Стефус-Рефус
Jesus Loves Macedonia
- Член од
- 30 август 2009
- Мислења
- 3.452
- Поени од реакции
- 1.210
сериозно бе , земјта е елекромагнет, не е природен магнет

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
сериозно бе , земјта е елекромагнет, не е природен магнет
Трофазно (три у едно) е IN последниве 2000 годиниНа двофазна или трофазна стуруја работи?
Трофазно (три у едно) е IN последниве 2000 години
Мислев литератури да ви приложам т.е. автори но стварно испаднавте идиоти. Ова немаше веза со Исус,не го ни спомнав ,а вие одма со зезалици.
![]()
објасни ми како настанал гранитот
друго земјата да беше стара 4,5 милијарди години во океаните ќе немаше живот, ради натриумот
океј паметен. Природен магнет изложен на топлина(сонце) ги губи магнетните својства.Геофизиката докажала дека земјата е елекромаггнет Во утробата на земјата има сструи од 6 милијарди ампера. Тоа го тврдат и двете страни(нема научник кој го негира ова)На двофазна или трофазна струја работи?
океј паметен. Природен магнет изложен на топлина(сонце) ги губи магнетните својства.Геофизиката докажала дека земјата е елекромаггнет Во утробата на земјата има сструи од 6 милијарди ампера. Тоа го тврдат и двете страни(нема научник кој го негира ова)
види јас не верувам во пекол и рај, чудно за верник А?Дечко, во утробата на Земјата е пеколот. Не туку треси глупости. Какви струи, какви бакрачи...
Кој 2 страни...Looney Tunes, Daffy Duck и Науката?океј паметен. Природен магнет изложен на топлина(сонце) ги губи магнетните својства.Геофизиката докажала дека земјата е елекромаггнет Во утробата на земјата има сструи од 6 милијарди ампера. Тоа го тврдат и двете страни(нема научник кој го негира ова)
Да размислуваа сите ко тебе, денес топла вода ќе измислеа, струја можеби за едно 100000000 години.Дечко, во утробата на Земјата е пеколот. Не туку треси глупости. Какви струи, какви бакрачи...
Да размислуваа сите ко тебе, денес топла вода ќе измислеа, струја можеби за едно 100000000 години.
прашај некој физичар бе детеКој 2 страни...Looney Tunes, Daffy Duck и Науката?
Се надевам дека беше ироничен коа пиша дека Исус јавал на диносауруси, во спротивно постави си го прашањето на тебе.Дечко, и ти не си многу бистар, а?
Точно е потцртаното (спрема подолу кажаното и ти си атеист). Од потцртаното и следува и претходното со италик (накосените) букви. Не е логично некој кој не верува во постоење на богови (кои и да се) да припаѓа на некоја верска заедница (религија). А зошто е остатокот прешкртан? Затоа што верувањето во нешто што е очигледно нема смисол, тогаш тоа го знаеш а знаењето и верувањето не одат заедно.ОК а може ли некој да ми одговори на прашањето, кои се разликите помеѓу еден т.н. Атеист и еден верник(декларативно) ?!
И што е тоа Атеист како прво, човек кој не е припадник на ниту една религија или човек кој потполно ги отфрла учењата за постоење на бог/богови илипак човек кој не верува во ништо натприродно, туку само во она што го гледа, слуша и допира... ?
Секој може да се декларира како сака, но самата декларација не е доволна за да бидеш тоа што сакаш да си, останува на пуста желба, на пр. што од тоа ако се декларирам дека сум Бред Пит?ОК знам дека има и потврдокорни верници, едноставно луѓето така си се воспитани од мали и такви сфаќања си имаат, си веруваат во натприродни сили, во бог/богови, пекол/рај, светци, месии, трчаат по цркви, се молат и.т.н. нивно право, меѓутоа мислам дека непостојат скоро никакви разлики помеѓу послабите верници т.е. лицата кои се декларираат како верници во некоја религија, а всушност реално гледано не се верници и Атеистите !
Е тоа прашање многу е тешко да го сватат вернициве. Ко демек мора во нешто да се верува? Не мора...Е сега прашањето на темава, во што веруваат Атеистите ............. ? ............. јас лично за мене, незнам како да се изјаснам или сум Атеиста или сум само декларативен верник, искрено кажано не верувам во натприродни работи, бог/богови, светци, месии, рај и пекол и сл. верувам само во она што го гледам, слушам и допирам, а од религијата единствено нешто што почитувам се некои заповеди: не лажи, не кради, не врши прељуба, не го посакувај туѓото, сакај ги своите блиски(семејството) ................ всушност не ни знам дали сум баш Атеист, но тука негде сум, со оглед на тоа што не верувам во гореспоменатите работи !