Абе не за друго, греота е. Јас затоа несакам да го кастрирам мојот мачор... Подобро нека ми досадува дома додека да му најдам женска отколку да го лишам од тоа . Ај ти немај секс

Си сака и тоа

Патем, на Фигаро мој му се родија децата. 3 мртви, едно живо
Абе све е у реду со тоа почитување на природа и тоа, али додека не си во можност да го правиш тоа, а за да си ја исполни желбата мораш да го пуштиш да скита по улици, мислам дека попаметна е кастрација- прво, придонесуваш во тоа да се запре растењето на бројот на скитници, второ, го заштитуваш од болести и рани, трето, нема да се мачи ако не си најде партнерка, четврто, нема да јаде од контејнери и да се отруе, нема да го згази кола, нема да го шутираат ретардирани деца... и да не бројам колку попозитивно е кастрирањето од се останато што ми е низ глава. Јас верувам дека е жално, но реално, тоа е правилна одлука за мачка чувана во домашни услови. Јас за кучево сеуште се мислам што да правам, не е лесна одлука, верувам во тоа, но мора да се стават а кантар позитивни и негативни страни, па да се донесе заклучок нели.
--- надополнето: 3 април 2012 во 02:00 ---
Него кога сум веќе овде да прашам нешто

Сакам да го парам со сијамка нареден пат, и сакам да бидам сигурна дали ќе излезат бушави ко него а со боја и фаца како неа. Можно ли е да излезе обратно

На пример да излезе со фаца и боја како него, а со кратко влакно како неа?
Зависи кој ген преовладува, али сигурна сум, дека од сите мачиња, бар едно ќе се погоди какво што сакаш
--- надополнето: 3 април 2012 во 02:01 ---
Не не несакам,се консултирав со ветеринари ми рекоа дека ќе падне и на сила и на карактер и на све,нескаам ко ротвајлерот шо го кастрираа така и мачорот без волја за живот...просто секоја година овој период нема да го пуштам а и сучајно настана тоа да излезе тој и да се сретне со мачор шансите се 100:1 зашо овде само ние и комшииите имаме така да подобро си го нека вака
Па во тој случај, кога никој не може да те убеди што е боље, ондак бар користи инекции у тие периоди за да не се малтретира животното и бар ако се спари да не биде плоден, значи само со тоа, спасуваш многу животи освен неговиот, не размислувај себично