1. Види,прво не сум многу упатен во оваа проблематика,
се сметам за верник,ама не преголем,нити па сум некој верски фанатик..нити па многу имам читано за религија, а нити пак ги знам многу ставовите на атеистите.. чисто онака ми дојде некоја мисла читајќи ги постовите во темата за фреските во СВ. Димитрија и жестоките подбивања на атеистите.. А дали биле христијани,муслимани,хиндуси,будисти и сл. сите тие се верници според мене и сите веруваат во надприродното,дали во еден,во 100 бога или во некоа надприродна сила..сепак веруваат во нешто..а атеистите не веруваат во такви појави..е сега моето прашање беше многу просто..дали веруваат во нешто друго од она што е земско,материјално,човечко... во случај наболест веруваат во медицина.. ОК..што кога медицината неможе да помогне? Во случај на несреќа веруваат во Њутновите закони,акција-реакција ? Во случај на природни катастрофи веруваат дека е дело на природата? А кој ја создал природата? Кој ја создал науката? Кој ги создал билките за да ние имаме денес лекови,чистата вода за да можеме да пиеме..? И тоа е дело на науката,и тоа ли е хемиски процес?,
2. човекот настанал од мајмуни,а мајмуните од што настанале?