? Дај скенирај ја буквицата,да прочитаме што пишува во неа каде си бил 2001 година ( ако воопшто имаш буквица ) затемни име и презиме,дај покажи што јуначиште си и каде си бил тој период.
Абе не прашувам јас за шрапнели кур ме боли за него , дај ти стави тоа што ти реков дај да ве видиме што мажишта стеТи изгледа не си го гледал видеото на youtube за командант Шрапнели. Само почекај ке има акција 100% само штета што нема да биде дете за дете.
Запомни го ова и употребувај го неселективно.Off topic: samo edna strana nema teoretski shansi da e kriva, treba 2 gomna da se krivi sekogash. Ama ova nema vrska so temata.
Тоа примитивната бедотија ја видовме од вас, не ни е нас традиција крвната одмазда напишана од Дукаѓини или кој и да е, и секој проблем да се решава со огнено оружје( и кај нас има со многу мали исклучоци), па види кој е беден и примитивен.Do site makedonci koi imaat problem so nekoj drug makedonec (komshija ili onaka nekoj shto go mrazite), sega e vreme da go ubiete, i mean, why not?? i onaka na kraj sepak bez dokazi i bez nishto vie odma ke znaete deka "shitparite go ubile".
Zatoa zemajte pushki, ubijte se megjusebe, i krivete gi albancite, t.e. Albancite, t.e. plemeto koe e krivo shto ste olku bedni.
правиот маж не се согледува како и колку луѓе убил и колку фамилии ожалостил. тоа заврши пред 500 години. само умствено заостанатите, простите и изродите во денешно време се базираат на тие особини!Абе не прашувам јас за шрапнели кур ме боли за него , дај ти стави тоа што ти реков дај да ве видиме што мажишта сте
Доста се вадиш на србите.Да ви беа србите мастери Косово немаше да биде ваше.ja sum siguren deka ne bile Albanci ubijcite... i ako bil nekoj Albanec siguren bese platen od beograd samo da prae megju etnicki tenzi i na kraj nie Albancite da izlezeme kako destabilen faktor vo drzavata.
Во Струга имаше 4-5 илјади народ што протестираше, се палеше Македонското знаме, се поставуваше албанско знаме, се испишуваа најразлични пароли по цркви и други објекти, а немаше ни половина полицајци отколку сега во овие 2-3 скопски села, а пази таму се протестираше против карневалот и нивното омаловажување, а овде народот спонтано се собра за да го искаже незадоволството од овој црн настан. До кога вака...Auu,јаки сме,јака полиција сме имале..види ти кордони. Баш се мислам сега дали ги гледав и во Струга и Гостивар од пред некое време
Te razbiram potpolno. Gi zemam vo predvid site strani sto se odgovorni za opstata situacija. Sepak ne se soglasuvam deka SITE albanci se takvi. Koga rabotat predrasudite i stereotipite lugjeto stanuvaat del od grupa. Isto kako sto ima grupa "patrioti" i grupa "sorosoidi" i "predavnici" taka ima grupa "civilizirani, dobri i pravedni makedonci" i grupa "necivilizirani, diftari, nepismeni, ubijci albanci". Licen izbor e dali sakas da gi gledas lugjeto kako poedinci ili kako narod. Ako gledame taka, dali na osnova na poedinec makedonec koj e podlizurko, bez'rbetnik i picajzla ke kazes deka site makedonci se takvi? Site li se?Имаш погрешни ставови на толку многу нивоа, што ми е тешко да ги одговорам со еден пост. Ќе пробам, како и да е.
Јас не сум задолжен никаде да се грижам за емоциите на алб. Ни сум задолжен да пренесувам пораки. Ни за човечка психологија. Кога алб. напаѓаат Македонци постојано, постојано, постојано, тоа се нарекува, по дефиниција, етничко чистење. А ако ти не го гледаш така, имаш проблеми од повисок ред (кои не можам да ти ги решам).
Момче, не знам колкаво си, не ти дава за право тука ти да испрашуваш некого. Јас барам тие што се бунат против државата да се третираат како што треба. Барање г. алб.? Затвор, па пробај повторно, ако си херој. Вака начекаа држава без закони, па се силат.
Јас не сум тој што организира паравоени формации да убиваат цивили (2001) да силуваат цивили (2001), да се потпишуваат на грбови на работници, да детонираат хотели со цивили, да убиваат во заседа.
Тие се сите алб. Познато е дека *СИТЕ* алб. ги слават за херои. По пат на здрава логика, не можам да имам високо мислење за било кој, чиј херој е воен злосторник.
Без поента ти е постов, како и да е.
До кога бе мирни разврски на зацрнети Македонски семејства?Јас сакам мирно да се разреши целиот случај.За виновниците највисока можна казна т.е доживотен затвор. Ако не се откријат сторителите тогаш можна е ескалација на настаните.
Жал ми е што во пресрет на големиот христијански празник Велигден , семејствата на децата се завиени во црнина.