Мачки (општи дискусии)

L

Lu

Гостин
Јас ја имам веќе ампулата, прашав дали ако му ја ставам ќе избегаат болвите од него? Оти јас мислам дека оваа ампула спречува фаќање на болви, а дали ќе ги истреби ако ги има, незнам, затоа прашувам.
Купи му ампула Фронтлајн или Протектор и ампулата ќе ја истуриш на вратот одозгора.
Во рок од 24 часа сите болви ќе умрат.
Ампулата има рок на траење од 2 до 3 месеци.

M

Moon Child

Гостин
Купи му ампула Фронтлајн или Протектор и ампулата ќе ја истуриш на вратот одозгора.
Во рок од 24 часа сите болви ќе умрат.
Ампулата има рок на траење од 2 до 3 месеци.
Морам ли прво да го избањам за да му ја ставам ампулата и дали сите ампули дејствуваат на ист принцип, т.е. мора да биде бањато мачето? Мислам, дали ќе има дејство ако му ја ставам ампулата кога е небањат. Неможам да го поднесам, цело време се чеша, и тоа на окото што му е зашиено, ми е страв да не го отвори со ноктите:eek:

L

Lu

Гостин
Морам ли прво да го избањам за да му ја ставам ампулата и дали сите ампули дејствуваат на ист принцип, т.е. мора да биде бањато мачето? Мислам, дали ќе има дејство ако му ја ставам ампулата кога е небањат. Неможам да го поднесам, цело време се чеша, и тоа на окото што му е зашиено, ми е страв да не го отвори со ноктите:eek:
Има различни видови на ампули, некои ампули се раствараат во 5 литри вода па го плакнеш мачето со водата...

Али конкретно за овие 2 ампули што јас ти ги препорачав (Фронтлајн и Протектор) мачето нетреба да биде бањато, значи не е никаков проблем ако мечето е прљаво, ампулата ќе си дејствува.
Најважно е 48 часа пред и по ставањето на ампулата несмееш да го бањаш мачето бидејќи ампулата делува само на сува кожа.

Г

Гучи

Гостин
Како да ја научам да си спие таму кај што сум и наместил? Навечер дур спијам ми доаѓа у фаца ми се бутка и спие :LOL: неможам да се наспијам деновиве, страв ми е да не легнам врз неа.

M

Moon Child

Гостин
Како да ја научам да си спие таму кај што сум и наместил? Навечер дур спијам ми доаѓа у фаца ми се бутка и спие :LOL: неможам да се наспијам деновиве, страв ми е да не легнам врз неа.
Ептен тешко да го научиш каде, тоа ќе оди каде сака, особено ако го фати инает. Нема да лежи на постеленото туку до него.
Остај го само ќе си најде место. Мојот мачор еднаш се запна да лежи врз една ќеса, ја тргнав ќесата и му постелив на истото место да лежи на меко - несакаше :D

Г

Гучи

Гостин
Ептен тешко да го научиш каде, тоа ќе оди каде сака, особено ако го фати инает. Нема да лежи на постеленото туку до него.
Остај го само ќе си најде место. Мојот мачор еднаш се запна да лежи врз една ќеса, ја тргнав ќесата и му постелив на истото место да лежи на меко - несакаше :D
Си најде она место-на мојот кревет :pos:
Незнам што и стана, вчера на мајка ми и се фрли у фаца со канџите..сабајле и мене ми се фрли 2 пати, среќа не ме изгреба. o_O и си јадеше една воспитна по газето :)

Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
Си најде она место-на мојот кревет :pos:
Незнам што и стана, вчера на мајка ми и се фрли у фаца со канџите..сабајле и мене ми се фрли 2 пати, среќа не ме изгреба. o_O и си јадеше една воспитна по газето :)
Играт, да ми ги видиш рацеве какви ми се ќе се почудиш, лом ме прави..

Г

Гучи

Гостин
Играт, да ми ги видиш рацеве какви ми се ќе се почудиш, лом ме прави..
И моиве :pos: и по нозеве шо ми се качува цели ми се гребаници..
Може некако да и ги иступам малце ноктите? со онакво ко за луѓе турпија ли како и да се вика?
И ке се смири малце коа ке потпорасне? ако е ваква нонстоп ке скренам ја :LOL:

Член од
22 октомври 2011
Мислења
25
Поени од реакции
18
Може некако да и ги иступам малце ноктите? со онакво ко за луѓе турпија ли како и да се вика?
Ќе се смири и тоа многу и после само ќе јаде и ќе спие.Мене сега тоа играњето и лудите работи на моето маче ми фалат многу.

M

Moon Child

Гостин
Мој совет не му сечи нокти. На мојов мачор му ги сечеле тие што го чуваа предходно и сега му растат со брзина на светлината:eek: Како орелски му се, па и подвиткани на врвовите :D

Член од
12 април 2010
Мислења
10.061
Поени од реакции
15.032
Мој совет не му сечи нокти. На мојов мачор му ги сечеле тие што го чуваа предходно и сега му растат со брзина на светлината:eek: Како орелски му се, па и подвиткани на врвовите :D
Значи затоа на мојата мачка која ја најдов низ прилепските улици ноктите и беа подвиткани :) мачка ко мачка се качува дури и по завеси и потоа не можеше да се откачи....

Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
Ќе се смирит 100% ти кажвам. Мојава е веќе од дамна смирена ама јас ја ѓнавам и сакала неќела се брани. Иначе сега е трудна, спијат по цел дена а кога е будна само јајт.
Јас не би ти препорачал да и ги тупиш или сечиш, од членовиве што пишале пред мене и прв пат дознавам дека на некои мачки и биле сечени ноктите, мачка без нокти како слон без сурла, немој греота е.

M

Moon Child

Гостин
Значи затоа на мојата мачка која ја најдов низ прилепските улици ноктите и беа подвиткани :) мачка ко мачка се качува дури и по завеси и потоа не можеше да се откачи....
Можно е, мојов мачор си ги грицка ноктите :pos: го фаќа ноктот со забите и тегне :pos:И исто, каде оди се закачува, со пуштени нокти се шета, цела сум гребаници по нозеве и на едни фармерки ми направи дупчиња:pos:
А и друго, ако му ги сечете ноктите пазете, оти има некои ситни вени внатре, да не им ги потсечете :)

Наташа Радио Милева Мара

Проф. Др. Маг. Мами
Член од
29 април 2005
Мислења
3.835
Поени од реакции
1.118
Можно е, мојов мачор си ги грицка ноктите :pos: го фаќа ноктот со забите и тегне :pos:И исто, каде оди се закачува, со пуштени нокти се шета, цела сум гребаници по нозеве и на едни фармерки ми направи дупчиња:pos:
А и друго, ако му ги сечете ноктите пазете, оти има некои ситни вени внатре, да не им ги потсечете :)
И мојот мачор оди со пуштени нокти, ко на штикли да е се слуша по ламинат :pos:

Флојдерка

Together we stand, Divided we fall..
Член од
7 април 2012
Мислења
336
Поени од реакции
340
Џабе е да му ги тупите ноктите на мачките, они сами си ги острат кога гребат по тврда површина, не знам дали имате забележано, тоа го прават на предните ножиња, непрекинато гребат дедека не решат дека е доволно :)
А тоа што некои одат со пуштени нокти може да е од страв, ќе им мине со тек на време.

Kajgana Shop

На врв Bottom