Во што веруваат атеистите?

• Креатор на темата Креатор на темата МАЈОР
  • Време на започнување Време на започнување
Кол. 2:8 -Не дозволувајте никој да ве заведува со бесмислено филозофирање и со празни лаги, кои произлегуваат од чисто човечки обичаи, од овоземните принципи, а не од Христос.

veruvanjeto e pogresen termin. Sto znaci da veruvas? Da se nadevas ama od toa ma nisto bash. taka da uste Buda rekol veruvanjeto e bullshit.

Иначе интересна мисла ми ''блесна'' читајќи ги коментарите од атеистите или ''неверниците'' како што сакам ја да ги наречам, од темата за ''Чудото во Св.Димитрија''..таму сум баниран па морав друга тема да отворам за да прашам...
Атеистите не веруваат во Господ,во чуда уште помалку,ги негираат сите ''божји знаци''...ги исмеваат верниците ..и имам некое чувство дека тие не веруваат во ништо освен во самите себеси..А добро,нели мислите дека има и некој над вас?
Одговорот дека верувате во науката ми е некако излишно, мада има смисла..но моето прашање е кој ја создал науката како таква...,физиката,хемијата и сл.. ? :)

Сигурен сум дека ако ја прашаш и баба ти зошто верува во господ, не би знаела.
Кај нас религијата, кај повеќето е вдлабена традиционално, него ли од некое верување во господ или следење свети книги. Повеќето баби што ќе ги видиш во црква, се појдени традиционално затоа што останало од некогаш за велигден да одат в црква, да постат “за здравје“ како што викаат , а нормално не ја сфаќаат суштината на истото.Ниту вапцување јајца, ниту ниеден обичај, не му фаќаат суштина туку онака,останало традиционално.И секој таа виша сила ја вика БОГ али секој различна перцепција има од нив. Што значи, овие ти се најголеми теисти...вера-ради традиција, али пак си тераат како сакаат. Прашај ги кај се родил христос, кој е тој, што е по религија, дефинитивно повеќето и не би знаеле.

Далје, помладите генерации, се тие што имаат колку толку појма што е како е ама не му придале значење, туку практицираат религија - традиционално. Значи, за велигден кршат јајца, за божик - што се прави таму -прават, за свети-некој празник,светат некако и ред останати работи. Е сеа им кажале а и сфатиле оти се подруги во религија и се осеќаат на некој начин поиздигнати од другите со различна религија.

Значи,фактички немаш вистински верници. Тие се помалкубројни и од атеистите. Ова сето е маса на народ, што несвесно ги полни поповите,црквите со пари, маса на народ што практикува ТРАДИЦИЈА каде нема ништо верско, онака чисто за традиција останало. И на крај, незнам што бараш радикализам во ријсанството, ако сакаш да видиш што е радикалното рисјанство, фактички тоа е исламот или живеење според верските прописи.

И на крај краева, како можеш да прашаш “Во што веруваат неверниците“, тоа ти е исто како да речиш “Како живеат умрените“.

Пример ја ти веруем у пари.

images
Хасла хасла?Ти како играч би требало да знаеш дека шиткачите веруваат во господ..Ја сум шиткач,би му продал религија на атеист... БУЈАКАШАА!!

Што е до темава,мислам дека мали чуда се случуваат секојдневно..Ама толку атеисти црни души и ѓаоли се накотиле по светов,што едноставно човек паѓа у депресија... Светов е духовно мртов,материјален свет,изопачен свет,никаков свет..Да му јебеш матер свет ... -.-

Иначе интересна мисла ми ''блесна'' читајќи ги коментарите од атеистите или ''неверниците'' како што сакам ја да ги наречам, од темата за ''Чудото во Св.Димитрија''..таму сум баниран па морав друга тема да отворам за да прашам...
Атеистите не веруваат во Господ,во чуда уште помалку,ги негираат сите ''божји знаци''...ги исмеваат верниците ..и имам некое чувство дека тие не веруваат во ништо освен во самите себеси..А добро,нели мислите дека има и некој над вас?
Одговорот дека верувате во науката ми е некако излишно, мада има смисла..но моето прашање е кој ја создал науката како таква...,физиката,хемијата и сл.. ? :)

Бог ги создаде. :)

Цитро дете, немој бе вака да се бламираш. Тамам почна да делуваш нормално. Не чини ова. Толку ти е фаличен постот, што е скоро невозможно некој аргументирано да ти реплицира. Настапуваш со позајмени концепти од религијата и сакаш да ги примениш во област во која не функционираат.

Вера е по дифолт религиозен термин. Да прашаш во што веруваат атеиститите е исто како да прашаш какви кравати носеле индијанците.

И не Цитро, не мислам дека има некој над мене.
--- надополнето: 11 април 2012 во 09:47 ---
Бог ги создаде. :)

Не Бог, туку Дедо Боже...

:)
--- надополнето: 11 април 2012 во 09:48 ---
Хасла хасла?Ти како играч би требало да знаеш дека шиткачите веруваат во господ..Ја сум шиткач,би му продал религија на атеист... БУЈАКАШАА!!

Што е до темава,мислам дека мали чуда се случуваат секојдневно..Ама толку атеисти црни души и ѓаоли се накотиле по светов,што едноставно човек паѓа у депресија... Светов е духовно мртов,материјален свет,изопачен свет,никаков свет..Да му јебеш матер свет ... -.-

Да бе, атеистите го направија светот црн. Неверојатно е колку си неписмен и ограничен. Неверојатно, до посер...

Дечко ај гони се,не кур ми реплицирај со такви малоумни глупости..Преку куров ми е мене дали сум ти ја у очите твои неписмен и ограничен..Ако се пронаоѓаш у тие темнини,не сум ти јас крив..Морон еден -.-
Од вакви „верници“ како тебе светов пропаѓа, срам си и за верниците.

Јас во основа сум прагматичен агностик. Не ме засега религија. Побитни ми се работите од кој имам корист и може да ми го направат животот поубав Интернет, Наука, Лекари Пари итн. Од светкање на Икони во некоја мала црква во збутана Балканска земја немам никаква корист. Сум ја прочитал Библијата и не верувам дека постои Јехова и дека Исус е негов син. Може да постои Бог дури и се надевам дека има иако шансите се многу мали. Но, Бог нема врска со Христијанството или некоја организирана релгија. Еднинствено можам Бог да прифатам кој нема врска со религијата. Не верувам во ритуали никакви, палење свеќа крстење и такви срања. Тоа нема врска со бог. Бог има шанси да постои но само како Арелигиозен Деистички концепт иако не е многу веројатно. Не негирам дека може да постои некој бог но нема доволно докази ни дека има.
Но има докази дека Јехова не е Бог и дека Исус не е негов син и форма на Бог.

А госпот бок кој го создал ?

Дечко ај гони се,не кур ми реплицирај со такви малоумни глупости..Преку куров ми е мене дали сум ти ја у очите твои неписмен и ограничен..Ако се пронаоѓаш у тие темнини,не сум ти јас крив..Морон еден -.-
Овој јазик го научи од Црквата или од родителите?

Деца на Земјата, љубете се бре. Што оваа омраза кај вас дадена од непријателот?
Љубете ги сите бре, тогаш ниеден бог нема да ви можи ништо, не пак човек! Живејте! :love:

Не шири по толку светлина, жити леб. Ќе ослепиме...

Не шири по толку светлина, жити леб. Ќе ослепиме...
,,,,,,,,,nema shto da oslepite ,ionaka si /ste slepi,,,,,,,,,,:),,kako e druzhe ,,,odamna ne sme se chitnale,,,,,,ja onaka poeke vo igracnica ,tamu barem lugjevo se normalni,,,,,,i normalen muabet si praime,,,,aj pozdrav,,,,,,,,,,,ako go sretnesh nekade popat ateistot pozdravi go od mene:ROFLMAO:

Во свето тројство во што друго може
Marx_Lenin_Engels_by_systemdestroyer.jpg

И пророкот на свето тројство
queen_elisabeth_visit_yugoslavia_1972.jpg

( Абе овој ако е Бравар,јас сум СЛУГИНКА )

Гледаш од старт ти е неписмено поставен насловот,во што веруваат неверниците,иди бе обеси се жити очите направи му услуга на светов и веков.

Vo glupavosta na vernicite :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom