Рузвелт или Симеон Радев на зградата на МНР?

• Креатор на темата Креатор на темата c i t r o
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
20 септември 2008
Мислења
12.776
Поени од реакции
9.904
Локација
Скопје,2014-та
На зградата на МНР е поставена скулптура

EDE2E16BB61B6B418D3B816845E88CFD.jpg

И сега има двојби кој е,а нема некое јавно соопштение кој е ликот на скулптурата..дали поранешниот американски претседател и политичар Теодор Рузвелт..

prod_62742.jpg

или Симеон Радев,Бугарскиот дипломат потписник во Букурешт 1913 од Бугарска страна,каде Македонија била поделена..

SimeonRadev.jpg

Ако е овој вториов,стварно е голема брука ,еве за него на википедија линк.

Мислам дека со овој стил со цилиндер и онакви маркантни наочари може да се најдат доста личности од тоа време. Не дека нема сличност помеѓу споменикот и овој Радев, но не ми се верува дека баш него го чекаа да го стават над министерството. За мене случајно личат.

Мене ми изгледа како копи-пасте на вториот, па дури и марамчето му го ставиле во џебот.

Изгледа само вистински заслужни граѓани нема да добијат споменици или било какво признание за нивната работа и допринос за оваа земја.

Мене ми изгледа како копи-пасте на вториот, па дури и марамчето му го ставиле во џебот.
- народе земајте свежи јајца, еве ви добра причина и мета
( а јас ќе земам токмак, за оние кои не знаат-голем чекан од 20кгр )

Скапи се сега и јајцата и патлиџаните.
После велигден, макар да тешко да дофрли некој до горе кај што ќе го качат.

Инаку вториот е, дури и бугарите јадеа лајна дека сме си го признале бугарското, а не обрнуваат внимание дека замисла на архитектот е да се стават споменици на истакнати дипломати.

Инаку за мене поголем херој е човекот што ќе се качи горе и со токмак ќе го кутне магарево!

„Кога слушнав, не можев да верувам, но тоа ми создаде голема надеж во срцето дека еден ден моја биста ќе биде поставена пред Музејот на Македонија во Скопје."
Божидар Димитров:pos::pos::pos: Oвој не е нормален тотално.:pos:

"Од МНР на Македонија велат дека на покривот на нивната нова зграда ќе има повеќе статуи на истакнати светски дипломати и општественици, па и статуата н Радев е дел од тој концепт."
Да наречеш потписник на Букурешкиот договор "истакнат светски дипломат и општественик" е прво најголема навреда за Македонците, а потоа неписменост од највисок степен.:tapp:

350px-Surrender_of_Japan_-_USS_Missouri.jpg

Симеон Радев е роден во Ресен
http://en.wikipedia.org/wiki/Simeon_Radev
А кој е представен на скулптурата ќе се знае кога зградата ќе биде готова и кога ќе постават надпис од кој ќе може да се прочита кој е прикажан на скулптурите.
Многу луѓе имале мустаки, носеле очила, фрак и цилиндер.
Мене скулптурата ме подсеќа на Мамору Шигимуцу, Министер за надворешни работи на Јапонија и потписник на капитулацијата на Јапонија на 02. 09. 1945

Човекот што го потпишал договорот за поделба на Македонија ние го ставаме како статуа демек дипломат.. РЕЗИЛ!

А јас цело време мислев дека то е средното име на племиелот :(
--- надополнето: 11 април 2012 во 11:19 ---
На зградата на МНР е поставена скулптура

EDE2E16BB61B6B418D3B816845E88CFD.jpg

И сега има двојби кој е,а нема некое јавно соопштение кој е ликот на скулптурата..дали поранешниот американски претседател и политичар Теодор Рузвелт..

prod_62742.jpg

или Симеон Радев,Бугарскиот дипломат потписник во Букурешт 1913 од Бугарска страна,каде Македонија била поделена..

SimeonRadev.jpg

Ако е овој вториов,стварно е голема брука ,еве за него на википедија линк.
Од среда ова ке ечи од фонтаната

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom