Хип хоп културата во Македонија

Член од
8 јануари 2012
Мислења
14.028
Поени од реакции
36.813
Ahhahahahah e gi nemam vo fejsbuk niv ... nitu sakam da gi imam.Prosto ja sledam scenava, mi upadna ova vo oci i pobarav info.Ali ne e ni tolku vazno.Vazno deka produkcijata e epten jaka na taa traka a i oni se nogu dobri.Ali ... sve je to proslost, jebiga.
2002 Heades Records Romanska World Wide Rap Kompilacija... Legijata beshe del od toa ... 1L
Ова го има пишано Тазз на профилот на фб,баш сеа прочепкав :)

Ваљда ова ви треба :D

КвикСилвер

Модератор
Член од
28 март 2010
Мислења
4.547
Поени од реакции
5.856
Ej brat fala nogu za ova.Mislev albanci nesto no bile romanci.Izgleda deka e tocno od pred 10 godini proektov.Se osekja ;) ... pozzz i pak fala.
Гледам дека се разбираш од рапот и те поштувам. Само неколку се како тебе во Македонија искрено. Да те прашам нешто ако не ти смета... Моментално каде живееш? И ќе те пукнам на еден блог да си знаеш :P

Член од
1 март 2008
Мислења
1.396
Поени од реакции
1.050
Гледам дека се разбираш од рапот и те поштувам. Само неколку се како тебе во Македонија искрено. Да те прашам нешто ако не ти смета... Моментално каде живееш? И ќе те пукнам на еден блог да си знаеш :P
Fala mnogu za razbiranjeto i podkrepata.Momentalno ziveam u bugarija vekje 5 godini.Vo makedonija ne znam dali kje se vratam narednite 8 godini poradi problemi so zakono tamo.Pukaj me kade sakas :p hahhah .... Inace ako me pukas na blog, barem pokazi mi da vidam i jas :p... Pozdrav, se najdobro i pak edno golemo bravo za tebe oti me razbiras sto zboruvam na forumov.

Corvus

Latrodectus
Член од
24 јануари 2011
Мислења
4.002
Поени од реакции
15.328
Си дојдов јас да си помрчам малку зашто друго ништо не се случува на форумов.

А вие нормални сте?
Се расправате кој посран рап во Скопје е најпосран несфаќајќи дека сите се исти :D
Легијата со годините одат во пропаст,зашто станаа помеки од бебе и пишуваат патетики за улица и живот што не го живеат,РНС е посебно посран,не е ни чудо што го слушаат деца до 15 години.
Милите ви Токсици воопшто и не ги споменувам,тоа е страшно што се случува со нив.Страшно навистина,гледате вредност во тие текстови,ама сериозно?!

Член од
1 март 2008
Мислења
1.396
Поени од реакции
1.050
Си дојдов јас да си помрчам малку зашто друго ништо не се случува на форумов.

А вие нормални сте?
Се расправате кој посран рап во Скопје е најпосран несфаќајќи дека сите се исти :D
Легијата со годините одат во пропаст,зашто станаа помеки од бебе и пишуваат патетики за улица и живот што не го живеат,РНС е посебно посран,не е ни чудо што го слушаат деца до 15 години.
Милите ви Токсици воопшто и не ги споменувам,тоа е страшно што се случува со нив.Страшно навистина,гледате вредност во тие текстови,ама сериозно?!
Alal vera bratko ! Kazi go toa sto treba da se kaze !

Inace jas mislam deka, legijata go zemaa prvoto vodecko mesto vo makedonskata rap kultura poslednive 6 godini.Znaci bea role model na celata mladina.Znaci kako kje se oformi poznavanjeto na rapot vo glavata na mladite, zavisi od domasnite reprezenti na kulturata.6 godini oni dominirat i normalno i jasno e deka mladinata kje si ja oformi psihata kon rapot vo nasoka koja monopolistite 6 godini ja teraat vodata.I taka kako sto ti samiot kaza ja teraat vodata kon mek pravec.Zatoa denes imame iskriven rap vo makedonija, blagoradenie na monopolistite koi za slava go unistija stariot dobar zvuk vo makedonija.
Da im bideme blagodarni ;).

I za sranjeto da bide uste po posrano i po komplicirano, tuka se pojavia toksikologija koi zelni za slava napravija sto se ne ... se turija duri na korica na tetratki.I za kraj dobivme turli tava scena.

Ako reality bea vodecki faci ovie 6 godini strav me fakja kolku finesa kje imase rapov.
Ako svp bea vodecki faci ovie 6 godini stra me fakja kolku sustinski kje bese rapov.

Toa e toa .... ako denes rapot vi zvuci smesno vo makedonija, kazete im blagodaram na LEGIJATA oti oni 6 godini diktirat nasoka i pravec, a mladinata go prifakja toa zddravo za gotovo bidejki go nemaat prostudirano pravecot RAP so Rap edukacija.Zatoa denes imame multikolor scena bidejki tocno takov im e stilot na LEGIJATA i slicnite.Tu pravat meki proekti, tu pravat sinteticni proekti, tu pravat ligavi proekti, tu pravat seriozni proekti ... za glava da se fatis da ne znaes kakov stil se plasira. SRANJE !!!!

Mark Renton

I live by the tune, I die by the book
Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.376
Поени од реакции
4.918
Од 6-15.. само да види дечкото дека дисот на Пеше не е пишан после одговорот на Зен...

Член од
1 март 2008
Мислења
1.396
Поени од реакции
1.050
Од 6-15.. само да види дечкото дека дисот на Пеше не е пишан после одговорот на Зен...
Super ... si skaniral sve i si go nasol odgovorot.Bravo.Kakov i da e, sega dilemata e cisto jasna.
Znaci TONIO SAN sepak seuste e sam protiv toxika ;).Super ! Stom e taka znaci site nasi pcovki kon nego deka bil picketina pagaat u voda, i kje treba da se izvineme.Ete jas licno se izvinuvam i bravo za nego ako prodolzi sam, t.e. ako voopsto prodolzat da se zamaraat so toxika, oti nema smisla so niv da se zamarat, koga i dvete grupi mi se nekako isti.

RuffNomad

самопрогласен форумџија
Член од
3 март 2012
Мислења
15
Поени од реакции
20

Кратко видео за она што се случуваше во Битола на дебатата организирана од Hiphopmacedonia тимот.

Kajgana Shop

На врв Bottom