Најдобар женски вокал

oti ja nejkes ejmi? odma da daes argumenti :):)

иначе LISA JOHANSON јејееејејеејејеееее.

Draconian, Theatre of Tragedy, Arch Enemy & Tourettes имаат наааааааааајаки вокалистки. Каква Scabbia, за у фаца би ја * и ја, ама за глас има многу подобри.

Eпааа Ејми никад не ме допрала со нејзиниот глас, а и целата аура на нејзиниот екс бенд не ми се свиѓа/ше. И такој лол

Amy Lamey :)

Инаку мислам ја заборавивте Floor Jansen
А Theatre од 2003 немаат добра пеачка,Liv сега е во Leaves' Eyes

LAURA BITCH od AEROBITCH!

aerobitch.jpg

KIM SHATTUCK od the pandoras i poznata kako additional singer na razni pesni od nofx

703274_356x237.jpg

BETH GIBBONS portishead
Portishead.jpg

Мислам дека до сега никој не ја спомена Ени Ленокс (Annie Lennox) од Јуритмикс (Eurythmics).
Најдобриот вокал на сите времиња...

Мислам дека до сега никој не ја спомена Ени Ленокс (Annie Lennox) од Јуритмикс (Eurythmics).
Најдобриот вокал на сите времиња...

Не најдобра вокалистка на сите времиања-но дефинитивно една од подобрите.:wink:

За мене најдобра вокалистка е Patty Smith. Не се одликува со виртуозност у пеење, во класичен смисол, али знае да пренесе чувство и да те внесе у филм целосно. Кога на тоа ќе се додаде фактот дека е лауерат на панк-рокот и поета, не можам а да не ја сакам.
Иначе Amy Lee, иако не ми се свиѓа ни стилски, ни никако, нејзината музика морам да признаам дека е неверојатен вокал. Уште се ежам на секое слушање на Freak On A Leash(Unplugged верзијата)

Тарја порано од Nightwish.

Бет Гибонс убаво што ја спомна има глас од којшто се осеќам како шкорпии да ми пуштиле на грб. Морничаво, моќно, главопоматувачки.

Пинк има добар глас дефинитивно.
Исто Ејми Ли и типката од Најтвиш.

Тарја нема ништо друго освен оперски глас. Што се однесува до мене можеа и Павароти да го земат у бендот место неа.

Тарја нема ништо друго освен оперски глас. Што се однесува до мене можеа и Павароти да го земат у бендот место неа.

:3: Еј закон, ама нели павароти имаше као гостување на една песна на слеер. Не ми текнува дали беше микс или права песна?
Ти би требало да го знаеш ова:helou:

Eпааа Ејми никад не ме допрала со нејзиниот глас, а и целата аура на нејзиниот екс бенд не ми се свиѓа/ше. И такој лол

Првиот можам да го прифатам, ама фториот ти е безвеза. И да не те бендисува музиката на некој бенд, би требало објективно да ги гледаш способностите на музичарите ;)

Janis Joplin, Aretha Franklin и Tina Turner. Нема други вокалистки со таков глас, опсег и моќ.

Божице, тотална согласка за вокалистките кои ги наведе, освен за певицата од Theatre of Tragedy. Типката пее грлено, т.е. шушти, а тоа не се поштуе. И јас ги љубам премногу ToT, али Ејми (или цурата од Draconian) го бришат подот со шушталката:)
Дијафрагма брааат:))

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom