A1 Net кабелски Интернет - генерална дискусија

bowl

.
Член од
30 јануари 2007
Мислења
8.344
Поени од реакции
1.307
Тој рутер иде добро со компјутер за фејсбук.

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
Што мислите за овој рутер: http://www.anhoch.com/pcmarket/index.php?pid=31115.
Знам дека ми препорачавте друг али Анхоч ми е ептен блиску, да не цепам до тоа ДД Стор.
Иначе за 5 работни дена ке ми стаат Близу, бар така рекоа :)
Не е баш нај нај, ама ајде, добар ќе ти биде за вајрлес. :)

nE0n1nja

Eat nerds get shredded
Член од
25 јануари 2007
Мислења
3.485
Поени од реакции
3.299
Абе добро одговорете зошто не е нај-нај, кои параметри да ги гледам при избор на рутер???

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
Абе добро одговорете зошто не е нај-нај, кои параметри да ги гледам при избор на рутер???
Епа сега сакаш да ти кажам дека е NO.1 во светот? :D Гледај ја цената па сам увери се. Иначе е добар, само дизајнот не му е добар. :D

nE0n1nja

Eat nerds get shredded
Член од
25 јануари 2007
Мислења
3.485
Поени од реакции
3.299
Епа сега сакаш да ти кажам дека е NO.1 во светот? :D Гледај ја цената па сам увери се. Иначе е добар, само дизајнот не му е добар. :D
Хах брат не ми е гајле дизајн, прашувам дали е добар, ако не е да ми објасните зошто, не според цената или дизајнот да ми викате не чини. Нема врска цената, сигурно за да поврзам дома два компјутера нема да зиам рутер од 4 илјади. :).

Член од
20 ноември 2009
Мислења
460
Поени од реакции
130
Tp link e poaren od toj barem tp linko e N. Plus ete imas 2god garancija na tp linko i ima poveke fukcii i poddrzuva mn pogolemi brzini itn,...

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
Хах брат не ми е гајле дизајн, прашувам дали е добар, ако не е да ми објасните зошто, не според цената или дизајнот да ми викате не чини. Нема врска цената, сигурно за да поврзам дома два компјутера нема да зиам рутер од 4 илјади. :).
За два компјутера одличен ти е рутерот што јас го имам TP-Link WR740n по продавнициве до 1000-ка ќе го најдеш (ја го земав 990ден) имаш 2 години гаранција и има ОДЛИЧЕн range...До комшиите доле на приземје (а ја сум на 3ти кат) фаќа 3-4 црти и тоа со фул брзина...Фантастичен е, на почеток нестабилен - али после одличен се покажа..И нема многу-многу да се жалиш рутер од 1000-ка е на крај краева :D

nE0n1nja

Eat nerds get shredded
Член од
25 јануари 2007
Мислења
3.485
Поени од реакции
3.299
За два компјутера одличен ти е рутерот што јас го имам TP-Link WR740n по продавнициве до 1000-ка ќе го најдеш (ја го земав 990ден) имаш 2 години гаранција и има ОДЛИЧЕн range...До комшиите доле на приземје (а ја сум на 3ти кат) фаќа 3-4 црти и тоа со фул брзина...Фантастичен е, на почеток нестабилен - али после одличен се покажа..И нема многу-многу да се жалиш рутер од 1000-ка е на крај краева :D
E фала, конечно некој поубаво да објасни, го зиам утре овој :)

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
E фала, конечно некој поубаво да објасни, го зиам утре овој :)
Така, а не оние што ги даваат од T-Home за Макс Оптик WRT54GH е катастрофа...Range и стабилност ептен слаби... Може зотоа што е Wireless-G незнам, али катастрофа е...Ете, на изглед и дизајн е убав, али перформанси ИАКО Е ЛИНКСИС е катастрофа...

bowl

.
Член од
30 јануари 2007
Мислења
8.344
Поени од реакции
1.307
Ко да имаш лошо искуство, нема подобар рутер за тие пари.

С

Сибињанин Јанко

Гостин
За 600 денари (+ кабловска) нема подобар интернет. Откако се ребрендираа во Близу ептен го дигнаа нивото на услуга. Цела зима дали 2-3 пати ми има паднато нетот, и тоа веднаш се враќа конекцијата по 10-15 минути.

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
Што треба да напраам да ги натерам да ја преинсталираат опремата? Веќе неколку недели за ред им викам кабелот не им чини (другар на истото сандаче има нет, ја неам) они доаѓа мајстор и само го прецвикува и му става ново џекче. Така ќе работи и после кога ќе снема нет, ќе мора да го промрдам кабелчето да работи...Незнам шо да праам.

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
Оди у салон и отерај ги у п***у м***р и одма ќе ти наместат. :D

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
Ете...Им се јавив и ми кажаа доколку уште еднаш ваков проблем се случи, да им се јавам преку било што и они ќе дојдат на терен да ги сменат свичовите (во сандачето). Бидејќи од истиот влез се јавувале повеќе души (како што ми објаснува тој у техничка, многу добро објасни ств.) и очигледно во некој компјутер се појавувало конфликт со IP адреса, или приклучокот за мрежниот кабел во тој таму свич очигледно не е добар, па да го штекнат/сменат у друго...

Битно ќе направат нешто, не е само “во ред господине, пријавивме, кршете глава...“ и убаво објаснија притоа... ;)

Kajgana Shop

На врв Bottom