Бразил-Македонија (8.4.2012 14:15 ч), Скандинавиум арена, Гетеборг

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
14 март 2010
Мислења
16.908
Поени од реакции
16.166
Се прашувам што ќе беше ако овој натпревар одлучуваше за пласман на ОИ ..
Тешко се игра на оваков ревијален натпревар, не треба толку за зло да се земи ова, ќе се земеше ако го загубевме ако беше решавачки.

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Се прашувам што ќе беше ако овој натпревар одлучуваше за пласман на ОИ ..
Тешко се игра на оваков ревијален натпревар, не треба толку за зло да се земи ова, ќе се земеше ако го загубевме ако беше решавачки.
Види, според мене не е воопшто битно дали се работи за ревијален меч, пријателски и решавачки. Со оглед дека имавме два порази, требаше и мораше да се оди на победа, чисто за моралот да се подигне. Спорт е, треба да се оди секогаш на победа.

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
тоа е тоа, одбраната го доби ЕП... и таму нападот не беше добар. Се согласувам дека е тешко да се игра со Мојсо и Миркуловски заедно, дека лево треба висок играч, затоа и мрмлав да проба со Ацо, каков таков, 2 метри е барем...

На ЕП не го чуваа толку добро Кире, ги изненадивме со Столе... тоа ја направи разликата да дадеме повеќе голови од што примивме. Сега не проучија, знаат како играме, и Кире и пикерите беа затворени од Унгарија и Шведска.

А резервен план немаме... мене надежта ми беше во одбраната, но и таму ја усраа комплетно...

Член од
29 март 2012
Мислења
1.370
Поени од реакции
1.235
Тоа повеќе го пишав превентивно пошто видов дека веќе некој почна да коментира како требало да се откажат од репрезентацијата итн. Се надевам дека нема да има вреѓање, тоа би значело дека спортската култура иде во нагорна линија..

Па не е вреѓање ако некој пишал дека треба да се откажат од репрезентација. Вреѓање ако пишам дека е дебил,неспособен,коњ или сл.)

Член од
17 август 2011
Мислења
10.251
Поени од реакции
18.193
Капитену бе... и Манасков со 18 години ли не водел спортски живот !? :facepalm:
Сигурно Пепи му забранувал да пие млеко како мал па затоа Дејан останал низок...
Трагичното е што е точно..мислам со цигарче и вотка низ дискотеки баш и не е некој спортски живот :) настрана од тоа што лазаров ги усра работите,ретко кој спортист вложува максимум кон целта,да биде најдобар.
Тоа е и разликата измеѓу нас на форумов што кенкаме,и овие кои играат за македонија моментално..па уште и предавници биле.:pos:
Ја да сум на место на овие,да прочитам коментари вакви..Ке им го препуштам местото на некој други.Спортот тука е мизерија од секогаш,ова беше едно искачање од реалноста..И уште трае..немојте да дојде до таму да си се вратиме на просекот,е тек тогаш ке биде за плачење работата:place:

n/a

Член од
28 декември 2011
Мислења
1.194
Поени од реакции
2.258
Народ со ваква малодушност не ни заслужува репрезентација на ОИ... во било кој спорт!!!Или ќе се китиме со знамиња само кога китењето ќе е „удобно“????
Прочитајте си ги коментарите шо сте ги напишале пред 5 дена (да не одиме подалеку до фалопојките после Србија)... за анализи ќе има доволно време, ама прво да си ги оладиме главите и да научиме да прифатиме пораз.
Чудно е со каква прогресија се развија мноштво ракометни стручњаци за само неколку месеци... чудно!

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
Се мислам да го ревидирам "филмскиот" текст за ракометарите.
--- надополнето: 8 април 2012 во 17:27 ---
Народ со ваква малодушност не ни заслужува репрезентација на ОИ... во било кој спорт!!!Или ќе се китиме со знамиња само кога китењето ќе е „удобно“????
Прочитајте си ги коментарите шо сте ги напишале пред 5 дена (да не одиме подалеку до фалопојките после Србија)... за анализи ќе има доволно време, ама прво да си ги оладиме главите и да научиме да прифатиме пораз.
Чудно е со каква прогресија се развија мноштво ракометни стручњаци за само неколку месеци... чудно!
Ракометарите заслужуваат критика поради доста лоши работи во играта.Ништо не беше на ниво,ни одбрана ни напад,немаше борбеност.Не ми смета многу што ги изгубивме овие натпревари,ми смета што ги изгубивме без да прикажеме ни 50% од жарот кој го имавме во Србија.

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Не го догледав мечот, излегов, гледам изгубиле еден разлика. Брука на крајот се потврди неконтиунитетот и на некој начин ако се направи една подлабока анализа ќе се утврди оти во недостиг на квалитет пред се во ротација на повеќе играчи но и на клучни грешки во водењето на екипата не се пласиравме на Олимпијада. Жално е што се враќаме на старите патеки кои велат дека не можеме со ред да врземе две големи натпреварувања. Се надевам дека без размилсување ќе се направат промени и во Јуни да нема осцилации мора да се квалификуваме на Светско 2013 тоа е можеби и последната поголема шанса за оваа генерација.

Член од
29 март 2012
Мислења
1.370
Поени од реакции
1.235

Моите коментари и пред да заминат беа исти има репрезентативци кои не заслужуваат репрезентативен дрес.А тоа се покажа. Само за Шундо погрешив мислев дека нешто има како тактика спремено.

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
А овој па подобро требаше да рече апетите МИ ПОРАСНАЛЕ и да се потсети на пресот во Борис кога тој и дружината говореа како Македонија без размилсувања ќе мачкала и ќе правела партали, односно била фаворит од која сите се плашеле. Епа толку ти е чергата, дојде време за одговорност.
http://www.time.mk/read/b2b59e5866/9dcf94048e/index.html

Член од
8 февруари 2011
Мислења
13
Поени од реакции
8
za zal, makedonija igra demode rakomet, sporo, bez idea se vrtat okolu 9 metri i aj moze ke izleze nesto ke dademe gol. Nie site gi sakame i bodrime rakometarite (sepak se nasi) ama rakometot vo sverot e otiden bajagi ponapred a nie sme "stara skola". Mora da se igra pobrzo. Nie kombiniraj, vrti topka, cela minuta dve, a proptivnicite ops u 5 sekundi ti dale gol, nie ne sme ni stignale das e vratime na nasa polovina. I Ungarija I Svedska ni ja imaa dobro prouceno igrata (ne deka e mnogu tesko se se vrti okolu Kire), a nie bez nisto novo ne izlegovme na parket da iznenadime. Taka na golemi natprevaruvanja ne se pobeduva. Ako vaka igraat i so Avstrija ke bide mnogu tesko da se otide na svetsko, pogotovo sto vtorata mislam ja igrame na gosti. Ali ajde da se nadevame deka ova sto ni se sluci vikendov ke bide kako studen tus i deka ke se opravat.

Член од
7 април 2012
Мислења
34
Поени од реакции
23
Se debatira do besvest a rabotata e jasna. Ednostavno popusivme. Od bilo koi pricini, dali e selektor dali se igraci so i da e ednostgavno popusivme. Vo bilo koja normalna zemja koga taka ke se popusi sledat KONSEKVENCI. Dali selektor dali igraci bilo sto ali konsekvenci mora da sleduvaat. So 3 apla odigrani natprevari so nula strategija, nula pozrtvuvanost, nula sema. Sega e vreme za konsekvenci. Ako nema konsekvenci ke igrame isto taka ili poloso, sekako poloso. Da bese vaka so svedska, srbija, rusija, francija itn odamna ke se sprovedea konsekvenci.. se sekavate neli na francuskata fudbalska reprezentacija... eve sea gi pobedija germancite, gi zgazija.... vo fudbal. Taka da ako nema konsekvenci tesko na rakometot vo makedonija.

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.001
Поени од реакции
5.635
Морам да признаам дека не се подготвувавме за Бразил премногу, повеќе акцент ставивме на првите два натпревари. Бразил во текот на целиот меч ги препознаваше нашите акции, играа во длабока зона, па можеби оттаму имате констатација дека играчите премногу солираа. Јас не се согласувам со тоа

Овој нормален ли е :pos:

Член од
29 март 2012
Мислења
1.370
Поени од реакции
1.235
Морам да признаам дека не се подготвувавме за Бразил премногу, повеќе акцент ставивме на првите два натпревари. Бразил во текот на целиот меч ги препознаваше нашите акции, играа во длабока зона, па можеби оттаму имате констатација дека играчите премногу солираа. Јас не се согласувам со тоа

Овој нормален ли е :pos:

:facepalm::pos::facepalm::pos::facepalm::pos:

Член од
27 ноември 2008
Мислења
5.541
Поени од реакции
4.078
Се вративме у реалноста.

Многу работи не беа на потребното ниво, па се деси тоа што се деси. Со ништо не заслуживме пласман на ОИ.

Шундо не би го коментриал веќе, не треба да се трошат зборови за него, излишно е веќе.

Кире не би го критикувал, али факт е дека бааги потфрли на овој турнир.

И сега одбраната. Искрено мене таа ми беше и најголем адут. Пред почетокот си викав ако изиграат иста одбрана како у Србија... идеме на ОИ. А видов нешто сосема спротивно од тоа.

Видов една млитава и некоординирана одбрана која на моменти изгледаше баш изгубено. Се примија многу голови од 9 метри а дел од тие голови беа толку лесни што солидна одбрана и добар голман не би ги примиле. Дел од тие удари у Србија не ни го поминуваа одбранбениот ѕид а сега лесно беа позади Борко или Диви.

За вакви квалификации ни требаше буквално истата одбрана од Европското и буквално истиот Борко.

У блиска иднина мора да видиме еден мал рез у репрезентацијата. Се знае прво чија глава треба да лета, а после него со солиден тренер и правилен избор на ракометари да идеме на двобој со Австрија, зашто ако остане се како што е сега, лесно ќе може против нив да се избламираме, и повторно да ни избега возот за големите натпреварувања.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom