Да не беше тој Тито,ти сега ке пасеше овци у Герман а да не беше тој Глигоров сега ке си плетеше опинци во нагоричане
Немаше да студираш само 9 години![]()

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Да не беше тој Тито,ти сега ке пасеше овци у Герман а да не беше тој Глигоров сега ке си плетеше опинци во нагоричане
Немаше да студираш само 9 години![]()
Аха грешка.Мислам, ние пасиме трева.Владината Служба за заеднички и општи работи ќе ја тргне поставената статуа на Симеон Радев на новата зграда на Министерството за надворешни работи. Потегот на Службата, кој следува по прилогот на ТВ Алфа, надлежните го објаснуваат како превид , направен во периодот кога се формирале листите на значајни луѓе чии статуи ќе се најдат на фасадата на новиот објект.
На местото на Симеон Радев ќе биде поставена фигура на Жан Моне – идеолог и главен основач на европското обединување,која бесплатно ќе ја изработи фирмата Бетон од Скопје.
Радев е префрлен во Музејот на македонската борба.
Извор: http://vesti.alfa.mk/default.aspx?mId=36&eventId=48494
Сега грешка..пу неважиКој го направил ова по грешка, магаре на жена му да и го бапне по грешка.
Внимавајте што зборувате за Симеон Радев на сликава тој се наоѓа заедно со Ѓорче Петров така да зборувајки против него зборувате и против самиот Ѓорче Петров на некој начин ...
Море баш нормален е човекот, нашиве се тотално отидени. Што да очекува кога се става биста среде Скопје? И нормално ќе ни се смее в лице. Јас се срамам од овие луѓе и едвај чекам да си одат. Ова веќе ги надмина сите можни граници на толеранција. И економска и национална.„Кога слушнав, не можев да верувам, но тоа ми создаде голема надеж во срцето дека еден ден моја биста ќе биде поставена пред Музејот на Македонија во Скопје." Божидар ДимитровOвој не е нормален тотално.
Не би мешал политика. Зошто прво темата не е тоа а второ Acid едвај чека да почне да брише се живо и диво и да ја шитне темава во канта. Како и да е. Јас лично несакам споменици на историски личности премногу ми е комуњарски со тоа бистите само глава со раменици без раци направена од бронза и набинена на квадратен постамент.Море баш нормален е човекот, нашиве се тотално отидени. Што да очекува кога се става биста среде Скопје? И нормално ќе ни се смее в лице. Јас се срамам од овие луѓе и едвај чекам да си одат. Ова веќе ги надмина сите можни граници на толеранција. И економска и национална.
- од б. и с. страдалаОд бугаромани и србомани страда државата.Затоа сме до ова дереџе.
За што аплаус за Жан Моне ? F`kin eurofreak ? наместо нашинецот Симеон ?Владата се премисли, го тргна Симеон Радев од зградата на МНР
По лавината реакции Владата ја oтстрани скулптурата на Симеон Радев и на тоа место го постави Жан МонеСлободанка Јовановска![]()
Да само што ако читнеш малце за ситуацијата ќе видиш дека овие луѓе меѓу себе не се сакале за разлика од Симеон и Ѓорче