Windows 7

Член од
10 јануари 2011
Мислења
1.658
Поени од реакции
3.322
Да беа сите паметни ко тебе Македонија ќе беше поинаква држава..... јас пак би му препорачал да си купи 10 лиценци, не за друго, да не ги заборава некаде, па за резерва... а плус и не се скапи да речиш... околу 2200 долари ќе го фатит... -.-
Абе ако за тебе се многу 2200 долари за други се ништо ;)

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
Абе ако за тебе се многу 2200 долари за други се ништо ;)
за домашни услови никој луд не купува лиценциран windows, освен ја мада кај мене е гратис подарен :)

Член од
10 јануари 2011
Мислења
1.658
Поени од реакции
3.322
за домашни услови никој луд не купува лиценциран windows, освен ја мада кај мене е гратис подарен :)
Абе гревота за луѓето што го направиле нивниот труд треба да се цени и плати. Стварно нема смисла си има бесплатни оперативни системи
Fedora,
Ubuntu,
Linux Mint
,
Debian ,
OpenSUSE,
http://en.wikipedia.org/wiki/Category:Free_software_operating_systems ги има колку душа ви сака зошто не си користите некој од нив кој ви брани. Еве на пример Ubuntu со него може да се прави се што може и со Windows па и повеќе. :confused:

Член од
22 април 2011
Мислења
323
Поени од реакции
105
Немаме стандард за да се луксузираме со Windows 7 како прво кој е тој паметен со 150 евра плата да земи такво нешто ако земи нема да преживее месецот јасно е како ден и второ ако зема плата од 3000 - 5000 евра, тогаш тој истиот би зел и систем и се друго и точно е вложениот труд се наплаќа ама го плаќа оној кој има, а оној кој нема ќе работи вака така со разни работи за да има.

Why?

Самострел да зеам, да истепам тоа племе
Член од
3 мај 2009
Мислења
2.726
Поени од реакции
2.940
Абе гревота за луѓето што го направиле нивниот труд треба да се цени и плати. Стварно нема смисла си има бесплатни оперативни системи
Fedora,
Ubuntu,

Linux Mint

,

Debian ,

OpenSUSE,
http://en.wikipedia.org/wiki/Category:Free_software_operating_systems ги има колку душа ви сака зошто не си користите некој од нив кој ви брани. Еве на пример Ubuntu со него може да се прави се што може и со Windows па и повеќе. :confused:
А трудот на оние што ги направиле Федора, Убунту, Минт... не треба да се цени и плати? :rolleyes:

Член од
10 јануари 2011
Мислења
1.658
Поени од реакции
3.322
А трудот на оние што ги направиле Федора, Убунту, Минт... не треба да се цени и плати? :rolleyes:
Ама они сами го даваат бесплатно не бараат пари тоа си е нивна одлука за разлика од Microsoft кој си бара пари. o_O

Член од
22 април 2011
Мислења
323
Поени од реакции
105
Ама они сами го даваат бесплатно не бараат пари тоа си е нивна одлука за разлика од Microsoft кој си бара пари. o_O
Во право си со оваа реченица се сложувам 100% - некој сака да тера монопол, а некој сака да дава без пари но сепак и тие земаат плата но ги финансираат големи компании кои вложуваат сепак да има слободен софтвер и систем.

Why?

Член од
3 мај 2009
Мислења
2.726
Поени од реакции
2.940
Да, го даваат бесплатно, ама примаат донации. Ако го користиш нивниот продукт, донирај.
И не се секирај за трудот на мајкрософци, си земаат плата тие за тоа.

Член од
18 април 2007
Мислења
372
Поени од реакции
32
Да, го даваат бесплатно, ама примаат донации. Ако го користиш нивниот продукт, донирај.
И не се секирај за трудот на мајкрософци, си земаат плата тие за тоа.
Ne e obavezno da se donira!!Samo ako sakas!:)

Why?

Член од
3 мај 2009
Мислења
2.726
Поени од реакции
2.940
Ne e obavezno da se donira!!Samo ako sakas!:)
Знам дека не е, али штом има толку добродушни луге кои сакаат трудот на мајкрософци да им се исплати, нека донираат и за оние кои својот труд го даваат без пари.

H

HoT IcE

Гостин
Сакам да направам System Back-Up на 7цава, ме интересира како да го направам? На сите ли партиции?
И дали многу простор зафаќа тој бек-ап, пошто у Е: имам само 30 гб слободно.

Член од
13 мај 2009
Мислења
687
Поени од реакции
283
Кај еден другар инсталиравме седмица и после тоа се’ си беше океј но, само што отворивме Computer видовме дека не ја прикажува другата партиција иако ја има. Со Hirens Boot ја наоѓа, а исто и во computer па во disk managment. За да ја прикажува знам дека би требало да ја форматираме ама има премногу податоци шо му требат. Да не знаете некое програмче за менување од актив партиција во лоџикал диск? Мислам дека тоа е проблемот ама не знам како да се снајдам.

VENOM

تعيش حياتك بالطريقة التي
Член од
5 октомври 2008
Мислења
1.664
Поени од реакции
535
Кај еден другар инсталиравме седмица и после тоа се’ си беше океј но, само што отворивме Computer видовме дека не ја прикажува другата партиција иако ја има. Со Hirens Boot ја наоѓа, а исто и во computer па во disk managment. За да ја прикажува знам дека би требало да ја форматираме ама има премногу податоци шо му требат. Да не знаете некое програмче за менување од актив партиција во лоџикал диск? Мислам дека тоа е проблемот ама не знам како да се снајдам.

А да видиш да не е ова да нема Drive Letter!? -Oдбери кој е слободен пробај D , E , F , G ...

?

..........

Гостин
Ми треба помош да активирам windows7 ultimate 64, пробав со сите можни активатори ос замунда небива, ги тргнав сите апдејти освен Update for microsoft Windows (KB23533552), овој неможам да го тргнам...

Kajgana Shop

На врв Bottom